Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Mihail Gorbaciov, a fost înmormântat. Rușii au făcut coadă șă-și ia rămas bun de la el

Mihail Gorbaciov, a fost înmormântat. Rușii au făcut coadă șă-și ia rămas bun de la el

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a fost înmormântat, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii la Moscova, dar fără organizarea obișnuită pentru un fost șef de stat, și fără prezența lui Vladimir Putin, relatează The Moscow Times, citat de Digi24.
Rușii au făcut coadă pentru a-și lua rămas bun și pentru a-i da un ultim omagiu liderului sovietic ale cărui reforme au precipitat prăbușirea blocului comunist și a Uniunii Sovietice.

Conform Fundației Gorbaciov, Sala Coloanelor, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit, s-a deschis pentru public la ora locală 10:00. Gorbaciov, spre deosebire de alți defuncți lideri ruși, precum Boris Elțîn, nu va avea funeralii de stat.

Kremlinul a refuzat inclusiv să decreteze zi de doliu național, așa cum este obișnuit în astfel de situații. Gorbaciov va fi înmormântat, tot sâmbătă, la Cimitirul Novodevici, lângă soția sa Raisa, care a murit de cancer în 1999.

Printre cei care participă la funeraliile lui Gorbaciov se numără premierul ungar, Viktor Orban, singurul lider european apropiat Kremlinului, și fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev. Absența dictatorului rus, Vladimir Putin, ilustrează moștenirea controversată a lui Mihail Gorbaciov în Rusia, acolo unde reacția la moartea sa a fost într-un contrast evident cu cea din Vest. Germania a anunțat că steagurile vor flutura în bernă la Berlin, sâmbătă, în memoria lui Gorbaciov, mai scriu cei de la Digi24


Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Munteanu

Acum 1 an

Ca doar nu l-or fi lasat neingropat ca pe Lenin!

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Speranța moare ultima, dar moare.

Raspunde

Cristian

Acum 1 an

E prezentat ca un erou de catre vest pentru ca de fapt si-a distrus fara sa vrea propria tara si asta a dus la pierderea razboiului rece. Dar el nu a vrut asta. Nu e un erou nici pentru vest nici pentru rusi. E doar un lider care a avut intentii bune dar nepotrivite pentru rusi. A schimbat liderii nepotriviti in DDR, Bulgaria, Romania (dl Iliescu ne spunea si el de comunismul cu fata umana). De aceea nimeni nu il apreciaza, nici noi nu trebuie sa il apreciem. Nu a remarcat multa lume ca dl Orban ar putea fi o punte de legatura intre UE si Rusi, Erdogan nu poate fi ca nu e in UE. Cineva trebuie sa tina legatura cu ei.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Nu " prea" se mai dā " iertarea cea de pe urmā " in lumea crestin-ortodoxā.....am observat si pe la noi, prin Gusterita la cimitir chiar si popa mai aruncā cu vorbe de ocarā la adresa celui " plecat la cele vesnice" care " odihneste dinaintea îndureratei asistente". Numa' ipocrizii si false virtuti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus