Legea prin care orașele pot intra în insolvență ar putea să intre în vigoare în câteva zile. Guvernul a transformat proiectul într-o ordonanță de urgență, care urmează să fie aprobată, caz în care comercianții pot cere insolvența administrațiilor locale care au arierate, la fel ca în cazul oricărei firme private.
Potrivit directorului Finanţelor Publice sibiene, judeţul Sibiu stă cel mai bine din ţară, la acest capitol. “Nu există nicio administraţie publică din judeţ care să se afle în această situaţie. În urmă cu o lună, când a fost prezentată, de la Minister, situaţia arieratelor la nivel national, s-a arătat că România are datorii de un milliard de lei. Sibiul se afla pe primul loc din coadă, cu arierate mai vechi de 30 de zile de doar un million de lei”, a declarat Grigore Popescu.
Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina, a arătat că arieratele României, la finele lunii martie, se încadrează în limita stabilită cu Fondul Monetar Internaţional. Demnitarul a explicat, atunci, că aproape 200 de milioane de lei reprezintă datoriile administraţiei centrale, iar arieratele la nivel local sunt de 841 de milioane de lei.
Localităţile din Sibiu care au cele mai mari datorii sunt Bruiu, Râu Sadului şi Luduş. “Arieratele nu sunt foarte mari, iar administraţiile pot fi ajutate de Consiliul Judeţean”, a mai spus şeful Finanţelor, Grigore Popescu.
Foto: Mediafax
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Fondul Monetar Internaţional , Ministerul Finanțelor , Consiliul Județean , Râu Sadului , Direcției Finanțelor Publice , Grigore Popescu , Gheorghe Gherghina
Vizualizari: 461
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Lol
Acum 1 oră
Ghita
Acum 2 ore
Miruna
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
Emil