Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

DSVSA: Scandia Sibiu nu este afectata de scandalul carnii de cal

Fabrica Scandia din Sibiu, aparţinând singurului exportator de carne din judeţ, sub formă de conserve, şi toate cele patru abatoare din judeţ, unde nu s-au sacrificat cai, au comunicat oficialităţilor că nu au avut de suferit în urma scandalului cărnii de cal, a declarat, marţi, pentru AGERPRES dr. Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

"În judeţul Sibiu nu sunt probleme în urma scandalului cărnii de cal. În judeţ nu sunt autorizate abatoare pentru sacrificarea cailor şi nici nu se comercializează carne sau preparate provenite de la această specie. (...) În urma controalelor efectuate în cursul lunii februarie (...) nu s-au identificat deficienţe majore din punct de vedere a riscului alimentar şi nu s-a identificat carne sau preparate din carne de cal, fapt ce nu a generat pierderi economice pentru operatorii economici sau sistarea activităţii unor obiective", a precizat reprezentantul DSVSA.

Conform acestuia, singura fabrică de carne din judeţul Sibiu care face export în UE, fabrica Scandia, recunoscută mai ales pentru exportul de conserve de carne, nu a înregistrat pierderi de pe urma scandalului cărnii de cal. De asemenea, nici celelalte trei fabrici de carne din Sibiu, care au autorizaţie pentru export intracomunitar, dar nu fac export, nu au fost afectate.

În judeţul Sibiu sunt autorizate două abatoare pentru sacrificare bovine, ovine şi porcine şi două abatoare pentru sacrificare porcine. Localnicii cumpără carne de la 61 carmangerii, 5 pieţe agroalimentare, 6 unităţi de tip hipermarket şi 26 unităţi de tip supermarket, cu spaţii pentru desfacerea cărnii şi a produselor derivate. În plus, mai există magazine proprii cu carne la fabricile de profil din judeţ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

dorel

Acum 11 ani

Am avut o experienta foarte urita cu Radu de la DSV in urma unei reclamatii si increderea mea in DSV este 0.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus