Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Johannis vrea un proiect de lege pentru a bloca politicienii condamnati penal

Prim vicepreședintele PNL, Klaus Johannis a anunțat astăzi că își menține declarațiile împotriva parlamentarilor condamnați penal și chiar se gândește să propună un act normativ prin care aceștia să poată fi declarați incompatibili. „Am spus şi o repet, eu sunt total împotrivă să fie politicieni care ne reprezintă în poziţii înalte care au condamnări penale”, a declarat joi Johannis, menționând că este posibil să propună un act în acest sens în interiorul PNL. Johannis a explicat și care este diferența, în opinia sa între George Becali - condamnat penal și ministrul liberal Relu Fenechiu - cercetat penal. ”Din câte ştiu, nu există niciun ministru care are vreo condamnare nici civilă, nici penală şi, din acest motiv, există o diferenţă fundamentală între cazul discutat din Parlament şi cazul de acum din Guvern. Dacă va apare o condamnare, eu sunt convins că omul se va retrage dar până ce nu există decât un dosar, care e sau nu activ, nu cred că se pot compara cazurile”, a declarat Johannis.

Klaus Johannis a completat spunând că și el a fost urmărit în mai multe dosare, însă în toate s-a decis neînceperea urmăririi. „E o problemă care e de multe ori fals prezentată. Şi eu am avut chiar multe dosare şi la Parchetul General, şi la DNA şi în alte situaţii. Oameni de bine au scris «lăcrămaţii» către poliţie, parchet şi cei de acolo sau apucat să mă cerceteze. Toate s-au finalizat aşa cum ştim, nu s-a găsit nimic în neregulă. Astfel de situaţii pot apărea oricând, după legislaţia în vigoare: dacă cineva scrie o plângere, automat apare un dosar penal. Tot aşa, dacă există un pic de exces de zel din partea anchetatorilor poate să apară un dosar pe rolul unei instanţe. Părerea mea că trebuie să acceptăm prezumţia de nevinovăţie aşa cum este formulată în sistemele democratice din Europa. Asta însemnând că atâta vreme cât nimeni nu a condamnat o persoană, se consideră de drept nevinovată”, a mai spus Johannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

catavencu

Acum 11 ani

Klaus Iohannis este un om tăcut. Și cînd vorbește pare că tace. Iar tăcerea lui e așa, nu știi cum, profundă. Ai senzația că în jurul său se învîrte aura seriozității nemțești, la fel cum în jurul lui Crin se rotesc muștele la somnul de prînz.
Raspunde

cas13

Acum 11 ani

Ai grija ce-ti doresti domnule Johannis.... S-ar putea ca tocmai legea propusa de tine sa aiba efect tocmai la tine????
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

Dosarele se pot redeschide!A devenit cam limbut in ultimul timp,\'\'unsul lui Antonescu\'\'!Poate-l ia Matelotul intr-o croaziera pe la Ecuator!De la goeleta Speranta,a mai crescut pescajul!Mult!
Raspunde

ghiolbanis

Acum 11 ani

baaa, tu ai privire de ciorditor...dupa privire te recunosc, te uiti intr-o parte cand vorbeste omul cu tine, dubiosule !!!
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Cinstea la Johannis valorează mai mult decât banul. numai vorbiti voi prosti si minciun....
Raspunde

pentru ghio

Acum 11 ani

dar el in primarie citi , condamnati are ,sub aripa ..dumbrava cine a facut-o praf ..acum cu cacalau la fel ca in herastrau..bravos nenicule ..poate ma ajuta cineva amanuntit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus