Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

TIFF aduce la Sibiu 40 de proiectii de filme

40 de filme vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu, care va avea loc între 19-23 iunie, unul dintre evenimentele speciale fiind prezentarea, în aer liber, a capodoperei "Păsările" de Alfred Hitchcock, la 50 de ani de la premiera peliculei.

Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la ediţia din acest an a evenimentului de la Sibiu vor fi prezentate 40 de filme, cele mai importante evenimente având loc în aer liber, în Piaţa Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele 40 de pelicule reprezintă o selecţie a celor mai bune filme de ficţiune şi documentare care au ca subiect muzica, dansul, literatura, artele vizuale, arhitectura, sculptura şi teatrul.

Filmele vor fi proiectate în Piaţa Mare, la Teatrul Gong, Centrul Cultural Habitus, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Music Pub şi în localitatea Cisnădioara.

Potrivit lui Giurgiu, unul dintre momentele importante ale ediţiei, care va avea loc în perioada 19-23 iunie, va fi prezentarea în aer liber, în premieră naţională, a capodoperei lui Alfred Hitchcock, "Păsările", la 50 de ani de la premiera filmului, care a obţinut Globul de Aur în 1964.

Totodată, va fi prezentat documentarul "Insula" care prezintă momente importante din procesul "facerii" spectacolului "O furtună" (după W. Shakespeare), semnat de Silviu Purcărete, dar şi filme de largă inspiraţie: "Life of Pi", "Glastropia", "First Position", "The man behind the throne", "A royal affair", "Lore", "Dans la Maison", "Anna Karenina", "Cloud Atlas" sau "Flight".

Potrivit organizatorilor, costul unui bilet pentru filmele care vor fi proiectate în Piaţa Mare este de trei lei, iar intrarea pentru filmele prezentate în celelalte locaţii costă şapte lei, respectiv cinci lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Mihai

Acum 9 ani

TIFF intr-un oras cu un prapadit de cinema... Toate proiectiile nu au nici o legatura cu acesta!
Raspunde

spectatoru

Acum 9 ani

TIFF- O chestie falimentara.Nu-i nevoie nici de un \"prapadit\" de cinema.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus