Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Echipa ULBS: " Vrem sa ne aparam titul!"

Cea de-a doua ediție a Campionatului Național Universitar de Baschet 3x3 se va desfășura, între 18-21 martie, în Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu. La prima ediție, echipa masculină de baschet 3x3 a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a câștigat râvnitul trofeu, iar apoi a reprezentat România la Mondialele de 3x3, de unde s-a întors cu locul cinci.

Studenții-campioni de la ULBS sunt Bogdan „Bob” Văcaru, Daniel Răzvan Petcu, Victor Diaconescu și Andrei Teleșpan. Aceștia, antrenați de profesorul universitar Alexandru Hulpuș, spun că vor face tot posibilul să își apere titlul cucerit anul trecut. „Anul acesta va fi mai greu, pentru că noi suntem campioni și toți vor fi mai răi cu noi. Noi nu plecăm pe ideea că suntem campioni, cei mai buni, și gata, îi batem pe toți”, spune Andrei „Tilică” Teleșpan, student la un Master al Facultății de Științe Economice și adeptul pașilor mărunți.

Sibiul deschide în acest an competiția organizată de Student Sport, în strânsă colaborare cu marile centre Universitare din țară. Faza zonală de la Sibiu va avea la start peste reprezentante din peste zece județe, printre cele mai importante numărându-se Timișoara, Brașovul, Alba Iulia sau Clujul. Luni se fac înscrierile, se pornește într-un tur al orașului, ca mai apoi, în jurul orei 19.00, să aibă loc Ședința Tehnică, unde se vor stabili grupele și ordinea partidelor. „Cred că echipele din Cluj vor fi principalele adversare, pentru că acolo au o arie mai mare de selecție”, adaugă Răzvan Petcu, component al echipei U23 a CSU Sibiu și student la Educație Fizică și Sport.  „Cățe”, în vârstă de 20 de ani, este mezinul echipei de baschet a Universității, în timp ce „Bob” Văcaru și „Tilică” Teleșpan sunt „bătrânii” formației, la doar 24 de ani.

Ca și celelalte etape ale Campionatului Național Universitar, și zonala de la Sibiu constă în două concursuri, unul dedicat studenților, iar altul studentelor. Se va juca la două panouri, iar meciurile vor dura 10 minute sau va ieși câștigătoare echipa care înscrie prima 21 de puncte.

Pentru cel de-al doilea an al întrecerii dedicate studenților pasionați de baschet, organizatorii au pregătit multe momente artistice, însă cele mai interesante vor fi concursurile de „aruncări de 3 puncte” sau de „SlamDunk”.

Turneu de amatori, cu profesioniști

După ce faza zonală sibiană se va încheia, în cadrul competiției vor urma etapele din București și Bacău, ca mai apoi, între 24-26 mai, în capitală să aibă loc Turneul Final. Doar echipele care vor termina zonala de la Sibiu pe primele două locuri se vor califica în finală. Pornit ca un mod inedit de a oferi studenților o destindere, turneul pune față în față actuali și foști jucători de baschet. „Majoritatea jucătorilor fac parte din echipe sau au practicat baschet. E posibil să fie văzuți, dar la cât de mult sunt promovați jucătorii români la echipele din Liga Națională, unde vin foarte mulți străini pe bani puțini, nu prea cred să fie interesați antrenorii români să vină să recruteze”, adaugă Andrei Teleșpan.

„Veniți să ne susțineți!”

Știindu-se nevoiți să își apere titlul obținut în 2012, cei patru nu ezită în a chema sibienii la meciurile lor, mai ales că intrarea va fi liberă.  „Ar trebui să vină, în primul rând pentru că reprezentăm Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, deci Sibiul. Apoi, pentru sport. Pentru a ne susține și încuraja ca să facem o figură frumoasă”, subliniază Andrei, completat de Răzvan. „Poți să vii să vezi ceva nou, cu care, probabil, nu ești familiarizat. Vor fi tot felul de spectacole pentru public”.

Cel care punctul pe I este, însă, Victor „Vicky” Diaconescu. „Pentru a susține și promova baschetul, în particular, și sportul, în general. Nu știu cât de important e acest turneu pentru Sibiu, pentru că în acest oraș sunt mai importante cultura și teatrul. Nu se pune accent așa mult pe sport. În alte orașe, se pune mult mai mult accentul pe sport. Față de Cluj sau București, de exemplu, suntem zero, când vine vorba despre sport. În Sibiu, nu se investește”, subliniază Victor, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

SIBIANCA

Acum 11 ani

Hai baieti, face-ti o figura frumoasa si luptati sa pastrati titlul! Nimic nu-i imposibil! Dorinta voastra de a promova sportul este laudabila iar acei sibieni care au sportul in sange cu siguranta vor fi alaturi de voi acolo in sala! Oricare va fi rezultatul, suntem mandrii ca reprezentanti Sibiul si Universitatea Lucian Blaga! Fetelor suntem alaturi si de voi, sa nu credeti ca sunteti date unitarii!
Raspunde

@SIBIANCA

Acum 11 ani

Daca stai capra ne aparam titlul !
Raspunde

@2

Acum 11 ani

LOL...sa ne zica locatia ca aduc un microbuz cu vecini si prieteni cu varste de la 18 la 63 de ani. Suntem 15 in total.
Raspunde

Alex

Acum 11 ani

Ce redactor incompetent !!! \"Cel care punctul pe I...\"??? Asa se scrie, domnul redactor? Poate ai vrut sa scrii: \"cel care pune punctul pe I\", pune mana si modifica, sibianul lui peste =))
Raspunde

nebunu

Acum 11 ani

Pishamas pe fata ta de cocalar \"Viky\", sa te duci de acolo de unde ai venit!
Raspunde

ANONIMA

Acum 11 ani

Nu luati in seama personaje ca @SIBIANCA şi nebunu,pentru ca nu merita, sunt prea neinsemnati, limitati şi frustarati! Succes!
Raspunde

razvan

Acum 11 ani

La ce ora sunt meciurile ?
Raspunde

@razvan

Acum 11 ani

fix la fara un sfert !
Raspunde

ANONIMA

Acum 11 ani

Is virgo intacto si prestez anal ca ma pastrez pt. maritis. Asa ca pot sta capra o saptamana.
Raspunde

SIBIANCA

Acum 11 ani

Io am sciatica precoce si nu pot sta capra, dar pot sta cu gura larg deschisa ....
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

@9 si 10:Ati incercat in domeniul peisagistic:un grup statuar \'\'Capra mirata\'\'?Asa veti iesi din anonimatul sibian!Sau,ati putea sa \'\'va luati\'\',rezolvindu-va ambelor problemele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus