Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

Alerta! Gospodine la orizont

 

8 minute. De atât am avut nevoie ca să documentez această rubrică săptămânală. Hai, bine, 10 minute cu tot cu comandat mâncarea și plătit. Auzisem un zvon, cum că s-ar fi deschis un nou fast-food pe strada Avram Iancu. „Informatorii” n-au putut să îl localizeze exact. Cică între Billa și Biserica Ursulinelor, pe undeva. Așa că scrutam fiecare fațadă de clădire, în speranța că o să îmi sară în ochi. Nu fac trei pași plecând de la Billa și văd pe partea dreaptă o firmă, care la prima vedere îți lasă impresia unui magazin de vechituri. Sau un magazin „cu de toate”. Când colo, bingo! Era exact restaurantul căutat. Acum, chiar restaurant nu îi pot spune. E o combinație între fast-food și împinge tava.

Fast-food pentru că totul merge super rapid, împinge-tava pentru că... împingi tava. Meniul de perete, scurt și concis, semn că nu e loc de întors. 2 zame, 8 preparate de felul doi plus o vitrinucă în care adăstau ceva eclere și prăjiturele. Prețuri la vedere, ioc. Dar frică nu mi-a fost chiar dacă în portofel cam bătea vântul, cât și putea să coste. 15.5 lei, două feluri cu o felie de pâine și o cola la doză. Cum oferta de pe perete bătea doar relativ cu cea din oale am studiat în 30 de secunde preparatele, decis din start să nu mă avânt la fantezii, cum era plachia de șalău. Nu, nu, mai bine jucăm la siguranță. Așa că am luat o ciorbă de perișoare și chifteluțe cu sos tomat și pireu de cartofi. Plus o sălătucă de varză cu roșii. Și m-am așezat, recunosc, cu teamă, la masă. Am uitat să vă spun de „vecinii” care serveau și ei masa.

Un trib întreg dar despre care nu știu cum să vă povestesc ca să nu sune rasist. Sau xenofob. Dar eu n-am fost supus în viața mea unui asemenea asalt olfactiv distrugător ca acum. Norocul meu chior a fost că singura masă din cele patru liberă era chiar cea de lângă ușă. Iar ușa era larg deschisă și prin urmare am putut respira. Și, cum rubrica asta nu e musai ca de fiecare dată să fie plăcută, am început să balotez. Mi-au trebuit 8 minute pe ceas ca să termin cele două feluri de mâncare. Având în vedere specificul locantei mâncarea a fost chiar gustoasă. Ciorba de perișoare groasă, ușor acrișoară cum îi șade bine, chifteluțele acceptabile, chiar dacă erau o idee prea puțin prăjite și aveau miezul puțin cam crud iar pireul, spre surprinderea mea, din cartofi nu din fulgi. Acum, sincer, de 13 lei cât a fost mâncarea n-ai ce comenta. Bagi la maț și lași fițele la intrare.

A doua oară nu m-aș mai duce, mai ales că am impresia că meniul acela nu se va schimba prea curând iar restul preparatelor nu-ți prea trag cu ochiul. Dar dacă vă e foame și sunteți prin zonă, varianta nu-i chiar cea mai rea. Măcar prima dată.

Harașo, Gospodin?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2453

Comentarii

1 comentarii

gogu

Acum 12 ani

flamand ai fost frate de ti-ai luat tocatura si la felul unu si la felul 2...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus