Sâmbătă,
16.10.2021
Ploi Scurte
Acum
7°C

Elevii sibieni vor sa citeasca

Elevii sibieni şi-au propus să promoveze lectura ca o activitate care nu poate lipsi din viaţa omului contemporan, cu rol decisiv în formarea sa culturală.

Prima ediţie a festivalului ,,Cărţi pentru cultură'', organizat de Consiliul Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional ,,Octavian Goga'' şi finanţat prin YouthBank Sibiu va avea loc între 15 şi 18 mai.

Proiectul are ca scop promovarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală a tinerilor. Se doreşte schimbarea percepţiei negative asupra cărţilor şi stimularea interesului pentru lectură ca mod de cunoaştere, de orientare a gândirii şi de înţelegere a lumii în rândul tinerei generaţii.

Proiectul se va desfăşura de-a lungul a patru zile, în perioada 15-18 mai, în fiecare zi având loc diferite activităţi organizate de elevi, menite să cultive in mijlocul tinerilor plăcerea pentru lectură. Activitatea din prima zi, ,,Carte pentru carte'' este un schimb de carte într-un cadru nonformal, cât mai liber şi cât mai puţin rigid. Atmosfera plăcută este completată de muzică ambientală, iar elevii pot discuta liber în timp ce beau ceai şi mănâncă prăjituri.

Următoarea activitate, intitulată sugestiv ,,Biblioteca vie'', oferă o experienţă unică de învăţare prin intermediul ,,oamenilor-cărţi'', iar sesiunea de lectură ,,Ne citim'' îl va avea ca invitat special pe Sega, autorul romanului ,,Namaste'', . In 18 mai va avea loc premierea concursului ,,Creez, deci exist'', la care au participat tineri talentaţi, dornici de afirmare, care au în comun pasiunea pentru scris şi pentru lectură. Festivalul se va încheia cu un concert ‘'I'm the trip'' şi ‘'For Jacks'', la care biletul de intrare va fi constituit de o carte. Cărţile strânse vor fi donate unor şcoli sau biblioteci dotate insuficient.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus