Luni,
02.12.2024
Innorat
Acum
4°C

Localitatile pot intra in insolventa. Nu si cele din Sibiu

Legea prin care orașele pot intra în insolvență ar putea să intre în vigoare în câteva zile. Guvernul a transformat proiectul într-o ordonanță de urgență, care urmează să fie aprobată, caz în care comercianții pot cere insolvența administrațiilor locale care au arierate, la fel ca în cazul oricărei firme private.

Potrivit directorului Finanţelor Publice sibiene, judeţul Sibiu stă cel mai bine din ţară, la acest capitol. “Nu există nicio administraţie publică din judeţ care să se afle în această situaţie. În urmă cu o lună, când a fost prezentată, de la Minister, situaţia arieratelor la nivel national, s-a arătat că România are datorii de un milliard de lei. Sibiul se afla pe primul loc din coadă, cu arierate mai vechi de 30 de zile de doar un million de lei”, a declarat Grigore Popescu.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina, a arătat că arieratele României, la finele lunii martie, se încadrează în limita stabilită cu Fondul Monetar Internaţional. Demnitarul a explicat, atunci, că aproape 200 de milioane de lei reprezintă datoriile administraţiei centrale, iar arieratele la nivel local sunt de 841 de milioane de lei.

Localităţile din Sibiu care au cele mai mari datorii sunt Bruiu, Râu Sadului şi Luduş. “Arieratele nu sunt foarte mari, iar administraţiile pot fi ajutate de Consiliul Judeţean”, a mai spus şeful Finanţelor, Grigore Popescu.

Foto: Mediafax
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

evaluator

Acum 11 ani

Normal.Orase umflate artificial de comunisti si retransformate in capitale regionale de neocomunisti ptr.a fi tinute in viata de orase functionale economic.STOP ACESTEI POLITICI TICALOASE DE SARACIRE A ROMANIEI.DACA NU SE POT SUSTINE SA SE RESTRUCTUREZE.
Raspunde

aurica

Acum 11 ani

foarte buna legea trebuia aplicata mai de mult nu orase fara o baza economica solida dupa ce este somaju mare fac investiti nechibzuite pe bani veniti de la bugetu guvernului preferential si ne construim stadioane,patinoare, si alte lucruri inutile dupa acea ne mindrim autonomie totala locala bani s-a se intoarca la cei care ii produc nu dupa placul unora care profita de functi si isi deturneaza fonduri pentru propile localitati daca aceasta lege va pusa in practica s-a vezi obligativitate la consilile judetene si primari cum se va lupta pentru resurse [locuri de munca adevarate nu de alea bugetate care produc bani nu numai ii luam din gramada si ii bagam in buzunare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus