Miercuri,
23.09.2020
Cer Senin
Acum
15°C

Numar impresionant de vizitatori la a II-a editie a Festivalului Gradinilor

13 Mai 2013 16:01

Timp de patru zile sibienii şi turiştii care au trecut prin Piaţa Mare au putut admira, dar şi cumpăra flori, arbuşti, mobilier de grădină şi unelte de grădinărit, de la Festivalul Grădinilor.

Producători din Alba, Arad, Timişoara, Piteşti, Bucureşti şi Braşov au adus la Sibiu trandafiri, garoafe, crini, panseluţe, magnolii, măslini şi alte zeci de plante, care au colorat Piaţa Mare şi au atras zilnic vizitatori.

Încurajaţi de numărul mare de cumpărători, organizatorii festivalului, aflat la a doua ediţie, îşi propun ca în următorii doi ani să îl extindă „datorită sibienilor şi pentru sibieni, pentru că s-au dovedit foarte receptivi”.

„Am avut mulţi vizitatori, nu pot da o cifră exactă, dar mult mai mulţi decât la prima ediţie. S-au cumpărat foarte multe flori, arbuşti şi unelte de grădinărit, a fost foarte bine pentru participanţi, care au şi spus că au avut vânzări mai mari decât în alte oraşe, mult mai mari decât Sibiul, cum sunt Clujul şi Timişoara. Concluzia lor a fost că sibienii sunt mai gospodari şi pun mai mult accent pe înfrumuseţarea grădinii sau a balconului. Oamenii sunt încântaţi, iar parcipanţii, care au fost în proporţie de 80% din afara oraşului, au spus că există pontenţial pentru un festival şi mai mare, iar noi ne-am propus ca în aproximativ doi ani să reuşim să facem din acest festival un festival naţional, atât din punct de vedere al nivelului, cât şi al structurii”, a spus organizatorul evenimentului, Cosmin Marcu.

În cadrul festivalului s-au desfăşurat şi prezentări şi demonstraţii practice susţinute de specialişti şi firme din domeniu, dar şi ateliere de creaţie artistico-plastică pentru cop

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus