Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
0°C

Sfintele Pasti - programul slujbelor

Slujba de Înviere va începe în această noapte de la ora 24, iar procesiunea Învierii va fi, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, duminică, de la ora 14. ”Vom începe slujba de la ora 23.30, cu Canonul Sâmbetei celei Mari, iar slujba Învierii va fi de la ora 24.00”, informează pr. misionar Constantin Ciobotea, de la Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime”.

Ora 23.30 – Canonul Sâmbetei celei Mari Ora 00.00 – Slujba Învierii (Împărţirea Luminii) „Veniţi de luaţi lumină!” Ora 01.30 – Sfânta Liturghie Pascală (Cuvânt de învăţătură rostit de Î.P.S. Dr. Laurenţiu Streza) Ora 13.00 – Vecernia „A doua Înviere” (la care participă toți preoţii din Sibiu) Ora 14.00 – „Procesiunea Învierii” ce va porni din Catedrala Mitropolitană spre Piaţa Mare şi se va încheia tot la Catedrală).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Doru

Acum 9 ani

Rangul bisericesc, mai presus de lege: Mitropolitul Ardealului a trecut peste regulament şi şi-a pus fiii „pe drumul cel bun” (DOCUMENTE) Intrând în structurile Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu cu mulţi ani în urmă, Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a profitat de ocazie pentru a-i duce pe „drumul cel bun” pe doi dintre fiii săi. Ȋn calitate de coordonator sau chiar Decan al facultăţii, Mitropolitul Ardealului le-a acordat fiilor titlurile de doctor cu toate că procedura a însemnat încălcarea unor norme legale. Pe 25 noiembrie 2010, unul dintre cei cinci copii ai Mitropolitului, Dan Alexandru Streza, şi-a susţinut teza de doctorat la aceeaşi facultate la care tatăl său a fost numit decan doi ani mai devreme. Mai mult decât atât, din comisia care l-a evaluat pe tânărul Dan Alexandru a făcut parte, printre alţii, înşuşi I.P.S. Prof. univ. dr. Laurenţiu Streza, in calitate de conducător ştiinţific (anuntul AICI), prezenţă ce încalcă Regulamentul de organizare şi desfăşurare a studiilor universitare de doctorat în Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în două puncte critice. Paragraful (3) al Articolului 75 din Regulament interzice studentului-doctorand „să se afle în relaţie de soţi, afini şi rude până la gradul al III-lea inclusiv cu conducătorul său de doctorat, cu membri ai comisiei sale de îndrumare sau ai comisiei de doctorat numite în vederea susţinerii publice a tezei sale de doctorat.”Anii au trecut, iar Dan Alexandru Streza a devenit doctor în teologie cu lucrarea „Sărbătoarea Naşterii Domnului: originea apostolică, evoluţia şi importanţa ei în cadrul anului liturgic”. 2013 a venit, însă, cu nevoia de schimbare pentru tânărul doctor. Facultatea de Teologie a scos la concurs mai multe posturi didactice pentru anul universitar 2012-2013, iar Dan Alexandru Streza a reuşit să obtină postul de asistent universitar pentru disciplinele „Cântare bisericească şi imnografie creştină”, „Cântare bisericească şi ritual”, precum şi pentru „Muzică bisericească şi ritual”. ***www.ghimpele.ro/2013/04/rangul-bisericesc-mai-presus-de-lege-mitropolitul-ardealului-a-trecut-peste-regulament-si-si-a-pus-fiii-pe-drumul-cel-bun-documente/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus