Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
20°C

Congres La Sinaia

Lumea românească a acestei vremi pare blocată în racile uriașe, adunate de zeci de ani și exacerbate după 1990. Mai ales disfuncțiile economice, accentuate de pierderea proprietății românești asupra majorității industriei, serviciilor, resurselor naturale, a începerii distrugătoarei emigrații de tip „șobolanii de pe vasul ce se scufundă”, ne-au adus într-un punct cam periculos pentru stabilitatea națiunii. Ce păcat că tocmai în asemenea momente ies în față reprezentanți de slabă calitate ai acestui popor, tocmai aceia care ar trebui să stea ascunși în găuri – ca să nu falimenteze economia națională, să nu vândă străinilor resursele strategice și să nu ne facă de râs pe arena internațională!

Dar tocmai în asemenea momente apar și mai evident punctele de reper moral, punctele de stabilitate aflate deasupra politicii, centrele de rezistență ale neamului și istoriei neconjuncturale ! Unul dintre aceste centre este Familia Regală a României, simbol al INDEPENDENȚEI DE STAT ( 10 MAI 1977), al intrării țării în rândul statelor europene – PROCLAMAREA REGATULUI ( 10 MAI 1881) și al rezistenței anti-comuniste din 1945 până astăzi! Este o perioadă imensă în viața acestui popor, acoperită de personalitatea M.S. REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI, reprezentantul legitim al COROANEI ROMÂNE - care a susținut în tot acest timp interesele durabile ale neamului nostru, a prezentat tot adevărul asupra regimului comunist criminal și chiar a relevat vinovăția instituțiilor lumii libere (din 1945 până azi!) față de starea de lucruri din estul Europei. 

Din această conjunctură complexă, accentuată de animozități continuate și azi între marile puteri occidentale și colosul rusesc, rezultă convingerea cercurilor monarhiste din România contemporană că revenirea statului nostru la forma de MONARHIE PARLAMENTARĂ CONSTITUȚIONALĂ  apare ca singura șansă de a salva România de la prăbușire și de la un statut peren de colonie economică și politică a marilor puteri – și din vest și din est!

Întru această convingere și poziționare filosofică, reprezentanții asociațiilor monarhiste din întreaga țară au ținut Congresul de unificare a mișcării monarhiste, sub tutela ALIANȚEI NAȚIONALE PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI, alianță la care multe personalități din țară și din emigrație au lucrat, începând cu Congresul de la Sibiu din 2003!

A fost ales acest moment pentru că se pune problema revizuirii constituției României – și deci este timpul să se spună răspicat despre necesitatea ca legea fundamentală să prevadă posibilitatea revenirii la starea de drept a statului român, ilegal modificată în decembrie 1947, sub presiunea forței invadatoare rusești. A fost ales locul respectiv – Sinaia – pentru că acolo, în centrul viitorului stat românesc, Regele Carol I a stabilit reședința oficială (1873) a Coroanei Române – CASTELUL PELEȘ – printr-o gândire strategică a viitoarei reunificări a tuturor provinciilor românești sub sceptrul Coroanei!

Sigur că agenda Congresului a fost bogată, pentru că, după amnezia unei întregi națiuni, programată și urmărită zeci de ani, până chiar în zilele noastre, aproape totul este de refăcut și de reluat – de la 1947! S-au pornit programe de informare pe multiple planuri a tuturor generațiilor, de prezentare a avantajelor strategice pentru România prin adoptarea din nou a Monarhiei ca sistem instituțional. Lumea trebuie să afle toate aspectele problemei, pentru că nimic nu este de ascuns – doar neo-comuniștii și pescuitorii în ape tulburi au de ascuns minciuna prin care au putut să pună mâna pe putere și pe bogățiile imense ale țării! De fapt, marea problemă a României continuă să fie resursa umană – pentru că aceia care au interesul să mulgă țara numai în interes personal, au și interesul să alunge valoarea umană, eventual peste granițe!

Pentru a sprijini aceste idei-forță, în fond pentru ridicarea țării la rangul pe care îl merită, participanții la Congresul A.N.R.M. de la Sinaia au încheiat lucrările cu un marș festiv din centrul orașului până la Castelul Peleș ! A fost emoționant să vezi fluturând drapelele României Monarhice, cu stema regală pe tricolor, portretul Regelui Mihai I și deviza congresului pe pancarte – „MONARHIA SERVEȘTE ROMÂNIA !”

Și vorba unui cântec, intonat în fața castelului, în jurul statuii Regelui Carol I : „SUS INIMA, ROMÂNI!”

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos să ne lumineze sufletele și mințile, ca să facem ceea ce se cuvine pentru Neamul românesc!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus