Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Britanicii descopera Romania: Sibiu, Cisnadioara, Targul de Craciun, satele sasesti de pe Tarnava Mare

Ziarul The Guardian a publicat o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice din România realizată pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic. Cititorii ziarului britanic au transmis părerilor lor pozitive legate de orașul Sibiu, localitatea Cisnădiara, Târgul de Crăciun din Piața Mare, dar și alte locuri din țară: Sarmizegetusa, Brașovul, localitatea Viscri, dar și satul nomad construit în comuna Remetea, județul Mureș. Cititorii publicaţiei The Guardian recomandă nu numai locuri de vizitat, ci şi locuri de cazare de care au fost impresionaţi, pentru care oferă şi tarife.

The Guardian le recomandă cititorilor satele săseşti de pe Târnava Mare - Biertan, Richis etc. -, cu bisericile fortificate, mănăstiri şi un "tangibil simţ al trecutului", Târgul de Crăciun din Sibiu, care are loc în Piaţa Mare a oraşului, Sighişoara, Rezervaţia de urşi de la Zărneşti (Liberty Bear), satul Viscri, din judeţul Braşov, singura aşezare de acest tip din România care figurează pe lista patrimoniului UNESCO - publicaţia recomandând pensiunea deţinută de prinţul Charles al Marii Britanii -, localitatea Câmpu Cetăţii (în maghiară Vármező) din judeţul Mureş, staţiunea Valea Verde, de lângă Sighişoara, satul Cisnădioara din Sibiu.
În topul The Guardian mai este inclus Bucureştiul, unde un cititor a recomandat clubul Contele Dracula, dar şi Timişoara, despre care se spune că este supranumită şi "mica Vienă" şi că a fost locul unde "s-a născut" revoluţia din 1989, staţiunile de la Marea Neagră, precum şi Maramureşul, cu Sighetu Marmaţiei, Cimitirul vesel şi Închisoarea Sighet.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

alex

Acum 11 ani

BRAVO SIBIU
Raspunde

sibiu

Acum 11 ani

Felicitari Sibiu, felicitari primariei!
Raspunde

crestin

Acum 11 ani

Dacă vei muri în noaptea asta unde vei merge? Vei merge în rai sau în chinul veşnic al iadului? . Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – spune Dumnezeu în Biblie -Ieremia 29:13. Căutaţi pe Dumnezeu, căci doar cine ÎL cunoaşte personal va fi mântuit. Dacă nu ştiţi cum să ÎL căutaţi citirea Bibliei vă va ajuta ( pe internet se găsesc o serie de siteuri unde se poate citi Biblia în limba română).
Raspunde

hopa

Acum 11 ani

normal..ce mai veste...se stie de ani de zile...doar nu va recomanda mahalaua bucuresti si miticastan....ce sa vizitezi acolo hotii si maidanezii?
Raspunde

Observatia

Acum 11 ani

Observati ca toate sunt din interiorul Carpatiilor?
Raspunde

Sorin

Acum 11 ani

Pentru hopa si Observatia: cititi articolul direct din Guardian, vei vedea ca este si Bucurestiul si Marea Neagra. ***www.guardian.co.uk/travel/2013/feb/01/readers-travel-tips-romania-transylvania?INTCMP=SRCH Si cand mai vorbiti de miticistan, mai treceti prin Bucuresti si vedeti cati din provincie sunt acolo, fara a mai face diferente in interiorul Romaniei; mai mult, se lucreaza in echipe comune cu europeni, asiatici sau america latina. Asa ca mai iesiti din praful pseudo patriotismului local.
Raspunde

Observatia

Acum 11 ani

@Sorine, banul poate sa dezradacineze pe oricine. Inainte de a ne acuza pe noi ca avem un discurs \"sovin\" la adresa miticilor, ar trebui sa explici miile de mesaje sudiste adresate maghiarilor, cei care convietuiesc atat de bine cu romanii aici, in Transilvania. Intr-adevar, Marea Neagra si Bucurestiul erau pe-acolo, dar, ce te faci, vai si-amar in coada listei, la categoria \"si altele\". Pai asta e capitala mandriei noastre? :)
Raspunde

pt Observatia

Acum 11 ani

cu maghiarii ai dreptate; sotia mea este unguroaica. Cu Bucurestiul- nu avem ce face- este cea mai dezvoltata regiune a Romaniei si singura ce se apropie de media europeana. Daca am avea autostrada Sibiu- Pitesti si o linie ferata de mare viteza Bucuresti- Sibiu care sa aduca distanta dintre ele la cel putin o ora, am avea un motor de dezvoltare formidabil intre capitala politica si economica si capitala culturala.
Raspunde

@ hopa

Acum 11 ani

Ulpia Traiana Sarmizegetusa este cetate saseasca si asta, nu-i asa bavarezule din franzela? :))))) Uite ce zic englezii: \"Pe primul loc în preferinţele cititorilor The Guardian s-a situat complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa (judeţul Hunedoara), fosta capitală a Daciei romane, situată la o distanţă de 40 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei.\"
Raspunde

karla

Acum 11 ani

dacia ROMANA hopa :P nu uita ca dacii \'aia\' de atunci ca si romanii sau grecii sunt exterminati demult. deocamdata esti rezultatul multor violuri facute de turcaletzi si rusi ;) si cui dracu ii pasa ce parere au insularii aia betivi si urati??? a intrat careva odata in just beer de pe bastionului? babalacul ala cu ifose de conte spalacit nici radio nu stie sa puna. nu a auzit ca atmosfera atrage mai mult ca nu stiu ce draq de branduri de posirca...pardon bere...adica plante fermentate.
Raspunde

@ 10

Acum 11 ani

si tu rezultatul carui incest esti, travestitule? bulangiu de bulangiu, ca primarele...
Raspunde

hopa pt 11

Acum 11 ani

mitica spionule ne scapam de voi si ramanezti cu mahalaua bucuresti in frunte...ce bine ca macar Ardealul nu seamana cu ,,romanika \"!in ardeal este curatenie, civilizatie,caci oamenii sant harnici nu ca in moldovisky sau oltenistan ,bucurestiul cea mai nenorocita capitala europeana.omul sfinteste locul,in ardeal se vede. DA VREM AUTONOMIE ARDEALUL CERE AUTONOMIE !
Raspunde

@ hopa

Acum 11 ani

Faci tu autonomie cu Frau muma-ta acolo in Bavaria la voi! Da sa se spele mai intai la ghioc ca a facut paianjeni. Nu s-a mai spalat de cand te-a fatat pe tine. Vaaai!
Raspunde

hopa pt 13

Acum 11 ani

ha ha ha tzeapa mitica..de data asta ai fost activ...te ai incadrat in 5 min cu raspunsul......ha ha ha ce aligofren naiv esti si nu ti dai seama cand se distreaza lumea cu tine...bv freiere tzineo tot asa
Raspunde

@ hopa

Acum 11 ani

Te imbeti cu apa rece, face lumea misto de tine si aici si pe Tribuna, fraiere! Ti-am mai zis: sasul daca nu-i prost, nu-i sas!
Raspunde

hopa

Acum 11 ani

vezi k esti plagiator?nu ai idei personale...asa este si cu copy paste ce postezi pe net...acum ti ai dat seama ce fraier esti si cum rade lumea de tn pe net?asai la vlahi.neam de retardati..le arde mintea k ghiatza deaia iau condus altii.......muuuuuuuuuuuuu
Raspunde

hi, hi

Acum 11 ani

Pana una alta v-am tras-o in bot in doua razboaie mondiale. Uite asa cum ne vedeti, / I-am f-u-t-u-t in c-u-r pe nemti! Hi, hi, hi... :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus