Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Bufnita ascunsa in pestera

Știați că Bufnița este cel mai vechi restaurant din Sibiu care funcționează în același spațiu încă de la deschidere? Tocmai din 1922! Mai are un pic și sărbătorește centenarul. Nici eu nu știam, am citit din întâmplare pe internet, și am dat o fugă să văd cum arată un restaurant la frumoasa vârstă de 91 de ani.

Din păcate, primul contact nu este prea luminos. La propriu, ai impresia că intri într-o peșteră, totul este foarte întunecat, pereții sunt gri-maronii, lumina este slabă. La Bufnița înăuntru arată ca la un bătrân de 91 de ani acasă. Nu m-am descurajat și am căutat o masă, ceea ce a fost foarte simplu având în vedere că eram eu și încă vreo doi oameni într-un local cu cel puțin 50 de mese. Au început, încet, încet, să iasă la iveală și părțile bune. În primul rând, servirea: ireproșabilă! M-am simțit că ca și cum aș fi avut un valet personal, tot timpul atent, lângă mine, să-mi lipsească nimic. La final aproape că mi-a părut rău că nu i-am lăsat băiatului un bacșiș mai mare de trei lei. 
De mâncat, am cerut o supă cremă de roșii ca să aflu că nu au la bucătărie, iar la recomandarea prietenului meu – chelnerul, am luat o ciorbă de burtă. Care a venit în trei minute într-un recipient ce aducea mai degrabă a bol de salată decât castron, atât de mare a fost. La gust, bunicică, nu extraordinară. La felul doi m-am lăsat pe mâna bucătarului și am cerut chiar ”specialitatea bucătarului”, niște șnițele de porc înecate în două tipuri de sosuri, cu piure și conopidă acoperită cu pesmet și prăjită în baie de ulei. În loc de o farfurie de mâncare am primit un platou din care se puteau sătura lejer două persoane. Nu sunt genul care se scoală de la masă până nu simte că nu mai poate, dar tot n-am putut termina. Clar n-am mai fost loc și de desert, că am mai și stropit totul cu o bere.
Totul a costat puțin peste 40 de lei. Nici prea scump - la cât am mâncat, dar nici prea ieftin - că doar n-am mâncat ceva deosebit. Din păcate, a doua oară n-o să mai trec pe acolo. Pur și simplu e trist, întunecat, n-are niciun farmec iar mâncarea e obișnuită.
 
de Șerbet Puiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2033

Comentarii

11 comentarii

hopa

Acum 11 ani

cel mai vechi restaurant din sibiu este ,,butoiul de aur,,....are cu cateva sute de ani mai mult decat bufnitza...mare scoala aveti ..mai ceva decat chisalitza ala de la tribuna....facultatea analfabetos?sau cum se numeste scoala aia de reporteri de cartieri?
Raspunde

topa

Acum 11 ani

Bai nene Saramet.Treci dumneata pe la Cotroceni,fura Chiorul si \'\'adal\' frumos pe la Imparatul Romanilor din\" Sighi,\"care are cateva secole \"inente\".Si nu mai citii pe net ca te PROSTESTI de tot.Dar de tot.PA!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

mb

Acum 11 ani

Din 1922 se numeste Bufnita, sub acest nume nu are cum sa fie cel mai vechi fiind detronat de Imparatul. Dar in spatiul unde este Bufnita a fost restaurant de la mijlocul sec. XIX fara intrerupere. Cred ca la asta se referea autorul articolului. PS: chestia cu \"Butoiul de aur\" este o legenda, acela este mult mai nou
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Auzi, te simti bine dupa aventura asta? Io zic sa-ti faci un control preventiv! Este cel mai mizer restaurant din cate mi-a fost dat sa vad, legumele nu se spala inainte de a fi aruncate in oala, iar in bucatarie e un jeg de nedescris...
Raspunde

B.Utoru

Acum 11 ani

Puiu Şaramet este ofiţer în rezervă, venit de pe cine ştie unde, aşa că nu cunoaşte prea bine istoria \"Sighiului\". Ştie doar câteva restaurante pe unde \"cina\" cu pretinii când era plin la RMS.
Raspunde

miklosz

Acum 11 ani

este infect localul la fel ca si proprietarul.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Ati auzit de EULE? Eule=Bufnita. mai controlati cand a aparut EULE. In rest, Römischer Kaiser=Imparatul Romanilor...fara discutie si Zum Weissen Lamm/La Mielul Alb.
Raspunde

cineva

Acum 11 ani

poate nu stiti...Butoiul de Aur e cel mai vechi din...Romania
Raspunde

rahat cu apa rece

Acum 11 ani

daca nu stiti ciocu mic. Butoiul de aur NU e cel mai vechi, iar hopa mananca rahat cu apa rece, pentru ca e cocalarul ala de Jermania care se baga inseama pe aici pentru ca in viata reala e neica nime.
Raspunde

Eugen

Acum 11 ani

\"Un lighean de ciorba, neste jnitzele in sos, piure de cartofi, conopida pane, chifle, o berula,... desertul nu a mai intrat, ca nu-s spart. A fost nasol, nu mai merg pe acolo.\" Delir! :D
Raspunde

Puiu Şaramet

Acum 11 ani

D-lui B. Utoru si celorlalti care ati comentat despre articolul referitor la restaurantul Bufnita din Sibiu, va atrag atentia ca v-ati grabit cand ati citit acel articol, pe care l-a semnat :Şerbet Puiu si nu Şaramet Puiu. Nu-i nici macar potrivire de nume! ŞERBET PUIU nu e acelasi lucru cu ŞARAMET PUIU! Accept scuzele dumneavoastra !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus