Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Seful Salvamont Sibiu: La ses se instaleaza primavara, la munte vine iarna adevarata

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că stratul de zăpadă ajunge până la trei metri în anumite zone din Munţii Făgăraş şi se stabilizează, atrăgând tot mai mulţi turişti.

"Chiar dacă în zona de şes a judeţului încet, încet se instalează primăvara, în zona de munte se instalează iarna adevărată: stratul de zăpadă creşte consistent, ajunge undeva până la trei metri în zona înaltă, la peste 2.000 de metri altitudine, se şi stabilizează, lucru care atrage tot mai mulţi turişti care vor să practice sporturi de iarnă. În zonele de schi tradiţionale, pe pârtiile amenajate, numărul de turişti se va reduce şi o să migreze în mare parte cei care vor aventură în zona înaltă a Munţilor Făgăraş, în special în zona Bâlea", a declarat Adrian David, şeful Salvamont Sibiu.

Potrivit acestuia, perioada cuprinsă între finalul lunii februarie şi jumătatea lunii aprilie este cea mai periculoasă pentru producerea avalanşelor, de aceea turiştii care urcă la Bâlea Lac ar trebui să fie dotaţi cu echipament de salvare din avalanşă, respectiv sondă, transmiţător electronic şi lopată pentru zăpadă.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus