Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Regionalizarea incepe cu Romsilva

 

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, că se efectuează, la nivelul ministerului, o analiză a descentralizării Romsilva în vederea regionalizării. ”Lucrăm la o analiză de descentralizare a deciziilor regiei Romsilva. Regia Romsilva în acest moment are personalitate juridică numai la nivel naţional, la nivelul fiecărui judeţ existând o direcţie silvică şi facem analize să descentralizăm direcţiile silvice la nivel regional şi să găsim criteriile pentru a fixa judeţul în care aceste direcţii vor avea sediul. Sunt judeţe cu pădure multă, judeţe cu pădure deficitară şi trebuie să găsim un echilibru astfel încât să aplicăm acelaşi criteriu în toată ţara”, a precizat Lucia Varga, citată de Agerpres. 
Ministrul a adăugat că modificări se vor face şi la nivelul inspectoratelor silvice. ”Referitor la inspectoratele silvice, care şi ele sunt organizate regional, vrem să lăsăm organizarea regională doar din punct de vedere administrativ, iar din punct de vedere al inspecţiei dorim să creăm la nivelul fiecărui judeţ direcţii sau servicii în funcţie de suprafaţa de pădure pe care o avem, astfel încât ei să poată face aceste controale mult mai eficient”, a precizat Lucia Varga.
Foto: Mediafax

Vizualizari: 217

Comentarii

1 comentarii

pcr

Acum 8 ani

faceti fratilor ca este tot ce lipseste! un nou haos
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus