Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Caravana Astra Film la Alamor, in cadrul Zilelor Culturale ale judetului Sibiu

Caravana Astra Film Junior va face sâmbătă, 11 mai, primul popas pe Valea Secaşelor în satul Alămor, în cadrul Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu.

Ziua începe de la ora 10:00, cu două episoade din documentarul „Dimineţile lumii” şi un episod din mini-serialul „Esperanto, copiii apei”.

„Seria „Dimineţile lumii” dezvăluie contururi magice şi detalii inedite din dimineţile unor copii din toate colţurile lumii, o perspectivă aparte posibilă exclusiv în lumea senzorială a celor mici, în care rutina cotidiană este doar un costruct social imperceptibil. La Alămor vor fi proiectate episoadele Mexic şi Finlanda, spun organizatorii.

În a doua parte a zilei, de la ora 18:00 va avea loc vernisajul expoziţiei „Ritualuri de iarnă”, o serie de fotografii realizate de Dumitru Budrală, care vor fi expuse pe gardul bisericii din Alămor. De la ora 21:00, Caravana Astra Film revine la Căminul Cultural pentru proiecţiile documentarelor „Satul de demult” şi „Junii din Alămor”, ambele în regia lui Dumitru Budrala.

„Satul de demult este un film în afara tiparelor obişnuite despre viaţa din satul de odinioară şi despre un muzeu extraordinar care, aşa cum se spune în ghidurile turistice, merită un detur. Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului reproduce satul tradiţional desluşind tainele vieţii de altădată: de ce îşi împleteau fetele cununi în zilele de Sânziene? ce înseamnă „ropotinul ţestelor”? cât de complicat este un război de ţesut? Documentarul „Junii din Alămor” prezintă obiceiuri străvechi de iarnă pe care ceata junilor din Alămor încă le mai păstrează şi le transmit de la un an la altul în preajma Crăciunului şi a Anului Nou”, mai spun organizatorii.

Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu programată în perioada 11 mai - 9 iunie în Loamneş, Avrig, Gura Râului, Alţâna, Şeica Mică şi Blăjel reuneşte o serie de evenimente care îşi propun să promoveze tradiţiile locale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus