Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

La Muzeul Astra venirea primaverii se sarbatoreste cu martisoare din materiale ecologice

Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA şi Teatrul Naţional „Radu Stanca” întâmpină mărţişorul cu un program de legende româneşti şi povestiri din literatura universală. Momentul, intitulat sugestiv „Firul de mătase”, va fi interpretat de actriţa Lerida Buchholtzer. Evenimentul va avea loc joi, 28 februarie, de la ora 12:00, în expoziţia permanentă, „Din cultura şi arta popoarelor lumii”, de la sediul muzeului, Casa Hermes.

„La finalul programului educaţional, elevii clasei a III-a de la Liceul de Artă Sibiu, coordonaţi de prof. Daniela Popa, vor fi invitaţi să împletească ei înşişi firul propriilor povestiri despre mărţişor. Accesul publicului la acest eveniment va fi gratuit”, spun organizatorii.

De asemenea, în aşteptarea mărţişorului, Galeriile de Artă Populară ale Muzeului ASTRA de la Casa Artelor, oferă posibilitatea achiziţionării de mărţişoare confecţionate din materiale ecologice - fibre vegetale, lemn, ceramică, textile sau mărgele şi de miniaturi după obiectele de arta populara tradiţională.

„Micile talismane sunt realizate de artişti populari şi reconstituie majoritatea simbolurilor cunoscute şi iubite: ghiocei, trifoi, coşari, buburuze, prinse de şnurul bicolor, simbolul împletirii inseparabile a celor două principii antagonice, motorul permanentei înnoiri şi a speranţei de mai bine”, spune Ioana Luca, muzeograf.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus