Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
16°C

Colaborarea dintre CJ si Consiliul General Ille-et-Vilaine din Franta continua si in urmatorii trei ani

Consiliul Judeţean Sibiu a prelungit cu încă trei ani colaborarea cu Consiliul General Ille-et-Vilaine din Franţa, în şedinţa ordinară a CJ din 31 ianuarie, prin aprobarea Convenţiei-cadru de Cooperare Descentralizată pentru perioada 2013-2015, încheiată între CJ şi Consiliul General Ille-et-Vilane.

„Aceasta este cea mai veche şi mai fructuoasă colaborarea externă a CJ Sibiu pe care dorim să o continuăm. Ne propunem în continuare colaborări pe teme culturale, dar ne interesează de asemenea dezvoltarea schimburilor economice, prin medierea camerelor de comerţ, industrie şi agricultură”, a declarat preşedintele CJ, Ioan Cindrea.

Colaborarea dintre cele două consilii va continua în domenii ca dezvoltarea economică şi încurajarea schimburilor economice, agricultură şi dezvolatre rurală, prin colaboarearea dintre GAL-uri, turism/agroturism, cultură - prin promovarea schimburilor culturale franco-române şi schimburi de bune practici între comunităţile locale din judeţ şi cele două consilii.

Axele de colaborare au fost stabilite în cadrul vizitei din toamna anului trecut, a unei delagaţii din partea Consiliului Ille-et-Vilaine, condusă de Clotilde Tascon-Mennetrier, vicepreşedinte, responsabil cu afcaeri europene şi relaţii internaţionale.

Preşedintele CJ a mai adăugat că astfel de colaborări sunt importante în contextul în care „CJ doreşte să crească pe viitor colaborările externe pentru a deschide relaţii de colaborarea şi cu alte zone din Franţa”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus