Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

"Fotbalul ni l-ati furat, astazi noi l-am inviat!"

Era sâmbătă dimineața, cu puțin înainte de ora 11.00. Lucrurile își continuau cursul normal, în carterul Ștrand din Sibiu, chiar dacă de la 20 de metri distanță se auzea gălăgia din stadion. Vocile disipate în aerul rece tăiau, pentru un moment, rutina zilnică a trecătorilor. „E meci, mă? Cine joacă?”, se întreba un sibian coborât pentru a-și cumpăra țigări. „Echipa aia a suporterilor, tot Voința Sibiu îi zice!”, l-a pus în temă un vecin. „Bravo lor! Hai că mă duc să-i zic nevesti-mii că merg la meci. Mănânc eu apoi!”.

Baza nu e tocmai bine întreținută, dar trecând de porțile cuprinse de rugină te întâmpina, aproape instantaneu, un sentiment cunoscut. „Voința Sibiu, Voința Sibiu”, se auzea din zeci de piepturi. Pe măsură ce avansai spre tribună, prin noroiul de după ultima ploaie, se zăreau fularele alb-verzi. Cu zâmbetul pictat pe fețe, și îmbrăcați în haine verzi sau albe, suporterii își dregeau corzile vocale pentru primul fluier. Ceasul bătea fără un sfert. În teren, jucătorii se încălzeau. Însă, pe gazon nu se mai aflau  Beza, Popa sau „Gore”, ca altădată, ci fotbaliști noi, tineri, necunoscuți chiar. Nici adversarul nu se numea Steaua sau Dinamo, ci Continental Sibiu. Da, meci de Liga a IV-a! Primul joc al echipei suporterilor sibieni, denumită pe la colțurile blocurilor și „noua Voința Sibiu”. Echipamentele, îmbunătățite vizual, au păstrat, totuși, aceleași culori. 
Primele 90 de minute 
Forfota de la început s-a stins la semnalul arbitrul. Meciul începea, iar reușita proiectului suporterilor a fost consfințită de primul fluier. Timp de două-trei secunde, mulțimea, formată din puțin peste 200 de oameni, a amuțit. Apoi, o mare de scandări s-au abătut asupra jucătorilor îmbărcați în alb și verde. Vizibil năpădiți de emoții, „alb-verzii” au mai greșit câte o preluare, o pasă decisivă sau o repliere, însă antrenorul Nicolae Grigore avea pentru fiecare o vorbă de încurajare. „Lasă, nu-i nimic! Așa învățăm!”. 
Era primul meci, iar oamenii aceia au fost găsiți în puțin peste trei săptămâni. Unii au mai jucat fotbal, alții nu. Victorie sau înfrângere, parcă nici nu mai conta în contextul general al fotbalului sibian. De partea cealaltă, oaspeții se impuneau prin experiență. Pe măsură ce timpul a trecut, tracul debutului s-a evaporat, luându-i locul desele încercări de pressing, angajările în adâncime și chiar fazele de poartă. „E primul joc, mă, să vezi că o să fie și mai bine mai încolo!”, își spuneau doi fani.
Pentru un joc de liga a IV-a, meciul a fost destul de captivant. Fără intrări dure, deși s-a jucat bărbătește,  cu destule elemente tehnice și o cursivitate cum rar vezi în primele două eșaloane. Nici n-a mai contat că primul meci a adus și prima înfrângere. Scorul de 0-3 n-a umbrit în niciun moment explozia de fericire de la sfârșit. „Proiectul a pornit dintr-o idee și s-a transformat într-o realitate foarte frumoasă. Visele din idei pornesc, mai departe depinde de fiecare cât de mult visează. Suntem la început, încercăm să creăm o echipă și să redăm bucuria acestor oameni”, spunea Nicolae Grigore, antrenorul Voinței Sibiu, potrivit căruia  „alb-verzii”  vor deveni mai buni, de la meci la meci. „Sunt mulțumit de rezultat, am avut momentele noastre, pe care, însă, nu le-am fructificat. 3-0 de astăzi este, pentru mine, ca o victorie. O să creștem de la meci la meci, iar spre sfârșitul campionatului o să fim o echipă de luat în seamă!”.
„Am luptat pentru a ne aduce sâmbetele înapoi”
După ce Voința Sibiu s-a stins sub „patima” datoriilor, fanii au conceput, „din dragoste pentru fotbal”, un plan pentru a crea o nouă echipă de fotbal a Sibiului. După câteva luni, timp în care „unele uși la care s-a bătut s-au deschis”, în 23 martie LSS Voința Sibiu a jucat primul meci. „Ziceam că o să mai auziți de Voința Sibiu, și nu suntem politicieni să mințim, iar astăzi am demonstrat că n-am făcut-o! De astăzi, Voința o să trăiască mult și bine, vă promitem acest lucru!”, spune Sergiu Rizea, unul dintre liderii Ligii Suporterilor Sibieni, cea care a înființat și finanțat „noua Voința”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

....

Acum 11 ani

petarde
Raspunde

sibiu

Acum 11 ani

popelcă ești tare ai reușit să faci din o înfrîngere rușinoasă o mare victorie.cu fazanii aștia vreți voi să promovați?păi vă prinde avrigul și vă dă vreo 20.dar e bine că găsiți fraieri să vă sponsorizeze pseudofotbaliști și pe un fost fotbalist blatist ajuns antrenor peste noapte.
Raspunde

fratilor...

Acum 11 ani

...am marea rugaminte sa nu va injurati cu omul asta . Sa-l lasam in pace ca indiferenta il nenoroceste... Multumesc
Raspunde

:)

Acum 11 ani

Mult respect de la un timisorean!
Raspunde

tot eu

Acum 11 ani

al doile meci a doua infringere deci va dati seama ca aceasta ekipa este cuca batailor in acest retur cu ce juctori au acum nu le dau nici o seansa urmatoru meci la talmaciu deci presimt scor de ne prezentare sau mai mult
Raspunde

alabala

Acum 11 ani

daaaa cu ecipa asta ajungeti \"departe\" :))
Raspunde

Dragos

Acum 11 ani

cand ceva faci cu pasiune doar de castigat ai ! ps:Politetea este indiferenta organizata!
Raspunde

sibiu

Acum 11 ani

sunt proști ăia care joacă cu petardele astea.ce e asta să joci fără puncte?păi vi tu de la mediaș să joci cu cine?bine cîștigi dar ce satisfacție ai să îți cheltui bani și punctele să nu se pună.cel mai bine era să joace pe punctele lui csu voința că doar sunt același lucru.2 cadavre.
Raspunde

ovidiu

Acum 11 ani

bafta si voua si doamne ajuta sa ne vedem in 5 6 anii in prima liga de la un suporter timisoarean
Raspunde

pt sibiu (#8)

Acum 11 ani

e vorba despre un lucru pe care tu nu il intelegi, numit FOTBAL, daca din fotbal nu iasa bani nu ai cum sa il intelegi.. ne cerem scuze, e fotbal nu afacere, tu nu ai ce cauta in schema asta.
Raspunde

sibiu

Acum 11 ani

dacă ăsta e fotbal ai dreptate nu înţeleg nimic.dacă tu nu pricepi că fotbalul nu se poate face fără bani tare îmi e teamă că tu nu înţelegi nimic din fotbal.a că ne întîlnim şi jucăm o miuţă şi le luăm banii la fraierii care cotizeayă e ok dar ăsta nu e fotbal e miuţă.
Raspunde

Idioti

Acum 11 ani

Vorbiti de echipe , si altele ! Dar si voi a-ti fost la fel jucatori de nimic , care nu dadeati o pasa buna ! Dar pana la urma a-ti capatat experienta si jucati mai bine . Nu inteleg ce tot criticati ! Dar probabil sunteti din Poplaca , Sura , Nocrich si alte SATE . Tarani , ce aveti doar bani si cluburi in cap . p.s Mergeti in iad :)
Raspunde

Urasc Fotbalul Modern!

Acum 11 ani

Unde sunt tricourile de la 1 la 11, unde este placerea jocului, unde sunt mingiile cu petice albe si negre, unde sunt stadioanele pline si pasiunea pentru fotbal? Unde s-au ascuns mandria, iubirea, devotamentul pentru culori? De ce tot ce se intampla acum in jurul nostru e legat de bani? De ce in Liga Campionilor joaca echipe de pe locul 2? De ce fara bani jucatorii nu mai pot alerga? De ce ghetele de fotbal de azi trebuie sa se muleze pe picior? De ce avem nevoie de cipuri in mingii ca sa vedem daca a fost gol sau nu? De ce e nevoie de inca 2 arbitrii intr-un meci de fotbal? De ce e nevoie de stadioane acoperite si dotate cu scaune pentru toata capacitatea? De ce Cupa Africii a continuat desi au murit niste oameni pentru ca vroiau sa participe la acel turneu? De ce tot ce se invarte in jurul fotbalului are legatura cu mafia, cu deturnari de bani, cu spalare de bani si alte chestii asemenea? De ce cu banii pe care ii dai pe bilet la anumite meciuri poate manca o familie cateva zile? De ce culorile clubului pe care il iubesc sunt acoperite de numele sponsorilor? De ce fotbalistii de azi sunt mai intai veete si apoi sportivi? De ce echipele vechi, cu traditie, au disparut pentru a face loc surogatilor moderni? DE CE?
Raspunde

mda

Acum 11 ani

Subscriu la ce a scris nr. 13. Sunt intrebari retorice, dar pe care trebuie sa si le puna toti iubitorii de fotbal.
Raspunde

@13

Acum 11 ani

La ultima intrebare (DE CE?) pot sa-ti raspund eu: DE AIA.
Raspunde

hahasport

Acum 10 ani

ii trasmit domnului cu id sibiu doar atat ....o....te....vei face un bine sibiului domnule sibian ....si inca o intrebare sti cine a adus ultimul trofeu european la echipe de fotbal.....iti spun eu jegule INTER SIBIU....iar jucatorii echipei acelea nu vb cu gunoaie ca tine.....te pup PAPA
Raspunde

Magazinul suporterilor

Acum 10 ani

Excelent articol! Iar despre magazinul suporterilor www.vointasport.ro, aici. Puteti cumpăra articole sportive personalizate cu însemnele echipei favorite LSS Vointa Sibiu .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus