Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Vila lui Nicu, libera de Pasti pentru 40 de lei pe noapte

Raiul pe Pământ s-a mutat la fosta vilă a lui Nicu Ceaușescu de la Săliște. Domeniul este împânzit de livezi înflorite de meri, peri și pruni, peste care domnește o liniște de început de lume. Într-un peisaj în care și ceasurile refuză să mai bată, nici nu mai contează că vila nu este, de fapt, decât o casă veche, cu camere întunecate și reci. Nici fiului fostului dictator probabil că nu-i păsa de ahitectură, din moment ce venea aici săptămânal, ca să tragă câte un chef de pomină. Vorba merge că între pereții vilei au avut loc petreceri scandaloase, stropite cu mult alcool și însoțite, uneori, de adevărate orgii .

Vila lui Nicu, așa cum este cunoscută și până în ziua de azi cabana din cartierulo Marmeladă, de la Săliște, este încă liberă pentru mini-vacanța de 1 mai și sărbătorile de Paști. Pentru 40 de lei pe noapte, oricine se poate caza în camerele în care, odinioară, fiul fostului dictator ținea celebrele sale petreceri.

Vila este situată pe un domeniu de peste 20 de hectare, plin de livezi înflorite.

Vila lui Nicu Ceaușescu din Săliște, județul Sibiu, este considerată de mulți turiști o curiozitate și vizitată tocmai datorită renumelui fiului fostului dictator. În realitate, domeniul ascunde puține lucruri ieșite din comun. Printre acestea, o pistă pentru elicoptere, construită chiar de fiul dictatorului, cunoscut drept un personaj excentric. Pe pistă n-a aterizat, însă, niciodată niciun aparat de zbor.

În ultimii ani, vila a trecut printr-un proces de renovare. Aproape nimic nu mai este așa cum era în vremea comunismului, iar întreg mobilierul a fost schimbat. Localnicii, însă, încă își mai amintesc de chefurile pe care Nicu Ceaușescu le ținea aici.

„Venea cam o dată pe săptămână, după-masa în special, până pe la 10-11 seara, după care se întorcea la Sibiu. N-a dormit niciodată, nici măcar o singură dată, aici. Venea cu niște prieteni, jucau o tablă, un poker, probabil și făceau un grătar. Eu veneam des pe aici, eram depanator radio-TV și verificam să fie totul funcțional. N-am venit însă niciodată când era el aici. Oamenii îl respectau, niciodată nu ne-a deranjat cu nimic și toți cred că a făcut multe lucruri bune pentru Sibiu”, spune fostul consilier local Ioan Gligor.

Complexul a fost transformat într-unul turistic, în care oricine își poate petrece timpul liber, după pofta inimii.

„Patruzeci de lei patul, avem șase paturi, o închiriem toată vila cu 240 de lei, inclusiv cu living și bucătărie”, explică Iliuță Damaschin, administratorul vilei.

Pe domeniul de la Săliște se mai află și două căsuțe din lemn, care se închiriază la prețul de 30 de lei pe noapte, un prici cu 15 locuri, o cabană retrasă, cu doar două locuri, dar și un camping. Dacă vă grăbiți, mai puteți face rezervări pentru oricare dintre aceste facilități.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Minitehnicus

Acum 9 ani

Probabil Gligor ii depana video-recorderul si antena de bulgari, pentru ca pe vremea aia ii vedea la tvr numai pe ma-sa si pe tac-su, de care cred ca era satul ca si noi. Si bulgarii, cu purici.
Raspunde

Raiul pe pământ pt tigani

Acum 9 ani

Acolo e raiul pe pământ pentru tiganii la l-au ales pe Racuciu primar, fac baie imracati in piscina !!! Alooo....domnule asa zis administrator!!! Administrati sau va bateti joc ??? Sau incercati acum sa vindeti iarasi la pdl-listi vostri acel domeniu,dupa ce Banciu s-a luptat 8 ani in instanta cu voi, pentru ca acel domeniu sa fie al SALISTENILOR !! Jalnic cum a ajuns acel complex !!!!!
Raspunde

Fac chef gasca PDL-lista

Acum 9 ani

O inchiriaza Resiga, da da acel domn cu seria 7 alb si cheama si ceilalti lingai... Jos cu voi hotilor !!!!!
Raspunde

clau

Acum 8 ani

A fost cineva in locatia asta si are o parere buna ? As vrea sa merg cu sotia in vacanta 3 zile
Raspunde

@4 clau

Acum 8 ani

Draga clau 40 lei pe noapte mi se pare un pret exagerat . Mai bine mergi si stai pe la vreun prieten ca nu trebuie sa dai bani si ai si mancare asigurata
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Ș-am îmbătrânit / Și nu mai pot / Nu-mi mai ia pistolul foc / Ș-o să-l dau la o vecină / Să-l curețe de rugină.
Raspunde

gimmy

Acum 8 ani

Georg :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus