Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Mandatul de 200 de zile. Parca te stiu de undeva...

 

A fost trecut pragul de 200 de zile de la alegerile locale și se pot trage unele concluzii. Relația dintre administrațiile celor două municipii, Sibiu și Mediaș, nu există. Aici nu s-a schimbat nimic. Mediașul pare a fi un oraș într-un alt județ. Într-o altă regiune. Dacă s-ar face un sondaj de opinie și s-ar cere părerea medieșenilor spre ce zonă ar dori să se ”alipească”, sigur medieșenii ar prefera mai curând Mureșul, decât Sibiul. Mediașul are primar PDL, la Sibiu este unul FDGR, iar Consiliul Județean este condus de PSD. De multe ori, în administrație nu se vorbește limba română, ci limba politică. Și de multe ori nu se înțeleg între ei, ce să mai aștepți la alții din afară.
 Relația dintre Consiliul Județean Sibiu și Primăria Sibiu este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire, vorba lui Caragiale. Președintele Consiliului Județean Sibiu nu a avut niciodată o colaborare foarte bună cu Klaus Johannis, iar acum lucrurile nu s-au schimbat deloc. Ba mai mult, amabilitățile de după campania electorală s-au oprit și au făcut loc micilor ironii. Aeroportul este treaba Consiliului Județean, a comentat Johannis problemele de acolo. Iar Cindrea nu a găsit un răspuns încă. Nici la ironia lui Jphannis, nici la problemele aeroportului. La întâlniriile de tipul ”plan cincinal” ale Consiliului Județean cu primăriile din județ, Johannis l-a trimis pe viceprimarul Virgil Popa. Întâlnirile planificate între cei doi lideri locali s-au rărit extrem de mult. Și nici telefonul nu mai sună.
În municipiul Sibiu nu s-a schimbat nimic. Dimpotrivă. Măsurile așteptate de primar de relaxare fiscală și de descentralizare nu au apărut, iar seria de critici fine ale primarului către Guvernul Boc au fost mutate acum pe Guvernul Ponta. Sau guvernul ”copy-paste”, pentru că preia toate ideile proaste ale democrat-liberalilor.
Cele mai mari schimbări s-au produs la Consiliul Județean. Monotonul Martin Bottesch a fost înlocuit cu Ioan Cindrea. Instituția pare ”mai vioaie”, însă ”toacă” în gol. Cindrea comunică mai mult, însă nu de fiecare dată are și subiecte. În plus, nu a produs nicio modificare în zonele considerate slabe ale ”administrației Bottesch”. Afacerea Aeroportul este în continuare încâlcită, noul buget local e la fel de sărac, există mai multe planuri, însă fără elemente concrete. Iar planurile social-democratului din campania electorală par acum, privind realitatea concretă, simple desene pe nisip. Există senzația că suntem în continuare în campanie electorală, în care vorbele au și rol de faptă.
În rest, parcă ne-am întors în timp. Gheorghe Suditu a ajuns în Consiliu de Administrație la Aeroport, Amalia Cindrea e director la OPC. Așteptăm cu interes și alte repoziționări, pentru că asta este marea esență a politicii locale. Nu spun că cei ”montați” în noile poziții sunt acolo nemeritat. Dă doar o senzație proastă de ”deja vu”. 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

LAE

Acum 8 ani

Bratule dupa cite stiu esti brasovean plantat aici sa manipulezi.Mediesenii si sibienii adevarati au fost nevoiti sa plece din cauza politicilor ticaloase indreptate impotriva lor,asta ar trebui sa invastighezi si sa scrii.Mediesenii ar trage la Mures deoarece majoritatea sint de acolo.Si multe altele dar ma opresc aici
Raspunde

albinutza

Acum 8 ani

daca alin bratu e din brasov vreau sa il cunosc si eu, pentru ca si eu sunt tot din brasov si ma simt la sibiu ca guliver in tara tantalailor
Raspunde

@2

Acum 8 ani

Mai tantalai ca la bv n-am vazut niciunde.Se vede dupa nesimtirea si tupeul de care dai dovada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus