Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Au castigat Blaga si Turcan. Ce fac perdantii Udrea si Ariton?

 

Apelurile la unitate în cadrul PDL, făcute în timpul campaniei pentru alegerea președintelui partidului, sunt socotite acum istorie, după ce Congresul partidului s-a lăsat cu acuzații de fraudă. Senatorul Vasile Blaga a fost reales preşedintele PDL cu 2.344 de voturi, Elena Udrea obţinând 2.014, iar Monica Macovei - 209 voturi. Imediat după anunţarea câştigătorului, o parte a sălii a început să strige: "Blaga, Blaga", iar altă parte: "Fraudă, fraudă". 
Elena Udrea şi susţinătorii moţiunii ei au contestat rezultatul alegerilor şi având în vedere că nu s-a luat în calcul demersul lor consideră că votul a fost fraudat, nu recunosc rezultatul alegerilor şi aşteaptă deliberarea comisiei. Vasile Blaga, reales preşedinte al Partidului Democrat Liberal, a declarat, sâmbătă, că ştie că este greu să pierzi, dar a subliniat că este nevoie de o echipă puternică pentru a se bate cu Uniunea Social Liberală. "E greu uneori să pierzi, pot să înţeleg asta. Dar niciodată nu mi-am pus la îndoială corectitudinea şi cinstea colegilor. Niciodată! Există viaţă şi după 23 martie, iar treaba noastră este aceea de a veni în faţa Consiliului Naţional de Coordonare care să decidă o echipă puternică pentru acest partid, o echipă unită care să se bată cu USL", a spus Blaga, după anunţul privind victoria, conform Agerpres.
Sibiul a fost și el scindat în această competiție internă. Deputatul Raluca Turcan a fost unul din principalii susținători al lui Vasile Blaga, iar senatorul Ion Ariton a sprijinit-o în campanie pe Elena Udrea. După alegeri, este de așteptat ca și în organizația locală disputa de la nivelul conducerii să se tranșeze într-o tabără sau alta. ”Nu am luat nicio hotărâre, vom discuta în cadrul organizației ce vom face”, a declarat președintele PDL Sibiu, Ion Ariton, imediat după anunțarea voturilor.
De cealaltă parte, este de așteptat ca Raluca Turcan să-și expună punctul de vedere în cadrul organizației locale. "Am asistat până acum la o susţinere din partea preşedintelui pentru un candidat la preşedinţia PDL. Nu este un lucru nou. Eu cred că pentru binele PDL, avem nevoie de o competiţie corectă şi cu argumente, nu de artificii de imagine. Până la urmă, decizia în interiorul PDL o vor lua cei cinci mii de delegaţi, care aşa cum am spus, nu pot fi influenţaţi, oricât se străduiesc unii să atace procesul electoral intern. Aşadar, decizia cu privire la traseul pe care îl avem noi de urmat o vor lua delegaţii la Convenţie. De fiecare dată când merg în teritoriu, din partea susţinătorilor lui Vasile Blaga, mesajele sunt de unitate, de construcţie, de argumente pentru viitor, nu sunt de dezbinare, de împărţire a partidului în buni şi răi, de artificii de imagine, pentru că nu de asta avem nevoie", spunea în timpul campaniei interne, Raluca Turcan. Ion Ariton a fost și el prezent la întâlnirea lui Vasile Blaga din Sibiu cu membrioi PDL, și a fost asigurat de liderul democrat-liberal că la final, dacă el va fi ales președinte, îi va întinde mâna. Dacă mâna va mai fi întinsă sau nu, vom vedea săptămânile viitoare, când și democrat-liberalii sibieni se vor pregăti de alegeri interne.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Odin

Acum 11 ani

De morti numai de bine!
Raspunde

adio

Acum 11 ani

cah
Raspunde

maria

Acum 11 ani

rusine pt.prestatia d-lui blaga la tv,cred ca-i este obligat presedintelui
Raspunde

CICI

Acum 11 ani

CU TURCAN SI ARITON ACEST PARTID VA URCA PE CULMI
Raspunde

BRRRRRRRRRR

Acum 11 ani

transexuala de langa bou cine este?
Raspunde

ina

Acum 11 ani

CA A FOST ALES F BINE,DAR CUM RAMANE CU VERTICALITATEA?
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

@6:Draga ina,desi e un secret, ti-l dezvalui:politica provoaca(mai devreme sau mai tirziu!) lipsa acuta de calciu!
Raspunde

@7

Acum 11 ani

Da,se poate,atunci ii recomand d-lui Blaga o cura de Ca si vitamina D,pentru a-i fixa bine coloana,daca nu,totul este un circ si lui ii ies ochii degeaba.
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

@8:Amice,nici CAVIT-ul nu mai e ce-a fost!Si,chiar daca ar fi, de unde atita,pentru toti?(Sper ca n-ai naivitatea sa crezi ca numai Blaga are probleme cu fixarea calciului!)
Raspunde

Remus

Acum 11 ani

Mi se pare corect,doar e unul dintre cei mai buni si integri politicieni pe care PD-L i-a promovat!Tocmai din cauza ca nu a vorbit ca un populist convins si pentru ca nu mintit,Blaga nu a putut fi apreciat cum trebuie.Raluca Turcan cred ca a ales bine.Le urez bafta!
Raspunde

fan udrea

Acum 11 ani

si acum sa-i vedem la treaba ,usl a castigat alegerile pe spatele lui Basescu , vad ca si blaga a vrut sa castige cu orice pret ,de coloana vertebrala , la unii politicieni nu se mai pune problema , sant trecuti de mult in randul NEVERTEBRATELOR ,in rest sa auzim numai de bine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus