Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Turcan despre bugetul educatiei: au uitat ce au promis!

 

USL respinge învăţământul profesional, spune nu programului şcoală după şcoală (after-school) pentru copiii de până-n clasa a IV-a şi nu mai vrea masă caldă pentru elevi. Acestea sunt principalele direcţii în care se va îndrepta învăţământul românesc în anul 2013, în opinia deputatului PDL Raluca Turcan. ”USL a respins programe şi amendamente care erau menite să crească bunăstarea comunităţilor, şansele copiilor de a avea parte de o educaţie europeană. Ei refuză un învăţământ de calitate pentru copiii noştri”, susține Turcan într-un comunicat de presă.
În opinia deputatului, USL încalcă legea educaţiei, deoarece Ministerul Educaţiei nu primeşte 6% din PIB în 2013, aşa cum prevede legea. ”Oricât de mult ne-am dori, cu un asemenea buget, obiectivele generale ale învăţământului sunt de neatins. Scad dramatic cheltuielile de investiţii, ceea ce mi se pare că ne împiedică să atingem obiectivele strategiei Europa 2020 privind modernizarea infrastructurii sistemului de învăţământ preuniversitar, inclusiv în zonele rurale, cu accent pe zonele defavorizate. Scade cofinanţarea programelor europene, în condiţiile în care se afirmă creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. De asemenea, scade şi finanţarea pentru învăţământul profesional”, mai spune Turcan în comunicat.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 156

Comentarii

9 comentarii

Ina

Acum 11 ani

Redistribuito,tu ti-ai atins scopul,acela de a te ascunde prin Parlament,dar de aici pana a vorbi de masa calda pentru copii este cale lunga.Nu am uitat umilintele la care ne-ati supus in guvernarea portocalie si nu vom uita ca mai bine de 2 ani ne-ati taiat din salarii.Mi-e scarba de tupeul javrelor pdlace,dar cu fiecare aparitie aveti sansa sa dispareti definitiv din vietile noastre.
Raspunde

Cazan

Acum 11 ani

Ino, taci dracu fă că și am supt-o pă redistribuitelea ! Trei sfârtale dă șparlament au supt-o măcar o dată pă redistribuitelea , așa că cioku mic și joc dă glezne.
Raspunde

ROGVAIV

Acum 11 ani

Da doamna Turcan, sub obladuirea dumneavoastra si a toalelor de firma, elevii din ciclul primar din Romania, au mancat o masa calda la scoala!!!! Visezi doamna???? Cum ati spijinit invatamantul profesional????? Matale suferi de Alzheimer sau de mitomanie? Sau ne crezi idioti?
Raspunde

dr. zuzu

Acum 11 ani

eu pur si simplu la v ederea oamenilor de genul asta, nu imi pot da seama cum de s-a dezvoltat specia asta urata, simt ca imi pierd uzul ratiunii.te-as calca in picioare pana m-as satura sa iti aud zbieratele de durere duduie turcan. iti doresc tot ce e mai rau. stiu ca sunt un om rau, in cazul tau insa ma bucur de acest fapt.
Raspunde

jean

Acum 11 ani

ne facem mult rau sa o luam in seama pe redistribuita .Oameni fara onoare , redistribuiti fara simtul realitati dar cu simtul banului si-a traiului bun Toti acesti parlamentari nu aveau ce sa caute in fata tari dar sa mai si vorbeasca in parlament ca si cand nu ei au facut raul din tara ,iar acuma cer guvernului sa aplice bonusuri remediabile la legile rele facute si puse in practica de guv.boc si pdl OARE CAT O SA MAI FIE RABDATI DE POPOR ?
Raspunde

un curios

Acum 11 ani

Oare cat tupeu trebuie sa ai, ca sa iti dai cu presupusul, cand atat timp cat ai fost in frutea mesei nu ai facut nimic. Din contra ai bulversat tot. Stimata doamna ar fi bine sa \"sezi binisor\" si sa cugeti, ca ai la ce cugeta.
Raspunde

George

Acum 11 ani

USL-ul a primis in campanie marea cu sarea, numai minciuni si masuri populiste! Si acum cand au ajuns la guvernarea ne-au marit taxele si impozitele si ne-au impus alte biruri iar facturile si preturile au explodat. Ne-am convins cand de bine ne merge cu dl Ponta si Antonescu.
Raspunde

Bibi

Acum 11 ani

Chiar nu vrei sa-ti vezi de treburile tale? Nu te mai da desteapta si autostiutoare .Sa-ti fie rusine !
Raspunde

Bibi

Acum 11 ani

Chiar nu vrei sa-ti vezi de treburile tale? Nu te mai da desteapta si autotstiutoare .Sa-ti fie rusine !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus