Sâmbătă,
03.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Licitatie de 34.000 de euro la AJOFM Sibiu pentru o excursie in Grecia

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu a lansat la începutul lunii martie o licitație cu o valoare estimată la 140.996 de lei, fără TVA, pentru o excursie în Grecia. În total, 60 de persoane vor merge vara aceasta în Grecia pentru o vizită de studii, totul fiind inclus în proiectul ”Antreprenoriatul în mediul rural - o șansă de ocupare”.

Proiectul pe fonduri europene se adresează locuitorilor din zonele rurale din Regiunile Centru, Nord-Vest, Vest şi Sud-Muntenia și este dezvoltat de AJOFM Sibiu împreună cu mai mulți parteneri din țară și străinătate. Acesta a demarat în vara anului 2010 și are o valoare totală de 16.429.323 lei, din care 2.176.392 lei reprezintă contribuţia proprie a solicitantului şi a partenerilor, 950.000 de lei - valoare neeligibilă şi 13.302.930 lei asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul Social European.

Referitor la vizita în Grecia, managerul de proiect a explicat pentru Turnul Sfatului că vizita de studiu se va întinde pe durata a șapte zile. ”Se va deplasa un grup compus din 60 de persoane - 50 de persoane sunt membri ai grupului țintă din cele patru zone în care se desfășoară proiectul iar zece persoane sunt membrii ai echipei de implementare, dintre care patru persoane din cadrul AJOFM Sibiu respectiv: managerul de proiect, juristul proiectului, expertul contabil și responsabilul financiar. Persoanele din cadrul AJOFM Sibiu fac parte din echipa de management a proicetului. Pentru transportul grupului se vor pune la dispoziție un autocar și un microbuz. Se va asigura cazarea pentru șase nopți în Grecia și trei mese pe zi pentru toți membrii grupului, în hoteluri de 3 stele”, arată Lavinia Lupean, manager de proiect.

Vizita în Grecia include mai multe destinații, printre care orașele Thesalonic, Litohoro și Atena. ”Obiectivul celui de-al doilea modul este de a demonstra că și în perioada de criză pot exista și se pot implementa idei, activități, colaborări. Totul începe și se termină în psihologia comunității de antreprenori. Este acceptat unanim că în perioada economică dificilă pe care o traversăm, inovativitatea constituie singura cale pentru durabilitatea și dezvoltarea unei întreprinderi. Vor fi prezentate idei originale, produse inovative și promovarea lor prin intermediul internetului pentru informarea  participanților asupra posibilităților de acces pe piața naționala dar și la o scară mai largă, precum și cu privire la tendințele în evoluția acesteia”, mai arată reprezentanții proiectului.

Conform caietului de sarcini, vizita va avea loc până cel târziu la jumătatea lunii mai. Întreg proiectul se va încheia în data de 30 iunie 2013. De el au beneficiat 1.200 de persoane din mediul rural, din mai multe judeţe ale ţării - persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, persoane inactive, şomeri sau persoane care se află în căutarea unui loc de muncă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

callas

Acum 9 ani

sa inveti de la greci, ce? Cum se ajunge la criza mai repede? Cum sa nu produci nici macar cat e necesar consumului intern? Cum a ajuns biserica ortodoxa sa posede cele mai mari suprafete agricole din tara? Cum sa fentezi fiscul? Asta stiu romanii de mult, nu mai trebuie sa invete!
Raspunde

Karmen

Acum 9 ani

Hai sa incepem cu lucrurile pozitive: oamenii si-au dat seama ca in criza inovarea este singura sansa de supravietuire (asa am invatat la cursul de investitii si la orele de economie din universitate), oamenii s-au organizat si si-au prezentat intentiile;lucruri negative: nu mai indicati atatea cifre de la Uniunea Europeana, indicati mai bine ce vreti sa obtineti in urma acestei deplasari adica scopul!!!Ce vor intreprinde cele 60 de persoane acolo?Cand avem un deadline de finalizare a celor discutate sau infaptuite acolo?astept feed-back de la participanti sau cei in masura sa dea un raspuns/va multumesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus