Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
3°C

New York, mai degraba Berlinstadt

Am făcut parte dintre cei care dădeau cotă bună la un eventual pariu că restaurantul de lângă Tribunal va da faliment după ce mastodontul de clădire va intra în reparații. Când funcționa uzina de marcat ani de închisoare, aici era plin de avocați, însoțiți pe la mese de câte o familie umilă care plătea totul. Mâncau, beau cafele, dădeau asigurări că totul va fi bine, iar mesele erau mereu pline.

Acum, la câteva luni după ce mulțimea de oameni îmbrăcați în halate caraghioase a plecat dincolo de Podul Gării, Restaurantul New York respiră același aer prosper. Nu mai vin aici neapărat avocați, deși cutuma pare-se că s-a păstrat la mulți, însă găsești la ora prânzului cu greu o masă. Dar se rezolvă.

Vineri erau vreo patru mese ocupate, iar restul rezervate. Cineva făcea cinste pe la ora patru, iar la trei și douăzeci de minute, ospătarii erau pregătiți să-și onoreze promisiunea, iar mesele erau cu plăcuța ”rezervat” pe ele. Mi-am încercat norocul și am promis că termin în 40 de minute. Oamenii m-au crezut, însă cred că au făcut rămășag că nu mă încadrez în timp după ce și-au notat tot ce am comandat. Un pahar de vin roșu, o supă de pui, un șnițel cu cartofi cu sos de usturoi și o porție de ananas la grill cu înghețată. M-am așezat la o masă de patru persoane, însă repede a trebuit să mă reorientez. Bătea un crivăț rece la spate, de nici un avocat nu mă mai scotea din boală. M-am mutat pe un alt scaun și a fost mai bine. Ospătarii s-au mișcat ”ceas”, că n-am prea avut timp de pierdut aiurea.

Supa clară, fierbinte și cu câteva firișoare de pătrunjel a mers ca unsă. Se simțea gustul de supă făcută în casă, avea câteva bucățele de carne, iar tăițeii erau fierți exact atât cât trebuie. Șnițelul, tot de pui, că în ziua de azi ceri vită și-ți aduc măgari, a venit făcut ca la ”KFC”, că tot suntem la New York. Șnițelul ”crispy” a venit însoțit cu o minunăție de cartofi peste care stătea cuminte un sosul de usturoi. Ca să bag totuși vină la ceva, mi s-a părut că nu prea erau fierți cartofii, însă cu totul, ”la buchet”, mâncarea a fost foarte bună.

Desertul a venit și el foarte repede, pentru ca oamenii să se ocupe de mesele rezervate. Ananasul perpelit la grătar cu înghețată peste el a fost delicios. La patru și cinci am plătit după cum urmează: opt lei – supa de pui, 23 de lei șnițelul, șase lei feliile de cartofi cu sosul de usturoi, 12 lei ananasul la grătar și șapte lei paharul de vin roșu de Segarcea. În total, 56 de lei pentru o masă curată, servită ”nemțește”, iar prețul onest. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

10 comentarii

george

Acum 9 ani

asta cu \" cota buna la un eventual pariu \" nu am prea inteles-o .Cota buna ce inseamna :mare sau mica ?
Raspunde

cătălin

Acum 9 ani

56? ce salariu ai, prietene?
Raspunde

doina

Acum 9 ani

mai nene sa fim seriosi sunt locuri berechet unde cu 12-15 lei mananci bine si felul unu si doi dar pentru boierii dee
Raspunde

@ doinica

Acum 9 ani

nu cred ca un meniu de 12-15 lei (meniul zilei) il poti numi o delicatesa. articolul face referire la un restaurant nu la o cantina. intr-adevar se poate spune ca in sibiu exista si restaurante mai ieftine cu mancare buna, dar nu poti face referire la ciolan sau meniul zile.
Raspunde

nutu

Acum 9 ani

sunt sigur draga realizator de articol ca ai maxim 72 de kg. RADU ANTON ROMAN si CATAVENCU[vechi], aveau stil.
Raspunde

nutu

Acum 9 ani

sunt sigur draga realizator de articol ca ai maxim 72 de kg. RADU ANTON ROMAN si CATAVENCU[vechi], aveau stil.
Raspunde

Ciorbar

Acum 9 ani

Eu nu cred ca exista undeva in Sibiul asta supa clara de pui facuta \"in casa\".Aia o mai mananci la zile mari pe la tara, la un botez, parastas, etc... Chiar crezi tu ca astia stau sa fiarba cu orele la foc minuscul carnea, sa o spumeze mereu, pe urma sa arunce toate legumele si sa ramana doar zeama? Sa fim seriosi. Ce se vinde la restaurante este zeama de Vegeta in care, eventual, au fiert puiul servit apoi sub alte feluri. Bucatelele de carne din supa sunt de obicei din piept de pui si n-au nicio legatura cu supa.
Raspunde

un musteriu

Acum 9 ani

eu am mancat duminica trecuta acolo, un aperitiv si un steak. absolut delicios. 2 persoane am mancat cu 80 de lei. mi se pare un pret fair pentru cantitatea si mai ales gustul deosebit al mancarii. adaca mai pui si ambianta si servirea ireprosabila cred ca a meritat fiecare leu. pot doar spune ca voi mai merge la new york.
Raspunde

callas

Acum 9 ani

ma tot mir de preturile de la restaurante numite \"fair\" de sibieni, adica ca. 10 euro de persoana...daca e sa crezi statisticile, dintr-un salar mediu ai putea manca in Rom. de vreo 25 de ori pe luna la restaurant, pe cand un neamt ar putea manca la restaurant in Germ. de 200 de ori. Chiar daca materia prima e la fel de scumpa ca in Germ. ( ceea ce e destul de aberant) salariile personalului si chiria localului sunt numai 1/10 ( salariile) si 1/5 (chiria), deci mancarea nu are cum sa coste 80-90% cat in Germ. Cum am spus, ma mir, nu judec, le doresc tuturor sibienilor sa manance in fiecare zi la restaurant.
Raspunde

Alin

Acum 9 ani

Frecventez acest restaurant ! Nu pot decat sa spun ca mancarea este extraordinara , iar serviciul si atmosfera sunt exact cum trebuie!Restaurantul ofera o experienta americana, relaxanta! Preturile sunt mici pentru ceea ce ofera. Recomand cu caldura o experienta americana la preturi romanesti ! Iar pentru cei care considera ca este sump, oricum nu sunteti in targetul pe care incearca sa il atinga acest restaurant. El va merge fara probleme si va continua sa ofere bucurie calor care isi permit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus