Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Capital: Un absolvent al ULBS se afla in spatele fenomenului Bitcoin

Mihai Alisie, un absolvent al Facultății de Științe din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, se află în spatele monedei virtuale a cărei valoare este astăzi de zece ori mai mare decât la începutul anului și a luat economiştii lumii prin surprindere. ”Bitcoin este ceea ce banii ar trebui să fie cu adevărat”, a declarat Mihai Alisie.

Conform Capital, Mihai Alisie (foto stânga) a fost jucător profesionist de poker online, între 2009 şi 2011, şi a ajuns antrenor pentru Team Moshman, o comunitate online care îndrumă jucătorii de poker. În cadrul acestei organizaţii a avansat în scurt timp la statutul de antrenor şef.

Spiritul său antreprenorial a fost trezit în 2011 când a ajuns să cunoască modul în care funcţionează Bitcoin. De atunci a iniţiat o serie de proiecte online şi a ajuns în atenţia fondatorilor Digital Commerce Advancement Organization, un ONG care pune accent pe tehnologiile financiare, Mihai fiind unul dintre primii săi membrii. A ajuns anul trecut directorul de marketing al acestei organizaţii şi în paralel a lucrat la o serie de proiecte dedicate Bitcoin. A fondat compania Bittalk Media care editează revista Bitcoin Magazine.   

„Bitcoin este ceea ce banii ar trebui să fie cu adevărat. Bitcoin este pentru bănci ceea ce e-mailul a fost pentru oficiile poştale. În loc să merg la o bancă, să respect programul şi să plătesc comisioanele lor, pot trimite bani în Etiopia, Egipt sau China din sufragerie fără ca cineva să ştie cine e în spatele expeditorului şi al destinatarului. Bitcoin reprezintă cu siguranţă mai mult decât o schemă de îmbogăţire peste noapte şi cred că este următoarea tehnologie care va revoluţiona societatea noastră după apariţia Internetului. Este la fel de mare precum Internetul sau poate chiar mai mare“, spune Mihai Alisie.

În acest moment, Bitcoin a ajuns moneda cu cele mai bune performanţe din lume. Masa monetară este în prezent de circa 10 milioane de unităţi în circulaţie şi va ajunge până la jumătatea acestui an la 21 milioane de unităţi, după care se va opri, oferta fiind limitată, potrivit lui Amir Taaki, unul dintre dezvoltatorii sistemului Bitcoin. Tocmai această ofertă limitată îi creşte şi mai mult valoarea.

Articolul complet în Capital.

Sursa foto: The Guardian

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Hmmm

Acum 11 ani

Cititi si articolul \" bitcoin and the illusion of money\" de pe bbc.co.uk, nu se pomeneste de niciun roman. Oare ce sursa e mai credibila?
Raspunde

inflorituri

Acum 11 ani

titlul articolului este incorect, In 2009, the first Bitcoin specification and proof of concept was published in a Cryptography mailing list by a member under the pseudonym of Satoshi Nakamoto. Towards the end of 2010 Satoshi left the project saying he had moved on to other things. The creator of Bitcoin never revealed his identity and simply left his invention to the world. The origin and the motivation behind Bitcoin is still today a great source of mystery. ***bitcoin.org/en/about era mai corect un alt titlu.
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

singura moneda care se gaseste de cumparat inclusiv in Sibiu la aparatele prepay este ukash.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus