Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Mitropolia Ardealului a fost la un pas sa fie escrocata cu 10.000 de lei

Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a dezvălui astăzi într-o conferință de presă că Mitropolia a fost foarte aproape să ajute cu 10000 de lei un caz umanitar care s-a dovedit ulterior a fi fals. Mai exact, o femeie s-a adresat conducerii Mitropoliei pentru a solicita o sumă de bani de care avea nevoie pentru operația fiicei, grav bolnavă. La o cercetare mai atentă s-a descoperit că fetița nici nu exista.

”A fost o persoană care avrut să ne escrocheze. Ne-a cerut bani pentru o fetiță bolnavă care trebuia operată. Noi am cerut Serviciului Social o anchetă socială să vedem cum o putem ajuta. Ea ne-a cerut 10.000 de lei. Când am constatat realitatea, nu a mai ajuns niciun ban la ea și femeia a dispărut. Ne-am uitat pe internet și am decoperit că este arhicunoscută pentru astfel de practici”, a explicat Mitropolitul Ardealului.

ÎPS Laurențiu a mai spus că în general Mitropolia refuză să ofere sume de bani celor nevoiași ci intervine direct pentru soluționarea problemelor, de la plata unor facturi până la sprijin în familie sau donații. ”Cine vine și cere cu insistență bani nu va primi bani. Merge cineva de la Serviciul Social să rezolve concret problema”, a declarat Mitropolitul Streza.

Situația s-a petrecut în urmă cu aproximativ două săptămâni. Mitropolia Ardealului nu a depus plângere la Poliție împotriva femeii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

unu\'

Acum 9 ani

Pai cum vine asta:\'\'Ne-am uitat pe Internet\'\'??Nu de acolo veneau, acum doua saptamini, toate relele?Oricum e bine de stiutceva :Daca ceri cu insistenta bani,nu primesti nimic!Aviz amatorilor!
Raspunde

bormasina

Acum 9 ani

no ce minune era sa fie inselati ERA dar iei au iselat deja si mai insala atiti amariti, si se ascunde sub lepedeauale ale maram is prea sfintii , vezi de treaba ,sa te feresti de iei cu caru incarcat
Raspunde

dan

Acum 9 ani

cum ramane cu motto-ul \"crede si nu cerceta\" ?
Raspunde

#

Acum 9 ani

Ce chestie, a vrut si biserica sa ajute si a luat teapa. Mi-ar fi si rusine sa pomenesc despre asta in spatiul public.
Raspunde

talida runcu

Acum 9 ani

Acest popa slinos imi provoaca greata...
Raspunde

@3

Acum 9 ani

unde ai citit sau ai auzit asta cu \"crede si nu cerceta\"? Nu cumva in cartile editate la Editura Politica? In Biblie, in orisice caz nu vei gasi asa ceva. Si sa mai stii ca secole la rand, singure bisericile s-au ocupat cu instruirea, alfabetizare, luminarea popoarelor. De unde vine termenul de \"dascal\"? Cum a construit mitropolitul Andrei Saguna mai mult de 800 de scoli?...E usor a repeta papagaliceste niste lozinci, dar mai bine pune mana si mai citeste.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

„Cele mai grele de tine nu le cerca si cele mai tari decit tine nu le cerceta. Cele ce ti s-au poruncit tie, acestea cugeta, pentru ca nu-ti sint de treaba tie cele ascunse. Intru prisoseala lucrurilor tale nu iscodi, pentru ca mai mult decit intelegerea omului s-au aratat tie. Caci pre multi au inselat gindul lor, si in socoteala rea au lunecat cugetele lor.” (Intelepciunea lui Isus Sirah, III, 20-23) Si pe Galileo Galilei l-ati ars pe rug tot in spiritul instruirii, nu-i asa?I-ati instruit pe oameni sa nu mai cerceteze!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Hai ca glumesc, pe Galileo numai l-ati speriat, in schimb l-ati facut frigare pe Giordano Bruno.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus