Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Rusii vor sa cucereasca Romania incepand din Sibiu

Au deschis mai întâi o benzinărie (prima din țară) lângă Veștem. Acum, numele Gazprom poate fi întâlnit și pe strada Ștefan cel Mare din Sibiu, dar și la Miercurea Sibiului. Rușii anunță că vor să deschidă 50 de stații de combustibili în România, până la finele anului.

Stația de combustibili de pe strada Ștefan cel Mare a fost deschisă la jumătatea săptămânii trecute, după ce în câteva săptămâni lucrările de amenajare au fost încheiate. La fel ca la Veștem, benzinăria ce poartă sigla Gazprom este o investiție realizată de SC Nis Petrol SRL, societatea prin care rușii și-au făcut intrarea în România. NIS Petrol este, la rându-i, controlată de Compania petrolieră din Serbia (NIS - Naftna Industrija Srbije), cumpărată de gigantul rus Gazprom în 2008.

Investiția de pe strada Ștefan cel Mare a vizat modernizarea stației existente, fără modificări structurale, și schimbarea elementelor de semnalistică. 1,18 milioane de lei este valoarea lucrărilor, declarată de cei de la Nis pentru obținerea autorizației de construcție.

Cu încă două, trei

La momentul în care Gazprom deschidea punctul de alimentare de la Veștem, presa centrală anunța că rușii au mai achiziționat alte două stații de alimentare din județul Arad. Până la deschiderea celor din Arad, au fost deschise cele din municipiul Sibiu și cea de la Miercurea Sibiului. Oficial, cei de la Nis Petrol SRL nu doresc să facă declarații. Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții companiei au anunțat că, deocamdată, lansarea brandului Gazprom nu a fost deocamdată realizată.

Cel care a vândut Gazprom-ului: ”la români contează brandul”

Politica adoptată de ruși în demersul lor de a câștiga o cotă de piață și în România a fost aceea de a achiziționa stații de combustibili deja existente. Anul trecut, presa centrală anunța ”pe surse” faptul că cei de la Gazprom au eșuat în negocierile de preluare a 60 de benzinării deținute de OMV Petrom. Prin urmare, cei de la NIS au negociat intens cu proprietarii independenți de marile lanțuri existente la noi.

Stația de combustibili de pe strada Ștefan cel Mare, denumită Comsilcost, a fost vândută celor de la Gazprom de către Constantin Șufană. ”Am considerat că este momentul să mă retrag. Societatea s-a mișcat destul de bine, dar pentru proprietarii independenți de benzinării va fi din ce în ce mai greu”, spune Constantin Șufană. El spune că nu doar rușii de la Gazprom caută să se extindă în România, ci mai sunt și alte rețele din afara țării. ”Vor mai veni și alții. Iar benzinarilor mici le va fi tot mai greu, nu pentru că au un produs mai prost, căci până la urmă toți cumpără combustibilul din aceleași depozite. Dar românul caută brandul. Marile lanțuri au bani de reclamă, de tot felul de lucruri pentru imagine. Dacă nu ai un rulaj de 4.000 – 5.000 de litri pe zi, nu mai ai cum să reziști”, mai spune Șufană.

România, prima țintă

Încă din 2011, cei de la Gazprom negociau inclusiv cu proprietarii rețelei Euroil preluare cel puțin a unei părți din stații, după cum anunța Turnul Sfatului. Până acum, alte informații oficiale nu au fost date publicității. Cu excepția planurilor generale de extindere în această parte a Europei, unde Gazprom intenționează să deschidă 250 de stații, în Serbia, Bulgaria și România. Cele mai multe ar urma să fie deschise la noi în țară – 120 până la finele lui 2014. Anul acesta, rușii intenționează să deschidă 50 de stații de combustibili la noi în țară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

saraci omw

Acum 9 ani

in spatele lor or fii tot rusi ,le plingem de mila . scade putin pretul la pompa , daca nu sint mafioti cu petrol lampant. cu citi mai multi intermediari cu atit mafioti mai multi . in mehedinti cu serbia la fel a fost.
Raspunde

benzinar

Acum 9 ani

Ce ironie a sortii...Cei in cauza au facut profituri uriase vanzand benzina la sarbi in timpul razboiului iar acum sunt cumparati de o firma ...sarbesca.
Raspunde

vbnm

Acum 9 ani

FUCK rusia !
Raspunde

prostii

Acum 9 ani

este firma ruseasca.sarbii mor de foame. sub control Rusesc .
Raspunde

sibiu

Acum 9 ani

au preturi ca orice pompa cu toate ca ei produc si distribuie
Raspunde

Comentatorii sunt nepregatiti

Acum 9 ani

Atentie: nu sarbii mor de foame, ci romanii !! Dupa plata datoriei de razboi, Rusia a plecat din Romania fara sa ne fure nimic, in timp ce occidentalii ne iau absolut totul. Putinul ramas urmeaza sa ne fie luat, dupa care putem sa iesim din UE.
Raspunde

foc viu

Acum 9 ani

daca vreti sa stricati motoare alimentati de la luk .
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

@6 mai citeste un pic de istoria Sovrom-urilor si cumantumul estimat al \"rambursarii\" datoriei de razboi catre rusi.
Raspunde

un roman

Acum 9 ani

niste amarate de benzinarii. marea lovitura a rusilor...
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Mutumiti-i klui ARITON care tace si face..Asta e o parte din pretul pentru telefonatul la Moscova sa dea gaz mai mult atunci in gerul cel mare..Si abia incepe: cu complexul energetic petrol-gaz-atom,...Ariton si inaintea lui Videanu, si-n umbra ajutati de Oita Turcana... RUSII stiu sa astepte...TACE si FACE...haritonu lu tata...manca-l-ar patratzica cu patru puncte tatuate pe mana....Oita tace si mai mult..iarba nu-i mai place...
Raspunde

@Georg

Acum 9 ani

Georg, tinzi spre zero. Cum dracu\' nu-ţi dai seama ?
Raspunde

ivan

Acum 9 ani

la Arad,se intereseaza si alte firme. Cauta locatii,mai ales in zona Sud ,aproape de autostrada si la DN Arad- Jimbolia-Serbia. Zilele trecute au patrulat vreo 6 grupuri.,care tot se uitau si faceau poze. M-au intrebat si pe mine despre propietarii terenurilor de la sosea si cu cale ferata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus