Marţi,
02.06.2020
Ploi Scurte
Acum
12°C

DSV instituie celula de criza pentru laptele cu aflatoxina

18 Martie 2013 14:28

Direcția Sanitar-Veterinară din Sibiu a înființat o celulă de criză pentru depistarea laptelui cu aflatoxină. Chiar dacă, până în acest moment, în județul Sibiu nu au fost descoperite probe contaminate, reprezentanții instituției spun că vor face verificări zilnice.

Autoritatea Naţională Sanitar-veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat o anchetă după ce, în urmă cu două săptămâni, au fost depistate niveluri ridicate de aflatoxină în produsul crud, după un control la o fermă. În judeţul Sibiu există 16 ferme de vaci care produc lapte pentru consum, peste 100 de persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale autorizate sanitar-veterinar şi alte 6.200 de persoane care au între una şi trei vaci de lapte. Sibienii care îşi cumpără laptele de la unul dintre cele 24 de automate amplasate în judeţ pot să stea liniştiţi, susţin reprezentanţii DSV. Inspectorii instituţiei au prelevat 31 de probe de la furajele folosite la fermele de vaci din judeţ. Toate rezultatele au fost negative.

"Această celulă de specialişti va monitoriza în continuare această activitate, pe tot parcursul anului. Cu atât mai mult cu cât încep să se apropie şi Sărbătorile, vine şi primăvara, producţia de lapte începe să crească şi normal că această acţiune trebuie să fie mult mai intensificată", a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu, dr. Ioan Pențea.

Foto: gazetadeagricultura.info

Comentarii

2 comentarii

Grogmeister

Acum 7 ani

Nu stiu ce pl baga astia aflatoxină in lapte! Ce , bere sau palinca nu era bine ?
Raspunde

Ioan Cindrea

Acum 7 ani

Mai bine s-ar constitui ei intr-o celula Tichindelean&Son si toata clica lor.ne ne-ar mira sa faca tot beizadeaua Tichindelean jr. controalele astea prin firma familiei ca si vaccinurile la animale
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus