Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
7°C

Incepe faza judeteana a Olimpiadei "Mestesuguri artistice traditionale"

Muzeul ASTRA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu invită iubitorii de artă populară autentică la Casa Artelor, în perioada de 2 - 4 aprilie, când se va desfăşura cea de-a XVIII-a ediţie a fazei judeţene a Olimpiadei Meşteşuguri artistice tradiţionale.

În competiţie s-au înscris peste o sută de mici meşteşugari din 26 de unităţi şcolare, la secţiunile: pictură icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, încondeiat ouă, ţesut la război orizontal şi la cel vertical, cusut, împletit, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat podoabe şi măşti, pirogravură, pictat linguri de lemn şi mobilier, prelucrare metal şi lut.

“Elevii îmbrăcaţi în frumoasele costume populare specifice judeţului nostru, pot fi admiraţi de către publicul sibian, în timp ce pictează pe sticlă, ţes la război sau modelează în lut, în zilele de marţi şi miercuri începând cu ora 12:00 şi joi, începând cu ora 12:00. Lucrările prezentate pentru concurs vor trebui să lase loc exprimării talentului şi forţei de creaţie proprii, însă manifestate în deplin respect pentru spiritul tradiţiei populare. Vă aşteptăm să îi susţinem împreună pe cei ce ne vor reprezenta la faza naţională a Olimpiadei Meşteşuguri artistice tradiţionale, care se va desfăşura în zilele de 20-25 august“, a declarat muzeograful Elena Găvan

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

csaba a.

Acum 8 ani

adevaru ie ca sibienii is meşteşugari tradiţionali la suptu p ũ l e i
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus