Sâmbătă,
05.10.2024
Partial Noros
Acum
14°C

300 de sibieni pentru o pista de biciclete. Sibiu - Rasinari - Poplaca - Sibiu, utilizabila din 2015 | Video

300 de sibieni au ignorat temperatura de afară și, într-o zi liberă de întâi mai, și-au dat întâlnire în zona Hotelului Hilton, pentru a participa la prima ediție a „Mișcării pentru Sănătate”.

220 de cicliști și  80 de alergători au participat, miercuri, întâi mai, la competiția sportivă derulată sub deviza „Mișcare pentru Sănătate”, organizată de Instituția Prefectului Județului Sibiu, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu, Clubul Sportiv Municipal Sibiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.

Scopul competiție, care a inclus o probă de ciclism, una de alergare pe şosea şi o probă de ştafetă (7 x 2.500 metri), a fost acela de a marca necesitatea construirii unei noi piste de biciclete care să închidă „bucla” traseelor existente și, totodată, să „lege” Sibiul de Rășinari și Poplaca.

 

Un minut de reculegere, pentru victimele dn Boston

Înainte de startul primei probe, respectiv cea de ciclism, organizatorii au cerut atât participanţilor, cât și curioșilor de pe margine, să păstreze un minut de reculegere în memoria victimelor atentatului terorist de la maratonul din Boston, Statele Unite, din data de 15 aprilie 2013.

Apoi, în jurul orei 10.00, s-a dat startul „Criteriului Primăverii” – întrecerea bicicliștilor. Traseul, care  a fost același pentru toată lumea indiferent de probă, respectiv Sibiu (Hotel Hilton) – Răşinari – Poplaca – Sibiu(Valea Aurie), măsoară aproximativ 18 kilometri. Este, în fapt, traseul viitoarei piste de biciclete şi alergare incluse în proiectele Consiliului Judeţean Sibiu și se dorește o prelungire a pistei de biciclete din Parcul Sub Arini, care se termină la Grădina Zoologică.

 

 

 

Ciclism – clasament general:

Bărbați:                                                                                  Femei:

1.Dorin Dîrnescu – 26m 37s.                                             1.Magdalena Keresztes – 36m26s.   

2.Alexandru Cătălin – 26m39s.                                         2.Corina Popa – 38m39s.      

3.Ioan Florian Fogoroș - 27m16s.                                     3.Andreea Pană – 38m50s.

 

Menționăm că acesta este clasamentul general, însă organizatorii au întocmit ierarhii în funcție de vârstă (14-18, peste 18 ani), atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

 

Crosul – puțin peste o oră

La plecare, fiecare participant a primit câte un tricou, iar pe traseu alergătorii au fost însoțiți de organizatori, echipaje ale Poliției, Jandarmeriei și Ambulanței. La final, aceștia au primit diplome de participare, iar primii trei au fost recompensați cu cupe.

 

 

La Cros a participat și Emil Popovici, de 82 de ani, care, însă, nu a terminat cursa. De fapt, traseul a fost parcurs în ritm de concurs, de la plecare la sosire, de șase fete și 16 băieți. Printre cei care au participat la proba de ștafetă s-au numărat profesori de sport de la Clubul Sportiv Școlar Sibiu, cât și șase jucători ai Handbal Club Sibiu.

 

 

Cros – Clasament general

Bărbați                                                                                              Femei

1.Daniel Scrob – 64m14s.                                                              1.Lăcrămioara Teodorescu – 98m33s.

2.Francisc Sarosi – 66m26s.                                                          2.Mirabela Ionică – 98m40s.

3.Daniel Troancă – 66m46s.                                                          3.Adela Stoian – 103m13s.

 

 

Pista, finalizată în 2015

Prefectul Sibiului, Ovidiu Sitterli, a terminat „Crosul Primăverii” pe locul 13, în 117 minute și 35 de secunde, și după ce s-a hidratat i-a înmânat președintelui Consiliului Județean Sibiu numărul de concurs, pentru ca acesta „să preia ștafeta” și să înceapă construirea pistei de biciclete. „Mă bucur că am reușit să termin cursa. Vreau să spun că în momentul când am ajuns am predat domnului președintele(n.r. – Cindrea, CJ) numărul meu de participare... reprezintă ștafeta pentru construirea pistei de biciclete. Îi doresc putere de muncă ca să poată să o construiască. Cred că se va construi, sunt convins! După cum ați văzut, sibienii au participat și au susținut, astăzi, construirea acestei piste. A fost destul de greu, mai ales pentru că temperatura a fost destul de mare și proba de vârf a fost dealul de la Rășinari, înspre mănăstire – a fost foarte greu, dar am trecut cu bine”, a declarat prefectul Sitterli.

 

Împreună cu prefectul  a alergat și primarul din Rășinari, Bogdan Bucur. Edilul s-a oprit chiar în Rășinari, spunând că astfel a vrut să se asigure că pista pentru biciclete va fi trasată în localitatea pe care o conduce.Bucur a făcut referire, desigur, la „pariul” dintre Prefectul Sitterli și președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, potrivit căruia pista pentru biciclete se va construi pe lungimea maximă pe care poate să alerge reprezentantul Guvernului.

Cum Sitterli a finalizat cursa, Ioan Cindrea a dat asigurări că Poplaca și Rășinari vor fi legate de Sibiu și printr-o pistă de biciclete. „Studiul este în curs de pregătire. Cu siguranță în zilele următoare va începe studiul de fezabilitate pentru pistă. Vom alege cel mai bun traseu, ne vom consulta cu cei care aleargă cu bicicletele sau pe jos, pentru a găsi cel mai bun traseu. Vrem să nu îl ducem pe drum, ci în afara părții carosabile, pentru a nu se încurca unii pe alții. Intenționăm să terminăm proiectul anul acesta, iar la anul să trecem la execuție. Probabil și pe fonduri europene, fiindcă ne dorim și din 2014 există linii de finanțare. Sperăm ca la sfârșitul anului viitor sau anul celălalt(n.r. - 2015) să fie pista rezolvată. Ce este important e că au fost foarte mulți participanți, atât la crosul de biciclete, cât și la alergare. Asta înseamnă că sibienii își doresc mișcare, iar scopul nostru este să încurajăm mișcarea pentru sănătate în Municipiul și Județul Sibiu”, a subliniat Cindrea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Participant

Acum 11 ani

Va rog sa nu mai dezinformati cititorii. Momentul de reculegere s-a tinut pentru cei doi sibieni ciclisti care au murit in luna aprilie Eugen Badila si Puiu Enachescu. Va rog sa corectati daca sunteti corecti cu cititorii.
Raspunde

bogdan

Acum 11 ani

S-au tinut mai multe momente de reculegere. Atat pentru colegii nostri ciclisti, cat si pentru victimele atentatului de la boston.
Raspunde

velo

Acum 11 ani

Trebuia sa tineti momente de reculegere si pentru mortii din Bangladesh si pentru victimele de la ultimul atentat din Afganistan si ....
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

excelenta initiativa \"Miscarea pentru Sanatate\"!!! despre aburelile lui Cindrea am serioase reserve...nu nezolva chestii mai simple...
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Fara soboru\' de preoti???
Raspunde

Limba româna

Acum 11 ani

\"... de întâi mai...\" Nu zau , tu asa ai învata la scoala ? Nu ti-e rusine sa-ti bati joc de limba ?
Raspunde

profesor universitar

Acum 11 ani

astia cind iasa la miscare pentru a scapa de chilogramele in plus acumulate din chiolhanele si traiu bun la care le spune sedinte de lucru nu scapa momentu s-a se afiseze s-ai vada lumea cit de zimbitori si prietenosi sunt si ce le pasa lor de fraieri care ia votat devin populari vorba acea mai vin alegeri si cu ce s-a ne mai fraiereasca asai cind te iveti la cascaval este greu s-a treci la munca adevarata
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

cica profesor universitar... BAAAA!!! LA VACI CU TINE, ca scoala nu ti-a placut!! Am remarcat ca esti foarte certat cu gramatica limbii romane - oare de ce?? Te depaseste? \"e\" prea grele??
Raspunde

Participant...

Acum 11 ani

Momentul de reculegere de la startul turului ciclist a fost pentru cei doi colegi pe 2 roti care au murit in luna Aprilie nu pentru atentatul din Boston. Doar la plecarea in maraton s-a tinut momentul de reculegere pentru cei din Boston. Daca cu astfel de jurnalisti vreti sa faceti ziaristica atunci mai bine puneti lacatul pe usa ca e bataie de joc mai mult decat gazetarie... Nu ati scris nimic despre grupul organizat care avea fotografii cu Enachescu Ion si care s-au oprit in timpul concursului la locul accidentului sa puna o lumanare si sa spuna o rugaciune... Vai si amar de voi analfabetilor ca si un om de pe strada scrie mai bine decat \"reporterul\" vostru ca sa nu mai zic ca aveti doar o poza si aia facuta de un amator in ale fotojurnalismului...
Raspunde

Ignorant e reporterul...

Acum 11 ani

Cum poti sa incepi un reportaj cu asa o fraza: \"300 de sibieni au ignorat temperatura de afară și, într-o zi liberă de întâi mai\"... Cum sa ignori temperatura de afara cand erau putin peste 20 de grade la ora inceperii concursului si ora fixata a fost special aleasa ca sa nu prinda caldura pe concurenti in amiaza mare... Voi chiar nu aveti un sef de redactie care sa citeasca aceste stiri inainte de a fi difuzate? nu aveti un corector care sa stie gramatica limbii romane si sa isi faca datoria? vai si amar de voi ca rade lumea si cu fundul de voi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus