Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Spitalul Clinic Judetean Sibiu a stabilit coplata la externare: 5 lei platesc pacientii din 1 aprilie!

5 lei va achita fiecare pacient al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu la externare, începând de luni, 1 aprilie. Coplata a fost stabilită de Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, în urma hotărârii luate de Ministerul Sănătăţii, care a stabilit ca obligatorie achitarea unei sume cuprinse între 5 şi 10 lei pentru fiecare pacient care se înternează într-un spital începând din luna aprilie.

„Vă informăm că, în şedinţa Consiliului de Administraţie al SCJU Sibiu, de azi 1 aprilie 2013, a fost stabilit nivelul coplăţii în cadrul instituţiei noastre spitaliceşti, la suma de 5 lei”, au declarat reprezentanţii spitalului.

În cursul anului 2012 Spitalul Clinic Judeţean Sibiu a înregistrat 37.690 de internări şi un număr de 37.637 de externări. Numărul minim de externări într-o lună a fost de 2.797, iar cele mai mult externări au fost făcute în martie 2012, respectiv 3.497 de externări. Astfel, dacă numărul pacienţilor Spitalului Judeţean rămâne constant, asta ar însemna un venit lunar suplimentar de minim 27.970 lei, iar pe an 188.185 lei în condiţiile în care fiecare pacient va achita 5 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus