Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Reabilitari de 8,6 milioane lei la Sectia Fizioterapie I a Spitalului Judetean Sibiu

Secţia Clinică Medicină Fizică şi Balneologie I (Fizioterapie I) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va intra în reparaţii capitale, atât în interior cât şi in exterior, în valoare de aproximativ 8,6 milioane lei cu TVA inclus.

„Se va realiza modernizarea tuturor spaţiilor existente, inclusiv a bazei de tratament şi reamenajarea podului ca mansardă, cu spaţii pentru pacienţi şi personal. În cadrul lucrărilor, clădirea va fi dotată cu lift şi panouri solare. Suma estimată pentru acest demers este de 8,6 milioane lei cu TVA inclus, din care construcţii montaj 8,23 milioane cu TVA inclus”, a declarat Liviu Cotârlă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Reabilitarea cuprinde amenajări interioare, compartimentare, băi şi vestiare noi, refacere instalaţii termice şi instalaţii de apă şi canalizarea, şi de asemenea, monarea unui lift exterior, în condiţiile în care secţia Clinică Medicină Fizică şi Balneologie I nu are lift.

„Va fi montat un lift exetrior, care va costa aproximativ 30 de milioane şi care este foarte necesar. În acest moment pacienţii de la Fizoterapie sunt transportaţi pe scări, de personal, cu targa sau cu căruciorul”, a declarat dr. Florina Popa , medic şef al secţiei.

Mansardarea se va face prin reamenajarea podului clădirii. Vor fi create saloane, cabinete medicale, un spaţiu pentru activităţi practice studenţi, un oficiu şi sală de mese.

Proiect demarat în toamnă

Lucrările vor începe cel mai probabil în toamnă, spun reprezentanţii spitalului, după finalizarea licitaţiei şi aprobarea bugetului. Ultimele lucrări de renovare a secţiei au avut loc în 2007 când au fost reabilitate faţada la exterior şi acoperişul, din bugetul spitalului, iar în 2010 s-au realizat lucrări de renovare în interior, plătite din sponsorizări.

„Până în prezent s-a întocmit documentaţia de avizare lucrări de investiţii. Următorul pas este aprobarea bugetului. Apoi se va iniţia procedura de achiziţie publică în vederea atribuirii contractului de întocmire a proiectului tehnic şi execuţie a lucrării. Întocmirea proiectului poate dura aproximativ şase luni. Sperăm ca în trimestrul IV al acestui an să putem începe lucrările, acest lucru depinde de fondurile pe care o să le avem la dispoziţie. Termenul de execuţie este de 24 de luni de la începerea lucrărilor” a mai spus Liviu Cotârlă.

Secţia Fizioterapie I va fi mutată temporar la demisolul şi parterul Spitalului de Psihiatrie, iar după finalizarea reabilitării, în spaţiul de la Spitalul de Pshiatrie va fi multată secţia de Fizoterpie II de pe Calea Poplăcii.

Secţia în care sunt trataţi anual peste 2.500 de pacienţi

În Secţia Clinică Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie I (Fizioterapie I) îşi desfăşoară activitatea 3 medici specialişti, 4 kinetoterapeuţi, 19 asistente cu pregătire de specialitate (5 pentru asistenţa la pat şi 14 în baza de tratament), 2 registratori medicali şi 8 angajaţi ca personal auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare de curăţenie).

„În 2012, în ambulatoriul de specialitate au fost consultaţi şi au urmat tratament de recuperare circa 2.500 de pacienţi, iar un număr de 736 pacienţi au fost internaţi. Numărul de proceduri fizicale efectuate lunar este de aproximativ 6.000. Ni se adresează şi pacienţi din alte judeţe, în special din Vâlcea, Braşov şi Alba, în 2012 procentul înregistrat fiind de circa 10% din total. Pe lângă preocuparea pentru pacienţi, în cadrul secţiei este asigurată şi pregătirea studenţilor medicinişti şi a medicilor rezidenţi de specialitate”, a declarat Florina Popa.

Capacitatea secţiei este de 30 paturi spitalizare continuă, distribuite în 12 saloane. Dotarea materială a secţiei cuprinde bază de tratament - electroterapie de joasă, medie şi înaltă frecvenţă, terapie cu ultrasunete şi câmpuri magnetice de joasă frecvenţă, laserterapie, hidro-termoterapie, kinetoterapie.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus