Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Topul facultatilor din Sibiu dupa cum isi gasesc absolventii de munca

Conform raportului privind starea Universității ”Lucian Blaga”, prezentat de rectorul Ioan Bondrea cu ocazia împlinirii unui an de la preluarea mandatului, cele mai căutate facultăți din Sibiu sunt, din punct de vedere al șansei pe care o au absolvenții să-și găsească un loc de muncă, Facultatea de Medicină, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Agricole și  Facultatea de Științe Economice.

Raportul rectorului ULBS, Ioan Bondrea, arată la secțiunea ”Inserția profesională a absolvenților” că cea mai bună facultate din punct de vedere a absolvenților în anul 2012 este Facultatea de Medicină, din cadrul căreia aproape 90 la sută dintre absolvenți și-au găsit un loc de muncă după absolvire. Pe locul doi în topul absolvenților se află Facultatea de Litere și Arte, cu aproximativ 77 la sută, urmată de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului și Facultatea de Științe Economice. Aproximativ 65 la sută dintre absolvenții acesteia din urmă au reușit în 2012 să-și găsească un loc de muncă. ”Pot aprecia că cea mai mare parte a absolvenților noștri  își găsesc un loc de muncă după finalizarea studiilor. Spun acest lucru pentru că noi ținem legătura și cu studenții care se întorc la noi pentru studii masterale. Pentru aceștia chiar am organizat cursurile după-amiaza, tocmai pentru că ținem cont de ei și de acest aspect. De asemenea, ținem legătura cu organizația Alumni. În această organizație sunt unii dintre cei mai buni absolvenți ai noștri, cei care sunt dedicați și care chiar au păstrat legătura cu facultatea. Considerăm că prin intermediul asociației Alumni putem să avem foarte multe legături, inclusiv cu mediul de afaceri. Considerăm utilă această legătură. De asemenea, considerăm că este util să facilităm studenților ocuparea unor funcții în anumite firme. Au mai fost și inițiative singulare, la un moment dat, singulare în sensul că anumite firme căutau angajați și ne cereau nouă să le oferim date de contact de la unii absolvenți ai noștri. Pentru unii am putut face acest lucru și am decis inclusiv să publicăm astfel de anunțuri pe site-ul facultății. Când primim cereri de angajare le transmitem și Clubului Studenților Economiști”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Liviu Mihăescu, decanul Facultății de Științe Economice.

Cât îl privește pe rectorul Ioan Bondrea, acestea arată în raportul mai sus menționat că: ”în majoritatea cazurilor, angajatorii au afirmat că absolvenții ULBS au baza teoretică necesară, comparabilă cu absolvenții din celelalte universități, cunoștințele specifice urmând să fie dobândite în firmă; pentru reducerea perioadei de integrare și o mai bună adaptare la cerințele concrete ale firmelor au fost propuse câteva soluții: actualizarea curriculei (în limitele impuse de reglementările specifice învățământului universitar și normele ARACIS); o organizarea unor cursuri comune firmă – ULBS, focalizate pe nevoi specifice ale angajatorilor, în regim extracurricular, și o creșterea numărului de cursuri, seminarii și laboratoare la care să participe în calitate de guest-speaker angajați ai firmelor.

Topul celor mai bune facultăți din ULBS (din punct de vedere al absolvenților)

Facultatea de Medicină ”Victor Papilian” – 89 %

Facultatea de Litere și Arte – 77%

Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului – 68%

Facultatea de Științe Economice – 65%

Facultatea de Științe – 65%

Facultatea de Științe – 61%

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

faraon

Acum 8 ani

Asa este cind majoritatea SIBIENILOR isi trimit copii la fabricile de diplome asa zise universitati din cluj,bucuresti si tg mures se vede din avion ce a produs inteligentia romaneasca uitativa pe televiziuni ANGLIA cu o populatie de 3 ori mai mare are in jur de 400 000 de ingineri si se vede la noi acelasi numar nu am construit o masina brend romanesc
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Ai dreptate....dupa cum te exprimi ..sigur ai facut Litere la ULBS...singurul brend international din Romania.. Asa zisele universitati din Bucuresti si Cluj se inclina in fata Mariei Sale ULBS... Sigur sigur nu va pune ceva in apa potabila acolo la Sighii?
Raspunde

www

Acum 8 ani

Din pacate nu putem pune semnul egal intre Sibiu pe deoparte si intre Cluj/Bucuresti pe cealalta parte, la acest capitol.
Raspunde

@3

Acum 8 ani

Hai mai...., cum asa..nu e mai ..\"brendoasa\".ULBS?
Raspunde

jurnalitul ratat

Acum 8 ani

am terminat jurnalistica si nu-mi gasesc in niciun fel loc de munca in domeniu...
Raspunde

ingu\'

Acum 8 ani

Cei de la stiinte sa inteleg ca se angajeaza in procent de 126 %?!?!? Tare.... Facultatea de Inginerie, nu exista?!?! Eu cred ca e un mare fas clasamentul asta (excluzand medicina).... doar ca sa atraga eventual candidati la facultatile neprofitabile....
Raspunde

papa

Acum 8 ani

Teologia,cum sta?
Raspunde

mirat

Acum 8 ani

pai si facultatea de inginerie \"Hermann Oberth\" pe ce loc se afla? sau nici macar nu intra in discutie?
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

S-ar putea sa aiba dreptate astia. Eu am angajat la mine la fabricuta de mopuri vreo sapte absolvente de filologie, iar vecinu\' meu cu chioscurile alea non-stop are si el vreo trei. Cica ii place de ele ca discuta semantica cu clientii, dar in schimb nu se prea descurca cu datul restului.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

@papa, pe teologi nici nu i-au mai bagat in top ca au 100%, singura conditie este sa se insoare. Ma-ntreb ce se va intampla daca aproba astia casatoriile gay, or tine cont preasfintii de ele la repartitie?
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Te spurca popii Josiphe... Nu vezi ca s au pus cu burta pe dogma acum ..si nu te mai primesc nici divortat...sa vezi acum ce de swingeri o sa aveti..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus