Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
4°C

De primavara: se monteaza noi banci, sunt curatate artezienele, urmeaza dezinsectia si deratizarea

Micile lucrări de pregătire a orașului presupun montarea de noi bănci, decolmatarea pâraielor, reparații făcute în parcuri și pregătirea dezinsecției și deratizării.
260 de bănci de odihnă vor fi montate anul acesta în parcuri, zone verzi sau în zone de utilitate publică, anunță administrația, indicând Parcul Sub Arini și Petofi Sandor printre destinații, alături de strada Gheorghe Dima, în zona bisericii, şi strada Constituţiei.
”Trebuie subliniat faptul că întreţinerea băncilor este o operaţiune continuă a Serviciului Gospodărire. Acestea sunt curăţate periodic cu ajutorul firmelor contractate pentru curăţenia pe domeniul public. De asemenea, partea de lemn a acestora necesită reparaţii destul de frecvent, fiind, din păcate, subiectul actelor de vandalism. În prezent, în Sibiu sunt amplasate în oraş peste 600 de bănci”, numără reprezentanții Primăriei.
Tot în parcul Sub Arini vor intra în reparații și scările ce coboară dinspre pista de biciclete către locul de joacă.

Fântânile arteziene, repornite în două săptămâni

Trei fântâni arteziene din Sibiu au nevoie de reparații: din Parcul Tineretului, Parcul Terezian și cea din parcul Astra. După lucrările de curățire a celorlalte nouă, fântânile vor fi repornite în prima parte a lunii aprilie, cel târziu.
”În această perioadă se pregăteşte şi decolmatarea pârâurilor, o operaţiune ce va demara la începutul lunii aprilie. Ca în fiecare an râul Cibin, pârâul Rosbach, Trinkbach şi Valea Săpunului vor fi igienizate, vegetaţia urmând să fie curăţată”, se mai arată în comunicatul Primăriei. Odată cu creșterea temperaturilor va începe și spălarea străzilor.

Iarăși căpușele

După ce, în ultimii ani, subiectul ”căpușelor periculoase” revine constant în atenția publică, Serviciul Gospodărire din cadrul Primăriei Sibiu pregăteşte contractarea serviciilor de dezinsecţie şi deratizare. ”Pentru a avea efect, această acţiune va fi efectuată în perioada aprilie - mai. Cu această ocazie va fi împrăştiată şi substanţa împotriva căpuşelor. Ca măsură complementară, Serviciul Gospodărire va asigura în permanenţă cosirea vegetaţiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

SIBIAN

Acum 11 ani

parcurile trebuie curatate bancile vopsite cosurile de gunoi schimbate. Trebuie spalate parcurile si bancile. Fantana din piata mare cu gratii trebuie vopsita si reparata. Puse flori mai multe.
Raspunde

#

Acum 11 ani

Sa fie concediati cei care lucreaza pe bani (pentru Primarie) si pusi la munca cei care primesc ajutoare sociale sau cei care nu si-au platit amenzile.
Raspunde

alt sibian

Acum 11 ani

Nu ar strica să mai se strângă gunoaiele de prin parc!
Raspunde

SIBIAN

Acum 11 ani

parcul astra si parcul cetatii arata groaznic trebuie modernizate aleile rapid mai ales in cetatii si puse flori.
Raspunde

@4

Acum 11 ani

Ce modernizare în parcul Astra?Este perfect cum e acum, e un monument. În schimb în sub arini ar fi necesare nişte mici intervenţii la corpurile de iluminat, printre altele.
Raspunde

NNNNNNNNNN

Acum 11 ani

Sa fiti mai civilizati si s-a numai rupeti lati la bancute si deteriorati cosurile de gunoi va pus butoaie si tot pe linga aruncati resturile uitativa la intrarea in parcu astra cum arunca paharele din plastic ,hirti si seminte pe jos cred ca nu JOHANNIS este de vina lipsa de civilizatie si intradevar in parcu sub arini trebuie mai ales in zona terenurilor de tenis sta gunoaiele cam de mult timp acolo si pentru cel cu propunerea pentru cei cu ajutor social si cu amenzi mai adauga si functionari de la primarie si consiliu judetean care stau in cafenele si baruri in timpu serviciului trai de trai pe bani publici acum ma grabesc s-a platesc inpozitu pe casa vine ziua de salar la primarie si consiliu judetean si nu se pot face platile
Raspunde

M.

Acum 11 ani

Ai dreptate in cea mai mare parte, insa abia te-am inteles. Nu ar strica sa pui mana pe cartea de gramatica din nou..
Raspunde

@NNNNNNNNNN

Acum 11 ani

BRAVO NNNNNNN .ASTIA DE SE DAU ALFABETIZATI N-AU NICI UNUL IDEILE TALE SANATOASE.
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

@2:Corect!In unele tari ajutorul de somaj se primeste doar in cazul in care somerii presteaza munci in folosul comunitatii.Amintesc aici Danemarca si Norvegia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus