Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

Republicii din Brașov vs. Bălcescu din Sibiu. Plusuri și minusuri

Republicii din Brașov vs. Bălcescu din Sibiu. Plusuri și minusuri

Am încercat să intrăm în pielea unui turist de o zi și să petrecem câteva ore pe artera centrală a orașelor Sibiu și Brașov pentru a face o comparație între ce oferă fiecare.

Accesul s-a făcut cu autoturismul, iar aici Brașovul primește primele aprecieri. Fără îndoială, orașul de lângă Tâmpa e mult mai larg și mai darnic cu traficul auto, decât Sibiul. Nu-mi imaginez cum poți intra până aproape de Turnul Sfatului din Sibiu pe o șosea cu trei benzi pe sens și să găsești câteva zeci bune de locuri de parcare. Ca în Brașov...

Citește și: 

Comparație Sibiu – Brașov. Suntem bătuți la economie și turism, dar suntem peste la educație și siguranță

Parcări: Găsești mai ușor în Brașov, dar e mai scump decât în Sibiu. Dacă plătești prin SMS e mai scump peste tot

Am ajuns în Brașov aproape de ora amiezii, iar în jurul primăriei, care este „peste drum” de Republicii, am numărat peste 7 locuri de parcare libere până să mă decid asupra unuia. Poate a fost noroc, însă mi-a prins foarte bine. Nu știu orașul și mi-ar fi fost foarte greu să mă strecor pe străzi adiacente, multe cu sens unic, să mă întorc, să mă răsucesc, să găsesc un loc liber, așa cum o facem de regulă în Sibiu.

Deși există ideea că atunci când o administrație facilitează accesul autoturismelor efectul va fi ca numărul acestora să crească, însă în Brașov, mi se pare, după o scurtă vizită, ce-i drept, că nu e tocmai așa. Se circulă ușor pe bulevardele largi, iar locurile de parcare se găsesc relativ repede.

Plata parcării se face în principiu la fel ca în Sibiu, însă în Brașov e mai scump. Dacă aici, în Sibiu, poți lăsa mașina parcată cu 10 lei toată ziua, sau 2,20 euro dacă apelezi la serviciul de plată prin SMS, în Brașov te costă 60 de cenți pentru 60 de minute. Dacă parchezi 6 ore mașina în zona centrală, ajungi să plătești în total 3,6 euro plus TVA.

Plata prin SMS e mai scumpă în ambele orașe decât dacă ai plăti la automatele din parcare. Din păcate, dacă ești străin de oraș îți va veni greu să le găsești. În Sibiu, dacă găsești un automat te costă 10 lei și poți plăti și cu cardul. Prin SMS, în lei, ajungi la puțin peste 13 lei, cu tot cu TVA.

În Brașov ești ca la mall. În Sibiu, ca la târg

O să doară asta, însă centrul Brașovului pare mult mai modern decât cel al Sibiului. Nu am numărat mai mult de 4-5 covrigării în centrul Brașovului, afaceri care sunt în abundență în Sibiu. Excesiv de multe, încât ai impresia că undeva trebuie să fie și un carusel de iarmaroc. E din același film: gogoși, vată de zahăr și covrigi.

În plus, în Brașov găsești mult mai multe magazine în care poți cumpăra și altceva decât statuete cu Dracula, ii îndoielnice și globuri chinezești. Nu lipsesc din Brașov magazine de marcă, dar și mici puncte de vânzare ale unor ateliere locale.

Citește și:

Sibiu vs. Cluj, în opinia unei sibience. „La Cluj, totul e atât de diferit, încât Sibiul îți pare un orăşel micuţ pentru turiştii din Nemţia”

În privința restaurantelor, probabil că raportat la preț și gust lucrurile sunt sensibil egale, însă Brașovul are avantajul de a avea funcționale și străzile secundare. Nu le cunosc după nume, însă din Bulevardul Republicii ies străduțe care la rândul lor extind aria comercială a orașului. Sibiului îi lipsește asta, făcând excepție doar strada Cetății marketată drept „cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, însă pe care nu găsești decât un singur restaurant și o cofetărie de care nu știu nici mulți localnici.

Interesant la Brașov, spre deosebire de Sibiu, e că terasele sunt amplasate pe mijlocul pietonalei și funcționează pe principiul meselor din zona de food-cort de la mall. Îți cumperi mâncarea și te așezi pe cea mai apropiată terasă.

„Am fost în Brașov, mă duc în fiecare an, foarte des în Brașov. Mie mi s-a părut plictisitor. Dacă te duci atât de des ca mine, îți va părea plictisitor. Am rude acolo, mă duc acolo în week-end, îmi place orașul, dar mi se pare plictisitor. E monoton. Am fost și în alte părți și am văzut foarte mare diversitate”, primarul Sibiului, Astrid Fodor, în martie 2016.

Nu am știut de acest principiu și am rămas așteptând vreo jumătate de oră și nimeni nu m-a întrebat de sănătate, deși erau câteva meniuri pe masă. Localnicii, în schimb, veneau cu tava cu băuturi, cafea ori prăjituri și se așezau la masă. Nu-mi dau seama dacă acest sistem este mai funcțional sau nu, însă totul pare puțin mai îngrijit. Pe străduțe, însă, fiecare restaurant sau cafenea are propria terasă, pe modelul Sibiu, însă sunt mult mai simple, nu sunt încărcate cu tablă, plastic și lemnărie de prost gust.

Terasele din Brașov, de pe Republicii, au aproximativ aceeași formă și aceeași suprafață, spre deosebire de cele din Sibiu care au intrat într-o spirală a opulenței fără noimă.

Piața centrală din Brașov, însă, în ciuda prezenței Bisericii Negre, pare sub Piața Mare din Sibiu, însă brașovenii se chinuie de câteva luni să aleagă un proiect prin care să fie transformată substanțial.

Citește și: 

Viața în zona Sibiului în comparație cu viața în zona Craiovei. Experiența unei familii: „Doar aici ne vedem locuind”

Dar în Sibiu ai ce face

Întreaga săptămână în Brașov a fost lipsită de evenimente cât de cât atractive. Niciun concert, ci doar obișnuitele filme de la cinema, piese de teatru pentru copii și eventual serate dansante în vreun club din oraș.

În Sibiu, pe de altă parte, am avut Turul Ciclist, târg de vinuri și muzică în Muzeul Astra, concerte în mai multe locații cu ocazia Zilelor Americane, plus turneu de volei pe plajă în chiar buricul târgului, în Piața Mică.

Deși mulți sibieni cârcotesc atunci când vorbesc despre evenimentele care se află pe agendele culturale ori sportive ale Primăriei Sibiu și Consiliului Județean, acestea atrag numeroși români din alte județe, dar și străini. În plus, faptul că acestea se desfășoară de mai mulți ani, dau senzația oricărei persoane care vrea să vină în Sibiu că tot timpul se întâmplă ceva.

Sibiul, depășit de Brașov la numărul de turiști

Județul Sibiu este pe locul 4 la nivel național după numărul de turiști străini, în primele cinci luni ale acestui an, conform Institutului Național de Statistică (INS). Brașovul se află însă pe locul 2, după București.

În județul nostru au ajuns până în luna mai, inclusiv, 31.367 de turiști străini, fiind depășiți doar de București (331.070), Brașov (52.805) și Cluj (43.687).

Pe de altă parte, numărul turiștilor străini este în scădere, în Sibiu. În comparație, în 2019, ultimul sezon turistic de dinaintea pandemiei, ajungeau în Sibiu 39.848 de turiști străini, mai mulți cu aproape 8.000 de persoane, o scădere cu 21%.

După numărul total de turiști, Sibiul se află pe locul 6, cu 178.459 de persoane. Județul este depășit de București, Brașov, Cluj, Prahova și Bihor.

După numărul de înnoptări, Sibiul se află pe locul 10, la nivel național. Cu 290.545 de înnoptări, Sibiul este depășit de București, Brașov, Prahova, Cluj, Bihor, Vâlcea, Suceava, Constanța și Mureș.

Diferența de turiști străini dintre municipiul Sibiu și municipiul Brașov se vede chiar și principalele pietonale ale celor două orașe. Din cinci persoane, una vorbește cu siguranță altă limbă în centrul Brașovului, iar o posibilă explicație este dată de apropierea de București.

Pentru numeroși turiști străini care ajung în București, cea mai la îndemână ieșire din capitală este Valea Prahovei – Bran – Brașov.

În cifre, Sibiul e mai sigur

Datele statistice arată că din punct de vedere al siguranței, Sibiul stă puțin mai bine decât Brașovul, însă ambele județe (nu există o statistică la nivelul Institutului Național de Statistică la nivel de localități) sunt peste media națională.

Brașovul avea în 2021 207 persoane condamnate definitiv la 100 de mii de locuitori, în timp ce Sibiul avea 194. Media națională era în 2021, ultimul care apare în statistici, de 185 de persoane la 100 de mii de locuitori.

În comparație, în anul 1990, Brașovul avea 169 de persoane condamnate la 100 de mii de locuitori, iar Sibiul doar 137, fiind și cea mai mică cifră înregistrată după Revoluție. Media națională era atunci de 160 de condamnați definitiv la 100 de mii de locuitori.

Date:

Populație (ultimul recensământ)

Municipiul Brașov – 237.589

Municipiul Sibiu – 134.309

Produsul Intern Brut (PIB) (2022)

Brașov – 48,9 miliarde de lei

Sibiu – 30,3 miliarde de lei

PIB pe cap de locuitor (2022)

Brașov – 17.874 lei

Sibiu – 15.350 lei

Populația ocupată civilă la sfârșitul anului (2022)

Brașov - 248.900 de persoane

Sibiu - 182.600 de persoane

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

53 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Din Brasov

Acum 1 an

Brasovul este 5 clase peste Sibiu……o spune un Sibian , care trăiește in Brasov…..restul este ,,cancan,,…..
Raspunde

Unsibian

Acum 1 an

Dacă alea 5 clase sunt de tren personal, te cred pe cuvânt. Semnat UnIasovean
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Era ciudat daca traind acolo nu erai de parerea asta. Ai fi fost masochist.
Raspunde

Emila

Acum 1 an

Stai acolo, nu te întoarce
Raspunde

Hehe

Acum 1 an

Eu sunt brasovean și m-am mutat in Sibiu ca nu am mai putut suporta cele 2 plăgi majore ale orașului : urșii și moldovenii!:)
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Chiar daca arata ca un continua taraba de targ de vechituri in care maimutele si-au facut de cap, pietonala Balcescu arata de "n" ori mai bine decat pietonala "Republicii". Fara suparare pentru iaso...pardon, brasoveni :)
Raspunde

Just me

Acum 1 an

"un continua taraba"? Mda... e firesc ca tie sa iti placa mult pe Balcescu!
Raspunde

Arin

Acum 1 an

Dacă tot o tragi cu "Iasov , hai să-ți servesc și eu una, ca să fim "marămite", cum ziceți voi în dulcele grai "românesc", chit: dacă ne gratulați cu prefixul de Ia-șov, meritați și voi un sufix: Sibi-ova... Ghici ghicitoarea!?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Noichita Caldeanu

Acum 1 an

Vaaaaiii! Prevad numeroase comentarii ale managerilor de mioare nemultumiti ca nu "ei E cei mai buni". P.S: da, ma descurc cu pluralul atunci cand e cazul!
Raspunde

Siebenbürger

Acum 1 an

Când te naști la o aruncător de băț de Brașov, degeaba trăiești de ani buni la Sibiu că tot înspre Tâmpa tragi. Sibiul nu se poate compara cu Brașovul din pricina lipsei cvasitotale de evenimente culturale de la Brașov (un oraș ajuns foarte plictisitor). De ce au mai mulți turiști? Din simplul motiv că au de 3 ori mai multe locuri de cazare (construite în mare parte de comuniști) și e mult mai ușor pentru o agenție de turism să cazeze turiștii la Brașov!
Raspunde

Just me

Acum 1 an

Sa fie "evenimentele culturale" o modalitate ideala de sifonare a banilor publici? Doar intreb...
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Cum sa încerci sa compari Sighiul cu Iasovul. Vorbim de 2 națiuni diferite de emigranti și 2 conduceri diametral opuse ca și concepție. Corul babelor FDGR versus lupii tineri din USR.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

Din fericire Sibiul nu va ajunge în culori legetebiste
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

"Lupi" Hahaha
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Terminati cu invrajbirea asta tampita din comparatiile dintre Brasov si Sibiu. Ca si cand nu ar fi excelent ca exista amandoua.
Raspunde

Confunzi

Acum 1 an

Nu e vorba de invrajbire. E doar o comparare de administratii. La Sibiu primarul zice ca nu face infrastructura pentru.....a proteja orasul de masini si nu pentru ca e incompetent si fata viziune ,facand strazi noi in camp de doar 7m latime, fix pe urma drumului de carute fara sa modifice nici macar raza unei curbe pentru fluidizare.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Tu crezi ca banii cresc in copaci? Un drum mai lat costa mai mult. In caz ca nu ai observat, nu suntem o tara deosebit de bogata. Iar daca se luau bani de la altceva, cei care voiau chestiile celelalte erau nemultumiti. Simplu.
Raspunde

Locul vostru e sub Tâmpa

Acum 1 an

Confunzi tu. La fiecare 3 luni apare câte un articol - în Brașov bulevardul e mai larg, în Brașov aeroportul e mai lat, în Brașov turiștii sunt mai mulți, mai bogați, iarba e mai verde. Dacă vă place în Brașov, mergeți acolo, că nu vă simte nimeni lipsa.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Autorul oricum nu e din nici unul dintre ele, e dintr-un orasel mai prapadit asa si ii provoaca o placere ideea de a face oameni fata de care se simte complexat datorita originii sa se certe intre ei. E doar ipoteza mea :)

Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Si de cand a avea multe covrigarii e rau? :)))))))) trebuie sa stam la restaurant daca vrem sa mancam ceva? Voi ati fost in Vest sau doar la all inclusive in Bulgaria si Turcia? Pe langa ca nu vand doar covrigi ci si patiserie foarte buna. La care se inghesuie turistii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 1 an

Brasov - oras prezent in sec. 21. Sibiu - sat in sec. 19-20.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Evident ma refer la viziunea administratiilor/primariilor, nu la locuitori
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionel

Acum 1 an

Aș propune că Sibiu sa se desprindă de România și să se numească Republica Sibiu, pentru că sibieni au inventat roata și au pus coada la cireașă, sibieni sunt oameni perfecți.
Raspunde

Ghita Pristanda

Acum 1 an

Ionel, mamaie, nu cumva era mai corect Jean? Având în vedere originile tale?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionel

Acum 1 an

Dacă atât știe un sibian neaoș, atât știe, nu se merita sa ma cobor la acest nivel.
Raspunde

Jess

Acum 1 an

Nu am inteles de ce se plusează pe similitudinile cu un mall. E ceva pozitiv? Pt mine nu. Dar având in vedere proximitatea de Bucale nici nu avea cum sa fie altfel la Brașov.
Raspunde

Unsibian

Acum 1 an

Carevasăzică Brașovul e un mall plin cu mititei?
Raspunde

UnBrasovean

Acum 1 an

Cu mitici ... nu mitiei :)) Nu va faceti griji, daca nu au ajuns si la voi au sa ajunga curand!
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Ne duelām in opinii cu salamul la pungā sā vedem pânā disearā care-o are mai lungā
Raspunde

DB

Acum 1 an

Brasovul în forma actuala (bună sau rea) datoreaza foarte mult lui G. Scripcaru care a lărgit toate bulevardele din oraş şi a destupat căile de acces dintre diversele cartiere. Factorul "cultural" care distinge Bv este că acolo nu găseşti manifestări ale saltimbancilor ci obiective de vizitat desfăşurate în straturi sau cercuri concentrice: 1. Piaţa Sfatului (cu Casa Sfatului) şi restul obiectivelor din jur: Biserica Neagră şi tot ce se află pe Bariţiu, Mureşenilor, Bălcesu şi Castelului - comparativ cu SB numărul mare de librării din acest areal şi actvitităţile pe care le au săptămânal îţi dau indicii reale despre preocupările culturale din BV, 2. urcând pe "După Ziduri" către Liceul A. Şaguna, Poarta Ecaterina, Poarta Schei, Aleea pe sub Tâmpa majoritatea turnurilor din centura de fortificaţii şi a bastioanelor sunt recondiţionate sunt deschise publicului şi sunt destinate expoziţiilor. 3. Ar mai fi Cetatea sau în partea opusă zona veche românească din Şchei şi Prima Şcoala Românească cu biserica Sfântul Nicolae. 4. Dacă încă nu te-ai săturat de vizitat poti merge spre periferie: Pietrele lui Solomon, Bartolomeu, sau dacă eşti mai aventuros se poate încerca o vizită în rezervaţia de indieni din Noua (aşa i se spunea prin anii '90) la Grădina Zoologică.
Raspunde

Eco

Acum 1 an

MINUNAT SI REALIST COMENTARIU! Acesta este frumosul Brașov
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eco

Acum 1 an

Am răspuns lui DB... ghinion dacă vă deranjează comentariul
Raspunde

Turistul

Acum 1 an

Obiective le care le vizitezi in maxim 2 ore, sa fim seriosi, e oras frumos Brasovul dar la partea culturala e cvasi necunoscut! 0 evenimente promovate in vreun fel coerent. Nu mai zic de Cetatuia, un monument al coruptiei locale. Cand apreciem ceva, haideti sa fim realist obiectiv, ca degeaba vopsim gardul.
Raspunde

Lickdadick

Acum 1 an

Pai dacă-i tot aduceți ode lui Scripcaru , lacheul lui Băsescu, puneți-i orașului numele Scripcaru , ca voi sunteți obișnuiți , v-ati mai numit și Orașul Stalin in trecut :)
Raspunde

Haha

Acum 1 an

Pai putea si Sibiul sa se fi numit asa... dar, deh, cred ca Salam de Stalin suna cam nasol! In plus, demersul de redenumire a orasului, oricat de nasol ar fi fost, viza un oras SEMNIFICATIV.. prin urmare, Sibiul a fost ocolit...
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

In Piata Centrala din Brasov nu se afla nicio biserica neagra. Macar atat sa fi observat "turistul" nostru care compara merele cu perele. Sa compari centrul Sibiului cu oricare alt oras din Romania, e ca si cum ai compara Viena cu Instanbulul
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

De departe castiga Sibiul, dupa ce bokor sot a deschis niste tarabe de inghetata nevaivazute in lume !
Raspunde

D.M.

Acum 1 an

Consiliile Judetene din Prahova, Constanta, Brasov, Maramures si altele au adoptat biletul unic pentru vizitarea muzeeleor ce sunt in subordinea lor. Se pot vizita intre 5 si 15 muzee (depinde de judet) cu maxim 30 de lei, si cu valabilitatea biletului de 5 zile. La Sibiu – capitale nesimtirii vatafilor in functii publice, la muzeul Astra (in subordinea CJ Sibiu) un bilet costa 35 de lei, iar daca e vreun eveniment se cauta metode de a fi taxat suplimentar ! Asta e Sibiul fata de restul tarii. Un patrimoniul al comunitatii transformat in SRL de facut bani, de catre unii ce se cred mici dictatori vesnici in functii, desi ei trebuie sa fie la dispozitia cetateanului.
Raspunde

CX

Acum 1 an

Exact
Raspunde

Turistul

Acum 1 an

Cred ca nu ati fost in Brasov intrun weekend de vara cand efectiv colcaie de turisti si 0 sanse sa gasiti parcare, daramite loc liber la o terasa ok. Este sufocat. Iar evenimente aproape deloc, ca pana la urma e plin de bucuresteni dornici de un pic de libertate in afara capitalei, nu de teatre si expozitii.
Raspunde

Cirstian

Acum 1 an

Fantastic cum populatia Ocupata a Sibiului este 50% mai mare decat populatia totala a Sibiului.
Raspunde

UnBrasovean

Acum 1 an

Una se refera la Municipiu (asa cum este si mentionat), cealalta se refera la judet.

Raspunde

Asta e

Acum 1 an

Nu înțeleg cum îți poți lua dislike-uri când nu faci decât să expui realitatea. Accesul în muzee, păduri și parcuri trebuie să fie accesibil tuturor.... pentru că DEJA le plătim prin taxe și impozite locale. N-am spus gratis...am spus accesibil, nu spun pentru toată lumea...spun pentru cei cu reședință de județ SIBIU.
Raspunde

Arin

Acum 1 an

Chestia cu "la Sibiu ai ce face, la Brașov, nu", când taman în săptămâna respectivă a fost Festivalul Comediei, când opera și filarmonica ies în Piața Sf. Ioan, cum se întâmplă în fiecare vară, când a fost Gaudeamus de vară în Piața Sfatului sau Barcensis, festivalul care se întinde pe durata a două luni, mi se pare că ești în căutare de nod în papură. Și ce mai cred este că, fără a generaliza, sibienii își doresc prea mult să se compare cu alții, ceea ce pare de neînțeles dacă pretinzi că ești bine cu tine însuți. Asta poate să țină de obiceiul omului necăjit, care s-a văzut peste noapte pricopsit cu câte ceva... Nu avem ce compara, dragi sibieni, pur și simplu e o chestie de educație, iar dacă un primar dă apă la moară acestei "vocații" e, cum se spune, "...prea ca la țară!". Era să uit, că tot veni vorba de educație: uitați-vă pe ratingul celor două universități și veți înțelege mai mult de ce e bine să taci și să faci! Despre Sibiu numai de bine!
Raspunde

Haller

Acum 1 an

Sibienii in simplitatea lor chiar au ajuns sa creada ce le spune Chireac si sa nu vada realitatea.. Azi am avut un ghid ,sibian baiat fain , dar care in afara Sibiului , Budapestei si Vienei nu vazuse altceva din lumea larga . Rezultatul a fost ca turistii m -au intrebat daca el chiar crede ce spune. Eu le am explicat ca asa sunt oamenii ,naivi si usor de prostit de orice saltimbanc ratat care se crede George Vraca!

Raspunde

Brad

Acum 1 an

:))) cel mai penibil comment ever:)) Au avut un festival care a ținut 2 luni … La voi și urșii din Racadau sunt educați la incredibila universitate din oraș care e mult peste Harvard si Oxford. Frustrare mare frate Arin:)

Raspunde

Arin

Acum 1 an

Brăduleț brăduț brăduț, stai jos că-ți dau 4 cu maximum de indulgență! Ți-am zis, ăsta e felul unora dintre voi de a face mereu comparații, iar cea făcută de tine cu Harvard sau Oxford, răsturnând propria mea apreciere, denotă un mod îngust și pueril de gândire. Da', vorba aia: unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 1 an

Mai mergeți și la Vâlcea că să vedeți atunci cât de rămas în urmă e Sibiul ! Ii tot blamam noi pe olteni, dar sunt gospodari, iar orașul e super.
Raspunde

Luminita

Acum 1 an

cunoastem, blocuri cu buda in curte
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 an

Nu te contrazic,probabil așa o fi.Doar stau și mă întreb de ce tineretul vâlcean vine la Sibiu?Ce ii atrage așa mult aici?Niciodatanu am să înțeleg de ce ai veni la Sibiu dintr-un loc mai frumos într-unul mai urat?Pentru locurile de munca de pe platformele industriale?Atunci e trist,niciodată nu vei putea sa faci nimic cu salariile mizere care se plătesc în fabricile din Sibiu.
Raspunde

Adrian

Acum 12 luni

Hermann Stadt Daca salarile sunt mici atunci sa ramana la ei pentru ca nu ne deranjeaza si cat despre orase daca Rm. Valcea arata mai bine ca Sibiu iseamna ca nu sti ce vorbesti, cand vreodata satul ala va arata mai bine ca Sibiul cat despre salarii suntem in top 5 cele mai mari salarii din Romania, am intrebat un oltean dece vine in Sibiu la care imi raspunde pentru ca aici castiga si cu 2000 de lei mai mult decat in Valcea si tu spui salarii de mizerie, esti pe langa baiatule...
Raspunde

Rosu

Acum 1 an

Bag sama ca nici ziar n-au brasovenii, trebe sa vie aici sa comenteze...

Raspunde

Haha

Acum 1 an

Neuronii tai iti sugereaza ca aici e un ziar, asa=-i?? :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus