Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Cinci proiecte SMART la Muzeul Astra in 2013

Muzeul ASTRA a aplicat pentru finanţarea a cinci proiecte în cadrul Programului Sibiu SMART 2013, susţinut de Primăria Muncipiului Sibiu.

Două dintre acestea, ”Să cunoaştem patrimoniul natural al Muzeului ASTRA!” și ”Teatrul de umbre” sunt proiecte educaționale care încearcă să atragă tinerii sibieni într-un alt tip de acțiunii, să îi determine să petreacă mai mult timp în mijlocul naturii, în muzeul în aer liber.

”Avem de asemenea în vedere și un proiect dedicat studenților de la secția de restaurare a ULBS și tinerilor restauratori și conservatori din rețeaua națională de muzee, ”Textilele între conservare şi restaurare”, care va aduce la Sibiu, în cadrul unui seminar și a unui workshop, nume importante în domeniul restaurării textilelor din țară și din străinătate (Muzeul Metropolitan din New York și Universitatea din Berna, Elveția). De asemenea, ”Muzica şi dansul rromanes unesc tineri” este un proiect interdisciplinar care vizează informarea tinerilor despre istoria şi cultura rromilor; sfidarea stereotipurilor şi a rasismului prin organizarea de acțiuni în comun între persoane de etnie rromă și alte etnii. Cel de-al V-lea este un proiect depus în partneriat, ”Voluntari pentru patrimoniu în Muzeul ASTRA”, care intenționează să promoveze și să intensifice acțiunile de voluntariat în slujba patrimniului în rândul tinerilor europeni și sibieni”, a declarat Valeriu Olaru, directorul CNM Astra.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus