Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Ce fură hoții de la terasele din centru: Absolut orice prind

Ce fură hoții de la terasele din centru: Absolut orice prind

Terasele din Sibiu sunt o mină de aur pentru hoți, notele de plată dispar de pe mese într-o fracțiune de secundă. Chelnerii se plâng că trebuie să achite nota din buzunarele proprii. Pe lângă banii ascunși în port notele de plată, clienții mai pleacă acasă și cu tacâmuri, solnițe, lingurițe sau scrumiere.

De pe terasele din Sibiu dispar tot felul de lucruri, de la cele mai banale, precum o notă de plată, până la lingurițele de cafea sau chiar becuri. Cu toate acestea chelnerii spun că anul acesta s-a furat mai puțin ca în anii trecuți, dar lista rămâne lungă. Poveștile barmanilor și ale ospătarilor se învârt în jurul propoziție „Am alegat după ei” sau „Tu ai văzut câte tacâmuri mai avem?”.

Pe strada Nicolae Bălcescu, la restaurantul Enzo ospătari spun ironic că oamenii mai pleacă acasă cu lingurițe de cafea, tacâmuri și zahar pentru că „zahărul nu se găsește în magazine”. „Am încercat să luăm lingurițe mai de calitate, am renunțat, oricum dispar de pe o zi pe alta”, a spus barmanul dezamăgit.

La Bufnița o chelneriță susține că are noroc și cu clienți, mai văd ei când încearcă cineva să fure. „Într-o zi un tip a luat nota de pe masă și a plecat, am fugit după el și am reușit să o recuperez dar omul se uita la mine cu o privire nevinovată și nu părea să înțeleagă că e greșit gestul lui”, spune ea amuzată.

Din Gallery dispar note de plată, țigările clienților de pe masă sau sticle de suc dacă nu sunt atenți. Casa Frida nu mai numără nici tacâmurile și paharele de un an de zile, au renunțat. În Piața Mare clienți nu pun mâna așa de repede pe scrumiere și pahare, Joben, The Refresh, Rabbit Hole și Perla angajații spun că anul acesta nu au avut evenimente de acest fel. Situația stă diferit la Amber de unde dispar scrumiere, tacâmuri și carafe de limonadă pe bandă rulantă. Vila Weidner am surprins ospătari când discutau despre ultimele furturi, de la ei au dispărut clasicele tacâmuri, scrumiere, pahare și note de plată la care se adaugă laptopul personal al bucătarului. Într-un moment de neatenție laptopul a fost luat chiar din fața barului.

Piața mică nu se lasă mai prejos și vine din urmă cu note de plată, scrumiere, tacâmuri și cubulețele pe care este trecut numărul mesei de la Einstein, Union sau Bistro 14. „Cel mai des se pleacă cu sticla în mână, sticle din sticlă. În rest nu prea avem probleme majore”, spune barmanul de la Atrium.

De la Lili`s ospătari au înșirat o listă lungă care include solnițe, scrumiere, tacâmuri, pături, pahare, lingurițe, ceșcuțele de lapte, oliviere și chiar și florile cu tot cu rădăcină dar fără ghiveci. Angajații de la Baroc adaugă în lista lor lungă și scobitorile iar la Nod clienții au furat inclusiv becuri. Sigurele terase care nu se plâng de hoți sunt Hug the mug și Starbucks care au servire la bar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

5 comentarii

////

Acum 3 ani

Florile, mai inteleg, cica numai daca sunt furate se prind, dar restul?
Raspunde

Iooo

Acum 3 ani

De la Amber furi de plictiseala. Stai cel putin jumate de ora doar sa-ti preia cineva comanda :)
Raspunde

Dorin

Acum 3 ani

Draga Denisa Laicauf - stai jos, nota 4 la limba romana! Se pare ca folosesti aleator articolul hotarat! Clientii, ospatarii - nu clienti, ospatari!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Omg

Acum 3 ani

Mai bine ti-ai cauta un job, mai Dorine... Sau un psiholog, frustrările și sechelele nu se vindeca ușor! E plină țara asta de șomeri culți ca tine, care in loc sa facă ceva util,stau și vânează erorile altora!! Adevarul ca atunci când nu faci nimic, e imposibil sa greșești - cazul tău!
Raspunde

L

Acum 3 ani

Ce sa te astepti de la un popor de hoti...nu suntem sanatosi la cap, avem hotia in ADN, educatie ioc, de cultura ce sa mai vb poate 0,1% dintre noi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus