Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-3°C

Festivalul Gradinilor a inverzit Piata Mare | Foto

09 Mai 2013 15:40

Producători şi importatori de flori, arbuşti, mobilier de grădină, scule şi unelte de grădinărit au venit la Sibiu pentru a participa la Festivalul Grădinilor şi au transformat Piaţa Mare într-o grădină multicoloră.

Sibienii pot alege dintr-o ofertă variată pusă la dispoziţie de producători din Alba, Arad, Timişoara, Piteşti, Bucureşti, Braşov şi Sibiu.

Cele mai mici preţuri pleacă de la 2 lei pentru o floare, iar cel mai scumpi sunt arbuştii, un Cedrus Atlantica Pyramidalis ajungând la preţul de 3.290 lei. Sibiencele par să prefere muşcatele, garofiţele şi căpşunii care se vând destul de bine.

Petuniile costă 25 lei, căpşunii 35 lei, muşcatele 8 lei, garofiţele 5 lei, crăiţele 20 lei, cactuşii 5 sau 10 lei, iar bulbii de crin şi de begonie câte 3 lei.

„Noi avem arbuşti, iar preţurile sunt diferite în funcţie de cât de rară e planta. De exemplu avem Cedrus Atlantica Pyramidalis cu 3.290 lei, măslinul bonsai cu 2.900 lei, trandafirul umbrelă 790 lei, iar magnolia cu 1.190”, spune George Dicoi, din Alba Iulia.

Oferta este completată şi cu mobilier de grădinărit, dar şi cu ghivece personalizate sau ornamente de lut, la preţuri care variază între 25-35 lei.

„Eu sunt îndrăgostită de flori. Am acasă o grădină superbă şi vin aici să iau şi eu câte o floare mai deosebită, care poate să îmi dea mai mare bătaie de cap cu intreţinerea, dar în acelaşi timp să sporească frumuseţea grădinii mele. Aşa că mă bucur că avem aşa un festival la Sibiu”, spune Doina, o sibiancă venită la festival.

Festivalul aduce la Sibiu şi o serie de prezentări şi demonstraţii practice susţinute de specialişti şi firme din domeniu, dar şi ateliere de creaţie artistico-plastică în care vor fi implicaţi copiii.

„Cu un suflu proaspăt pe piaţa evenimentelor din Sibiu, Festivalul Grădinilor va aduce în faţa publicului larg tot ceea ce înseamnă produse şi servicii pentru amenajarea grădinilor, parcurilor, spaţiilor verzi, la preţuri excepţionale. Pasionaţii şi iubitorii de flori vor fi întâmpinaţi cu reduceri importante de preţ”, spun organizatorii.

Atelierul pentru copii va fi deschis în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10:00-18:00. 

Festivalul Grădinilor se va desfăşura în perioada 9- 12 mai, între orele 10:00 – 21:00. Intrarea este liberă.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

siby

Acum 7 ani

Ce poze de caca..o ati tras meseriasilor, parca ati mers pe burta prin toata piata. De ce nu v-ati suit in Turnul Sfatului, caci era mai interesanta o vedere panoramica decat cele pe care le-ati afisat voi aici! Mai studiati tehnica fotografica baieti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus