Duminică,
28.05.2023
Partial Noros
Acum
11°C

Concerte, gale de opereta si spectacole pentru copii pe scena Teatrului National din Sibiu la sfarsitul acestei saptamani

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în acest weekend microstagiunea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Programul de evenimente include spectacole de operetă şi musical, concerte, gale, spectacole şi activităţi pentru copii.

“Teatrul Naţional de Operetă se află pentru a doua oară în Sibiu, după prezenţa din luna noiembrie a anului trecut cu cele două reprezentaţii ale spectacolului „Paris, mon amour”, care s-a bucurat de o largă apreciere din partea publicului, ambele reprezentaţii fiind prezentate cu casa închisă.

Programul de la Sibiu face parte din turneul naţional al Teatrului de Operetă, o iniţiativă de amploare realizată în premieră de o instituţie muzicală din România”, spun reprezentanţii teatrului.

Programul de evenimente al microstagiunii va debuta vineri, 22 februarie, de la ora 11:00, cu opereta pentru copii „Cocoşelul neascultător”. „Cocoşelul neascultător” este una dintre cele mai celebre poveşti muzicale pentru copii, scrisă de Ion Lucian şi jucată cu succes de aproape 50 de ani, în nenumărate ţări din Europa şi din lume. Spectacolul este o poveste despre prietenie, despre lupta dintre bine şi rău şi despre forţa faptelor bune, ilustrată de aventurile celor trei buni prieteni, Cocoşelul, Ursuleţul şi Motănelul.

Programul zilei de vineri va continua începând cu ora 19:00 printr-o „Invitaţie la Vals”- un concert al Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă. Concertul este o invitaţie de a pătrunde în lumea fermecătoare a valsului şi polcilor, în compania unora dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai genului: Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatăl, Josef Strauss, Iosif Ivanovici, Jacques Offenbach şi Johannes Brahms. Concertul include şi o selecţie de polci cunoscute la nivel internaţional, ca „Tritsch Tratsch Polka”, „Pizzicato Polca” sau polca „Ohne Sorgen”.

Programul de evenimente continuă sâmbătă, 23 februarie, de la ora 19:00, cu un spectacol colaj, ce are la bază cele mai cunoscute chansonete franţuzeşti. „Paris, mon amour” invită spectatorii într-o cafenea de pe o stradă pariziană, unde, sub lumina felinarelor, aceştia vor asista la o serie de poveşti despre dragoste, despre artă, despre seducţie şi frumos. Spectatorii vor putea asculta celebrele piese ale lui Edith Piaf („Je ne regrette rien”, „La vie en rose”), Jacques Brel („Ne me quitte pas”) sau Joe Dassin („Salut”).

Trupa Teatrului Naţional de Operetă va mai urca pe scenă și duminică, 24 februarie, de la ora 11:00, pentru a prezenta musicalul pentru copii „Frumoasa din pădurea adormită”. Scrisă iniţial ca text literar şi publicată pentru prima dată în volumul „Histoires ou contes du temps passe” („Istorii şi poveşti din vremuri trecute”) de Charles Perrault, povestea a trecut prin numeroase adaptări, de la film şi desene animate (în celebra versiune Walt Disney) sau balet clasic (în versiunea cea mai cunoscută compusă de P.I.Ceaicovski) la musical, adaptarea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” este realizată de prozatoarea Silvia Kerim şi compozitorul Marius Ţeicu.

„Frumoasa din pădurea adormită“ este unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii ale Teatrului Naţional de Operetă şi se joacă cu succes de aproape 10 ani.

Programul de spectacole din cadrul acestei microstagiuni va fi încheiat duminică seara, de la ora 19:00, printr-o gală ce include o selecţie de arii şi duete din cele mai cunoscute operete din repertoriul românesc şi internaţional, scrise de compozitori celebri ca Franz Lehar, Emmerich Kalman, Paul Abraham, Frederich Loewe, Francis Lopez sau Gherase Dendrino. În program sunt incluse fragmente din operetele „Lăsaţi-mă să cânt”, „Văduva veselă”, „Silvia” „My Fair Lady”, „Ţara surăsului”, „Contesa Maritza” sau „Bal la Savoy”, interpretate de prim-soliştii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Accesul publicului la aceste evenimente se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17. Preţul unui bilet la spectacolele pentru copii este de 5 şi 10 lei, iar preţul pentru celelalte spectacole este de 10 şi 20 de lei.

Program:

-vineri, 22 februarie, ora 11:00 spectacol invitat la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu COCOȘELUL NEASCULTĂTOR - TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ „ION DACIAN” operetă pentru copii de Constantin Ungureanu preţ bilete: 10 lei; 5 lei

-vineri, 22 februarie, ora 19:00 spectacol invitat la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu INVITAȚIE LA VALS - preţ bilete: 20 lei; 10 lei

-sâmbătă, 23 februarie, ora 19:00 spectacol invitat la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu PARIS, MON AMOUR – TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ „ION DACIAN” preț bilete: 20 lei; 10 lei

-duminică, 24 februarie, ora 11:00 spectacol invitat la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ - TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ „ION DACIAN” musical de Silvia Kerim & Marius Ţeicudupă basmul cu acelaşi nume de Charles Perault preţ bilete: 10 lei; 5 lei

-duminică, 24 februarie, ora 19:00 spectacol invitat la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu GALA DE OPERETĂ - TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ „ION DACIAN” preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus