Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Peste un an si jumatate, Ocna Sibiului ar urma sa aiba o noua statie de epurare

La câteva zile după semnarea contractului pentru reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canal, operatorul regional a încredințat și contractul pentru execuția unei noi stații de epurare a apelor uzate menajere.
”Valoarea acestui contract este de 6.022.843,00 lei, fără TVA, iar firma desemnată câștigătoare este S.C. Construcții Napoca S.A. Cluj Napoca. Lucrările vor fi executate în termen de 15 luni. Va fi construită o stație de epurare care va deservi o populație echivalentă de 4500 locuitori. Stația va fi amplasată în zona străzii Podului, în afara localității, pe malul stâng al Pârâului Visa și va avea două trepte de epurare: mecanică și biologică, fiind dotată cu platforme de uscare a nămolului”, informează reprezentanții SC Apă Canal SA.
Procesele tehnologice din Stația de epurare a apelor uzate vor fi monitorizate on-line și corectate automat prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control și Achiziții de Date), se mai arată în comunicatul de presă emis pe această temă.
Lucrările fac parte din cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu. La semnarea contractului au fost prezenți directorul general al SC Apă Canal SA Sibiu, ing. Mircea Niculescu, directorul executiv al SC Construcții Napoca SA Cluj, Toader Dan Șerban, primarul orașului Ocna Sibiului, Ioan Balteș, și directorul executiv al Asociației de Apă Sibiu, Alexandu Fodor.

  • Prin această investiție, S.C. Apă-Canal S.A. completează lucrările prevăzute în recent semnatul Contract pentru «Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din localitatea Ocna Sibiului», astfel fiind realizată o infrastructură modernă de apă uzată în acest oraş. Apa deversată va corespunde standardelor europene de epurare, reducându-se gradul de poluare a pârâului Visa. Investiția va aduce beneficii majore pentru sănătatea mediului și a populației din regiune”, comunicat Apă – Canal


Citește și Ocna Sibiului intră în șantier în următorii doi ani: se schimbă rețelele de apă-canal



 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Nelu

Acum 10 ani

Eu,stau la Toparcea,sunt cetacean European,nu?platitor de taxe si impozite si traiesca fara apa de la robinet si canalizare. Traiasca tov.de la primarie,in frunte cu militianul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus