Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Mircea Cazan face apel la PSD: Nu mutati Romgaz la Bucuresti!

Președintele PNL Sibiu Mircea Cazan compară social-democrații cu guvernele CDR și PDL, acuzate că au încercat să mute sediul general al Romgaz de la Mediaș, la București. Prim-vicepreședintele USL Sibiu susține că va face toate demersurile necesare pentru ca planul ministrului delegat al Economiei, Constantin Niță, să nu fie pus în practică. ”Nici nu vreau să mă gândesc la convulsiile sociale care pot fi generate de o eventuală mutare a sediului general la Bucureşti. În presa locală au apărut deja declaraţii privind mai multe acţiuni pe linie sindicală, iar unul dintre lideri a şi afirmat, „Vom înainta petitii si daca va fi nevoie ne vom deplasa la Bucuresti toti cei 6.500 de angajati, specialisti în bransa. Suntem dispuşi chiar să ne mutăm cu toţii în Capitală deacă Guvernul ne poate asigura locuinţe”. Nu pot decât să le dau dreptate sindicaliştilor şi angajaţilor de la Romgaz. SNGN “Romgaz” SA Mediaş nu este o făbricuţă de ţesături cu câţiva zeci de angajaţi care, în funcţie de necesităţi o poţi muta dintr-o localitate în alta. SNGN “Romgaz” SA Mediaş este un pivot al economiei judeţului Sibiu”, susține Mircea Cazan.

Liberalul a făcut în cadrul unei declarații politice de la tribuna Parlamentului și o comparație între guvernele CDR, PDL și cel condus de Victor Ponta. ”Nu este pentru prima dată când survine ideea mutării sediului general al SNGN “Romgaz” SA Mediaş. În timpul guvernării CDR-PD, ministrul de resort de atunci, Radu Berceanu, a avut o idee similară, dar s-a convins în cele din urmă că nu este fiabilă. În 2011, deputatul PDL Adrian Gurzău a lansat o dezbatere relativ similară, cu menţiunea că propunea mutarea sediului general al SNGN “Romgaz” SA Mediaş în Clujul său natal. Nici această propunere nu s-a materializat, pentru că de asemenea reprezenta o enormitate. Nu vreau să devin ecoul vocilor din judeţ care susţin că propunerea de mutare la Bucureşti ar reprezenta o intenţie a unui ministru originar din Braşov de a slăbi din punct de vedere economic Sibiul, în posibila întrecere cu Braşovul pentru stabilirea capitalei viitoarei regiuni care, s-ar putea să cuprindă cele două judeţe. Nu pot şi nu vreau să cred că acesta ar reprezenta mobilul propunerii de mutare. Tocmai din această cauză, fac un apel la Guvernul României, în special Primului ministru, domnul Victor Ponta, pentru a depune toate diligenţele pentru a lăsa lucrurile pe făgaşul lor normal şi tradiţional. Nimeni nu are de câştigat dacă se va muta la Bucureşti sau în altă localitate sediul general al SNGN “Romgaz” SA Mediaş, în schimb, au de pierdut foarte mulţi cetăţeni de pe urma unei astfel de măsuri. Şi nu este deloc vremea să contabilizăm pierderi, ci toţi cei aflaţi în zona puterii, trebuie să depunem toate eforturile pentru a contabiliza plusuri”, a mai spus Cazan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

sibian

Acum 11 ani

daca muta Romgazul la Bucuresti Mediasul e un oras mort dar nu-i exclus. PSD-istii s-au prins ca pot mulge de acolo mai bine la Bucuresti. Acest Nita cu ideile lui imbecile s-a certat cu Vosganian si a plecat din sediul Min Economiei in sediul Elcen. Acum vrea \"echipa\" si vaci de muls. Deocamdata vacile sunt in grajd la armean. :)
Raspunde

Mizan Carcea

Acum 11 ani

Draga redactie, va felicit! Ati gasit pt prezentarea acestei primate o poza mai tare ca precedenta, cu ghiulul de neam prost. Palaria, strambatura si tuica in sticla de Borsec sunt geniale!!!
Raspunde

Victor

Acum 11 ani

Nita asta e un tembel. Nu este nici o ratiune economica pentru care Romgaz sa fie mutat la Bucuresti, este doar interesul meschin al acestui ministru care in loc sa gandeasca o stratgie de dezvoltare multianuala intreprinde tot felul de gainarii.
Raspunde

@3

Acum 11 ani

Nu numai Sibiul ar avea de pierdut ci intreaga regiune inclusiv Brasovul..asa ca io
Raspunde

GRASU

Acum 11 ani

Tov. Cazan si Cindrea inscrieti-va in USL,cred ca o sa aveti \"REALIZARI MARETE\"... Sigur e o manevra basista si daca n-o reusit pdl,atunci cine???!
Raspunde

pnl

Acum 11 ani

domnilor membri PNL ati facut o mare gresala cind ati format acest USL uitativa cum il ataca permanent pe vice-presedintele PNL K JOHANNIS jignindul permanent frustati de performantele lui ca primar al SIBIULUI BAI ASTIA DE LA PSD uitativa la televiziuni in toata tara e numai jale greva foamei oameni care s-e sinucid lasati orgolile si frustarile dativa deoparte si lasati pe cine stie ce inseamna o administratie adevarata ca nu va facut mamele voastre sefi la munca nu la gargara
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Are dreptate intru-totul dl. Cazan Atentie la marsaviile miticilor.
Raspunde

Nu mutării!

Acum 11 ani

Nu am nici un interes personal vizavi de menţinerea sediului central al Romgaz la Mediaş, dar adevărul e că ar fi catastrofală o astfel de mutare pentru oraş! Trebuie proteste masive în cazul în care se hotărăşte începerea unor demersuri de acest fel. În afară de asta: chiar e totul perfect la noi în ţară încât să ne permitem cheltuieli cu mutarea unei companii de stat cu atâţia angajaţi? Vă daţi seama numai cât a costat sediul central? Ar sta gol şi ar fi nevoie de alt sediu în Bucureşti, care normal că ar costa de câteva ori mai mult, date fiind preţurile din Bucureşti. O mare porcărie dorită de gunoaiele de la Bucureşti. Of bine ar fi fost să fie graniţa la Carpaţi, să ne vedem noi de interesele noastre. Aşa, deputaţii şi senatorii noştri sunt mingi de ping-pong pe acolo.
Raspunde

Comisia PNL

Acum 11 ani

Atunci ramane cum am stabilit: sediul Romgaz la Bucuresti si capitala regiunii la Brasov.
Raspunde

cugetator

Acum 11 ani

nu trebuie mutate doua calculatoare si dou contopisti . Salariati sint in tara la lucrari, surpacul de bacau , oradea , banat, birlad , mangalia ,saze de sist , sau insula serpilor . se pun contoare digitale si transmit direct la terminale . Sa furat imens , iar ei vind combustibil in localitati si lasa in garajele din inprejurimi si iau mai tirziu ,seara. o vaca de muls .
Raspunde

Magda-Sibiu- Schengen

Acum 11 ani

Cazan, securistule, ai obrazul sa iesi in fata oamenilor ? Doamne ,pe ce miini a ajuns tara, ca ti-e sila si sa te uiti la el.
Raspunde

cacarau

Acum 11 ani

Felicitari inca odata Turnul Sfatului pentru albumul foto cu maimuta cu receptor la aifon :)) savuros
Raspunde

pr 12

Acum 11 ani

cred ca este original bratei,numele caracterizeaza, asa li sau dat nume dupa primul razboi mondial,de comisie ,primar,secretar,notar,politai,militar, sau boier ,al comunei respective, sau comisariat.
Raspunde

ioi

Acum 11 ani

Se muta o reprezentanta,dupa un timp inca una,si inca una si uite asa incet,incet se muta toata mai dam si la Tg.Mures si gata.Picatura chinezeasca,tipic comunist.Asa ati facut mereu cu judetul asta.Ati facut judetul asta varza,exact cum o vrut muschii vostri.Dragi sibieni.Singura noastra speranta e Bunul Dumnezeu.sa speram ca vor primi o lectie nemernicii astia.
Raspunde

dan

Acum 11 ani

Va felicit si eu pt poza. Conform tricoului, base a taiat din salariile bugetarilor, ponta a taiat din nivelul tuturor de trai si acum le taie posturile celor de la romgaz. Felicitari votantilor USL.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

asta inseamna regionalizare si descentralizare la USL;acum vedeti pe cine ati votat-a fost rau cu dracu\' si ati ales pe mumasa
Raspunde

alt sibian

Acum 11 ani

m-am beșit. pute ?
Raspunde

brrrrrrrrrrrrr

Acum 11 ani

ha ha ..vo trage pinochio.....ce na terminat de jupuit in ardeal iliescu termina el.....Trezititva ardeleni si da ti verde la autonomie de hotii din bucale...cat va mai lasati batjocoritzi....este deja ceasul 12
Raspunde

Magda-Sibiu- Schengen

Acum 11 ani

Duceti-l pe Cazan in Rusia!
Raspunde

io

Acum 11 ani

sa sufle in goarna , la oltchim , turda , tot ei au facut git.
Raspunde

redactie ???

Acum 11 ani

poze cu cazan: 1. aia cu aifonele 2. aia in costum de cioban si ghiul de neam prost. 3. aia cu goarna si ghiul de neam prost. Poate o gasiti si pe aia in costum de pionier cu cravata rosie si moaca de neam prost .
Raspunde

Ilie

Acum 10 ani

Cred ca ar fi mai bine sa taie cheltuielile cu \"mutatul\" si mai bine ar incepe sa faca dosare actualilor....ca au construit cartiere intregi in Medias cu banii furati......... Mogulii.....!!!!!!!!!! Sunt aceeasi oameni care au fost si pe vremea lui Ceasca :-)))) si daca nu sunt ei ,sunt copii lor :-)))) Si daca vreti ex il aveti in fata voastra la cel mai inalt rang ...Codruta Covesi fosta \"LASCU\" Procuror general plm....au facut mii de copii teroristi si traficanti ..... Unde draq traim ? Ce draq asteptam ? Unde sunt Barbatii ???????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus