Miercuri,
26.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Mii de controale efectuate de specialiștii Romsilva pe perioada stării de urgență

Mii de controale efectuate de specialiștii Romsilva pe perioada stării de urgență

Pe perioada stării de urgență, specialiștii Romsilva au participat, începând cu 16 martie, alături de reprezentanți ai Poliției Române și Gărzilor Forestiere, la 3.741 de controale la circulația materialului lemn. În urma acestor controale s-au constatat 76 de infracțiuni, 487 de contravenții silvice și s-au confiscat 841,18 metri cubi de lemn.

Tot pe perioada stării de urgență, angajații Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au efectuat 2.720 de controale de fond sau parțiale în fondul forestier administrat.

În primele trei luni acel acestui an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a efectuat, în fondul forestier administrat, 6.180 de controale de fond și parțiale. În urma controalelor efectuate în fondul forestier proprietatea publică a statului au fost constatate tăieri ilegale cu un volum cumulat de 6.538 metri cubi, în scădere cu 9,32% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului, din aceasta 80% având certificarea managementului forestier la nivel internațional. În plus, Romsilva asigură servicii silvice pe bază de contract pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Stefan

Acum 4 ani

Atatea filmulete si imagini cu transporturi de lemn circula pe net, clar sunt fake news ... Romsilva zice clar ca ei fac controale ba chiar specifica ca au scazut cu vreo 10% taierile ilegale fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ramaneti calmi, institutiile statului isi fac treaba. #statiincasenusetaieilegalpadurileazisRomsilva
Raspunde

Valentina

Acum 4 ani

Primaria Gura Raului a montat bariere pe Raul Mare si Raul Mic, pe bani multi si frumosi, in scop de a preintampina furtul, numi ca aces tea nu sunt functionale, vare cine este vinovat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus