Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cu cine sa faci capitala de regiune?

Pe bune, acum. Sibiul e un oraș trainic ce a dus o capitală culturală europeană, normal că poate fi și o capitală de regiune. La fel de bine cum poate fi Alba, Brașov sau Târgu Mureș. Alegerea va fi, însă, a liderilor care au un cuvânt mai greu. A liderilor politici, căci în întâiul for legislativ al țării se va sfinți decizia.
Și cine credeți că poate influența decizia sutelor de parlamentari care vor ridica mâna după cum partidul dictează? Prefectul Ovidiu Sitterli? Măcar Ariton tăcea cât era prefect. A ajuns ministru și tot a tăcut, de făcut vedeți cu toții câte mai face. Cindrea nu se va înțelege cu Johannis, deși căruța e aceeași. Păi, dacă Sibiul ar fi capitală de regiune, la alegeri între Cindrea și Johannis cine credeți că ar primi mai multe voturi din județele învecinate? Bine, e dusă departe ideea, dar sper că pricepeți substratul.
Luați apoi restul parlamentarilor, de la putere la opoziție și invers. Îl mai țineți minte pe cel care a fost ales din partea PP DD? Măcar numele, dacă nu și prenumele sau funcția pe care o ocupă de deputat sau senator. Pe Ilieșiu îl cunoașteți sau ați votat doar sigla? De Raluca Turcan ați mai auzit în legătură cu chestiunile care privesc Sibiul?
Lista continuă și e scurtă. A celor puțini care conduc și care nu sunt în stare să se adune și să crească Sibiul și la capital politic, nu doar la imagine. Ei sunt politicienii care reprezintă acest județ de mai bine de 20 de ani. Politicienii eterni, care au îndepărtat majoritatea oamenilor trainici, de nădejde, ce ar fi putut, la un moment dat, asigura alternanța inclusiv la conducerea partidului. Or, tocmai de aceea erau un pericol și nu puteau fi încurajați și susținuți.
De luni bune se chinuie liberal-pesediștii să schimbe directorul de la Finanțe. Știți de ce nu reușesc? Pentru că nu au venit cu alternativă mai bună. Din cauză că nu au oameni. Pentru că sunt doar ei, câțiva șefi. Cu tot cu soțiile lor, mai nou.
Viitorul e aproape sigur. Sibiul nu va fi capitală de regiune. Să dea Domnul să mă contrazică acțiunile politicienilor sibieni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

alex

Acum 11 ani

sibiul merita sa fie capitala regionala sau centru cultural.
Raspunde

sebi

Acum 11 ani

sibiul trebe sa fie capitala homosecsualilor si a tiganilor.
Raspunde

andreea

Acum 10 ani

sebi* se vede cata scoala ai numai dupa cum ai scris (homosecsuali o.O), nu ma mai mir de ce prostii scoti pe gura
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus