Miercuri,
30.11.2022
Innorat
Acum
-2°C

Regizorul Thomas Ciulei isi prezinta productiile la Libraria Humnitas

Sâmbătă, 2 martie, sibienii care iubesc filmul sunt aşteptaţi la întâlnirea cu regizorul Thomas Ciulei şi cu filmele acestuia în Libraria Humanitas. Proiecţia filmelor „Asta e” şi „Graţian” va fi urmată de o discuţie liberă moderată de Mihai Mardare din partea CNC.

„În fiecare lună vom avea invitat câte un regizor care a confirmat în ultimii ani că cinematografia românească merită atenţia tuturor. Filmele vor rula şi în data de 20 martie, de la ora 20:00 fără participarea invitaţilor”, spun organizatorii.

„Graţian” este un film documentar despre povestea lui Graţian Florea, despre care consătenii săi din Izbuc (judeţul Bihor) cred că este un priculici de lup. După obiceiurile străvechi, când un copil se naşte, moaşa cheamă spiritele ca pruncul să fie bun de lucru, frumos, iubit sau bun la carte. Se spune că Graţian n-a putut să vină pe lume decât după ce moaşa l-a numit să fie priculici de lup. Într-o existenţă care ar putea să pară blestemată, el reuşeşte să găsească un sens chiar şi în rolul de varcolac al satului.

Cândva un orășel prosper, Sulina este victimă declinului și derutei post comuniste. Zece ani după căderea lui Ceaușescu, locuitorii lui încă trăiesc în sărăcie. În filmul „Asta e” în ciuda disperării lor, mai este loc pentru vise și umor. Documentarul de lung metraj este portretul a trei generații de locuitori ai Deltei Dunării. Producția româno-germană, realizată cu sprijinul ONC România, a fost prezentată la peste 50 de festivaluri internaționale, printre care Berlinala, Festivalul Internațional de la Rotterdam, Muzeul de Artă Modernă de la New York, și a obținut următoarele numeroase premii, printre care şi Grand Prix du Jury Documentaire, Belfort 2001.

Evenimentul face parte din proiectul SUBTERANA CINEMATOGRAFICA organizat de Librariile Humanitas , Centrul Naţional al Cinematografei, Sibiu BookFest şi Asociaţia Culturală Umanistă Sibiu. Pretul unui bilet este de 7 lei şi va putea fi achiziţionat de la librarie. Rezervarile se pot face la tel. 0296.211.434

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus