Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Weekend-ul aduce la Sibiu filme, spectacole in avanpremiera si festivaluri de muzica simfonica

De multe spectacole bune, filme care merită văzute şi concerte simfonice se vor putea bucura sibienii în acest weekend.

Cei care vor să înceapă weekend-ul cu un film, pot merge la Arta pentru a vedea „Evil Dead /Cartea morţilor”, în regia lui Fede Álvarez, cu Jane Levy şi Lou Taylor Pucci. În film o cabană ascunsă în pădure devine scena scăldată în sânge a unor întâmplări de groază, când nişte tineri îl trezesc, fără să vrea, la viaţă pe un demon dintr-o epocă îndepărtată. Cartea morţilor este mult aşteptata reluare a filmului de groază semnat în 1981 de Sam Raimi, sub titlul „The Evil Dead”.

Filmul va rula vineri, sâmbătă si duminică, de la orele 14:00, 16:30. 19:00, 21:30, la cinema Arta. Preţul unui bilet este de 12 lei.

Tot de filme se pot bucura sibienii şi la teatrul Gong, unde seria Cinefidel continuă cu trei titluri: „În clasă”, „Vânătorii de capete” şi „O afacere regală”.

„În clasă”, regizat de Laurent Cantet va rula vineri, 24 mai, de la ora 18:00, iar în distribuţie îi regăsim pe François Bégaudeau, Angélica Sancio şi Agame Malembo-Emene. Bazat pe romanul autobiografic omonim al lui Francois Begaudeau şi câştigător al Premiului Palm d’Or la Festivalul de la Cannes, filmul prezintă un an din cariera tânărului profesor de limba şi literatura franceză, Francois.

„Vânătorii de capete” va putea fi văzut duminică, de la ora 16:00. Roger pare să aibă totul: este cel mai de succes headhunter din Norvegia, este însurat cu frumoasa proprietară a unei galerii de artă şi locuieşte într-o vila superbă. Problema este că veniturile sale sunt mai mici decat cheltuielile.

Din distribuţie fac parte Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau, Synnøve Macody Lund şi Eivind Sander.

Ultimul film, „O afacere regală” va rula tot duminică, de la ora 18:00 şi este o dramă istorică, a cărei acţiune este plasată în secolul al XVIII-lea, surprinzând triunghiul amoros format între doctorul german Johann Friedrich Struensee, regina Danemarcei, Caroline Mathilde şi soţul acesteia, instabilul mental Christian al VII-lea.

Tot seara de vineri, aduce şi două concerte simfonice. Primul, de la ora 19:00, la sala Thalia. Sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu, vor evolua finaliştii Concursului „Jeunesses Musicales”, cu concerte pentru pian şi orchestră.

Seara va fi încheiată de lansarea Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu 2014 care va fi marcată de un Concert de Gală, la Biserica Romano-Catolica, de la ora 19:30.

Programul concertului va cuprinde „Anotimpurile” de A. Vivaldi, cu ansamblul baroc „La Stravaganza” - solist Giuliano Carmignola și Simfonia „Jupiter” K. 551 de W.A. Mozart, interpretată de orchestra „Mozart Kammerphilharmonie” sub bagheta dirijorului Christian Badea.

Sâmbăta începe la Sibiu cu Festivalul Coral ”Timotei Popovici”, ajuns la ediţia a IX-a. De la ora 11:00, la sala Thalia, zece coruri din țară vor aduce în faţa publicului un moment culminant în seria manifestărilor dedicate aniversării Corului Caedonia. Festivalul, o tradiție la Sibiu, este reluat după o pauză de cinci ani.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 25 mai, şi duminică, 26 mai, de la ora 19:00, avanpremiera spectacolului „Solitaritate”, de Gianina Cărbunariu.

„Fiecare dintre cele cinci scene ale spectacolului este o ficţiune inspirată dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent în societatea românească actuală: de la zidul construit în Baia Mare pentru a separa comunitatea rromă de şoseaua principală a oraşului şi până la marcarea din ce în ce mai radicală a diferenţelor între categorii sociale, etnii, generaţii. Sub pretextul respectării unor convenţii sociale şi al salvarii „cetăţeanului”, sunt inventate de fapt reguli noi menite să stigmatizeze diferenţa şi să estompeze tot ceea ce ar putea să ne apropie. Mai grav decât radicalizarea discursului politic despre sărăcie – vazută ca o vină a celui incapabil să fie eficient - este faptul că acesta a contaminat spaţiul public şi riscă să devină o perspectivă normală, justă, perfect îndreptăţită”, a declarat Gianina Cărbunariu, în timpul repetiţiilor pentru spectacol.

Gianina Cărbunariu este considerată copilul teribil al dramaturgiei contemporane româneşti. Şi-a început studiile dramatice în 1999, la Universitatea Naţională de Teatru şi Film „I.L. Caragiale”, Bucureşti, unde a continuat un Masterat în Scriere Dramatică (2006).

Spectacolul are o durată de aproximativ nouăzeci de minute, iar preţul unui bilet este de 15 de lei, respectiv 10 de lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Teatrul Gong readuce în faţa publicului tânăr spectacolului „Prinţul Cireşelor”, de Mc Ranin.

Spectacolul stimulează creativitatea pentru a o legitima şi a o prelungi cât mai mult în adolescenţă și este un exercitiu ludic, în care elementul educativ se pierde în muzică, text şi imagine. Manierea regizorală prezintă o combinaţie a jocului artistic al mâinilor, cu cel al păpuşilor bidimensionale, vizualizând imagini apropiate de lumea copilăriei.

Din distribuţia fac parte Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Daniela Dragomir, Angela Páskuy, Raluca Neacşu, Jenö Major, Adrian Prohaska şi Dan Hândorean (voce).

Specatcolul „Prințul cireșelor” va putea fi văzut duminică, 26 mai, de la ora 11:00. Preţul unui bilet este de 7 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus