Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Prima scoala NATO din Romania s-a deschis la Sibiu

Un număr de 30 de studenţi din nouă ţări participă, de vineri până miercuri, la prima Şcoală NATO din România, care are loc la Sibiu, conform unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Printre participanţi se numără studenţi români şi din ţări precum Albania, Armenia, Bulgaria, Canada, Georgia, Grecia, Republica Moldova şi Rusia. Studenţii vor lua parte la paneluri referitoare la noile priorităţi nord-atlantice, workshop-uri pe baza viitorului NATO în Afganistan şi a parteneriatelor NATO, precum şi o simulare de proces decizional în cazuri de criză - cum ar fi de exemplu un atac cibernetic făcut de o ţară din exteriorul Alianţei către un stat membru NATO (cel mai exponenţial pericol în prezent).

Evenimentul este organizat de Euro Atlantic Diplomacy Society (EADS), un ONG sibian renumit pe plan internaţional, dată fiind organizarea Summitului de Tineret NATO de la Bruxelles, unic în Europa şi cel mai mare din lume. În contextul vizitei Secretarului General NATO la Bucureşti, EADS în parteneriat cu Divizia de Diplomaţie Publică a NATO organizează primă Şcoală NATO din România, la hotel Golden Tulip Ana Tower (sala de conferinţe Emil Cioran), în prezenţa unor personalităţi precum: dr. Teodor Frunzeti - comandant şi rector al Universităţii Naţionale de Apărare ''Carol I'' Bucureşti, lt. col. Marius Pricopi - comandant de sub-unitate în cadrul Academiei Forţelor Terestre ''Nicolae Bălcescu'' Sibiu, dr. Ioan Mircea Pascu - MEP, vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Externe în Parlamentul European Bruxelles, Cdr. Res. Kurt Engelen - amiralul Forţelor Navale Belgiene şi vicepreşedinte al Asociaţiei Euro-Atlantice Bruxelles, Giuseppe Belardetti - secretarul general al Asociaţiei Atlanticului de Nord Bruxelles.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Horea

Acum 10 ani

Verificati un pic daca Euro Atlantic Diplomacy Society (EADS) este un ONG sibian, asa cum scrieti in articol. Inseamna ca sunteti varza la parte de documentare...
Raspunde

@1

Acum 10 ani

***www.natoyouthsummit.org/eads.html FYI
Raspunde

Horea

Acum 10 ani

Mda, este si o confuzie cu EADS, una dintre cele mai mari companii aeronautice din lume - ***www.ecomagazin.ro/calendar/
Raspunde

Horea

Acum 10 ani

Acesta e link-ul corect ***www.eads.com/eads/int/en.html
Raspunde

nato

Acum 10 ani

asta denoto ca capitala regionala trebuie la SIBIU toate evenimentele in premiera s-e intimpla la SIBIU acum sa vezi copy paste
Raspunde

@5

Acum 10 ani

Asta denoto caca pitala trebuie sa fie la Sibiu the best Xanax City..in Romania...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

@IP 5.15.248.91 alias 78.108.241.28 din Bulgaria, mereu la post şmechere, cum te plătesc ăştia la numărul de cuvinte sau per apariţie? <br>Auzi, fraiere, hai să-ţi spun un secret, mesajul tău este unul singur, Sibiul e un oraş mizer iar Iohannis e un sas împuţit si noi, sibienii suntem slugile lui. Aşa stînd lucrurile, poţi să schimbi tu cîte Ip-uri vrei, că oricine citeşte ce tâmpenii debitezi, ştie cine eşti.
Raspunde

@7

Acum 10 ani

Asta denoto caca..re este impotriva lui caca Johannis e un tampit...nu agramatii tai care il sustin....citeste macar linkul de mai sus si razboieste cu altii care scriu prostii in articole..cat priveste plata e pe masura stai linistit
Raspunde

@ jpseph

Acum 10 ani

Ba obsedatule, nu am postat nimic la acest articol! Chiar crezi ca in tot orasul asta mare sunt singurul deranjat de manariile primarului tau iubit si adulat de prostovani ca analfabetul care-ti tine isonul sau de aia care mai rod cate un os aruncat de sas, asa ca tine? De ce sa-mi schimb IP-ul? Daca tu procedezi asa pentru manipulare si proslavirea sasului-sef, ai impresia ca toat lumea face la fel? Mergi si canta la alta masa si ia-l si pe stapanul tau sa-i canti, daca ai in repertoriu slagare hopa-sasa!
Raspunde

alex

Acum 10 ani

Sibiul este gazda celor mai importante evenimente NATO si nu numai asa ca SIBIUL trebuie sa fie ales capitala nicidecum Brasovul. Anul trecut Summit-ul NATO anul asta scoala NATO din Romania asa ca EUROPA vrea Sibiul capitala. BRAVO SIBIU!
Raspunde

xela

Acum 10 ani

\'te p0uLa , ce sa zic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus