Marţi,
22.09.2020
Cer Senin
Acum
7°C

Colectie de timbre in editie limitata la CNM Astra Sibiu

05 Februarie 2013 15:18

Aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului Tehnicii Populare va fi marcată prin lansarea unei colecţii, în serie limită, de timbre pentru CNM Astra Sibiu. Romfilatelia va emite nouă timbre, reprezentând imagini cu primele unităţi aduse în cadrul muzeului, respectiv gospodării şi instalaţii.

Timbrele, care vor fi lansate în septembrie, vor reda imagini cu Biserica din Bezded (judeţul Sălaj), Moara din Dăbâca (Hunedoara), Moara plutitoare din Lucăceşti, Joagărul hidraulic de la Gura Râului, Moara cu ciutură de la Arcani, Moara din Curcani, Teascul de boştină din Sebeş (Sibiu), Piua cu vâltoare de la Rod şi Staul poligonal („cu morminţi de ogradă”), Ludeştii de Sus, judeţul Hunedoara.

"Colecţia va cuprinde nouă timbre cu cele mai vechi nouă unităţi aduse în muzeu în 1963. Timbrele vor fi lansate în septembrie, în cadrul săptămânii dedicate aniversării a 50 de ani de la infiinţarea muzeului”, a spus Valeriu Olaru, directorul Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus