Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Opozitia ungara se aliaza impotriva lui Viktor Orban

Cele două principale partide ungare de opoziţie au anunţat sâmbătă formarea unei alianţe în perspectiva alegerilor legislative de la începutul anului 2014, pentru a-şi mări şansele în confruntarea cu partidul conservator Fidesz al premierului Viktor Orban, transmite AFP, citat de Agerpres. Pactul a fost semnat între liderul Partidului Socialist Ungar, principala forţă de opoziţie, Attila Mesterhazy, şi fostul prim-ministru tehnocrat Gordon Bajnai, care conduce partidul 'Alianţa electorală Împreună 2014'. La finalul unei reuniuni a Partidului Socialist Ungar, la care a asistat şi Gordon Bajnai, liderul acestei formaţiuni a precizat că cele două grupări politice vor avea candidaţi comuni la alegerile de anul viitor şi îşi vor face campanie electorală împreună. Deocamdată, nu s-a discutat despre candidatul alianţei la postul de premier, au precizat cei doi politicieni. Ei au mai convenit să creeze şi o 'hotline' pentru a reacţiona prompt în faţa oricărui posibil conflict între cele două partide.

Recesiunea şi criticile la adresa politicii controversate a lui Viktor Orban, provenite atât din interiorul cât şi din exteriorul ţării, tind să afecteze popularitatea partidului Fidesz, care a scăzut uşor în ultimele sondaje de opinie, dar rămâne totuşi pe primul loc în preferinţele electoratului.

Astfel, în ultimul sondaj publicat miercuri, Fidesz este creditat cu 48% din intenţiile de vot, socialiştii cu 21%, partidul de extremă dreaptă Jobbik cu 19% şi formaţiunea lui Gordon Bajnai cu 7%.

În lipsa unei alianţe a forţelor de centru şi de stânga, Orban va fi cu siguranţă reales, estimează numeroşi analişti politici. Foto: Agrepres

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus