Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

De acum, statuia episcopului Teutsch are casca de protectie | Foto - video

Statuia de bronz a episcopului evanghelic Georg Daniel Teutsch, amplasată în fața bisericii Evanghelice din Piața Huet, are de azi o cască de protecție. Casca a fost realizată după modelul celor purtate de muncitorii care lucrează, în prezent, la reabilitarea acoperișului importantului lăcaș de cult. Casca de muncitor a fost amplasată în cadrul proiectului de promovare a reabilitării Bisericii Evanghelice C.A din Sibiu, unul dintre cele mai mari șantiere de conservare și reabilitare a unui monument istoric din ultimii ani.
Ideea neconvențională are rolul de a atrage atenția asupra cât mai multor sibieni și turiști că, în spatele statuii episcopului Georg Daniel Teutsch, sunt în desfășurare lucrările de reabilitare și punere în valoare a Bisericii ce poartă hramul Sfintei Maria.
Reabilitarea acoperișului Bisericii Evanghelice din Piața Huet este un proiect cofinanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a acestui proiect este de 12,4 milioane de lei, din care 9,6 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile. Lucrările de reabilitare sunt prevăzute a se încheia în aprilie 2014, perioadă în care Biserica este închisă turiștilor.

Statuia din bronz din fața Catedralei Evanghelice a fost realizată în 1899 de sculptorul german Adolf von Donndorf. Născut la Sighișoara în 1817, Georg Daniel Teutsch a fost o importantă personalitate istorică și politică a sașilor din Transilvania, fiind autorul unei ample istorii scrise a comunității săsești. Georg Daniel Teutsch a murit la 2 iulie 1893, în Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

observator

Acum 11 ani

Bravo, Traiane ! Iti statea bine casca....
Raspunde

hi, hi

Acum 11 ani

Da\' tigari si ceva de mancare i-ati dus la bietul Teutsch?
Raspunde

Gretel

Acum 11 ani

Foarte interesant că statuia are cască dar unul dintre cei doi oameni/muncitori de pe acoperiș, nu are!
Raspunde

cititor

Acum 11 ani

Oare cata minte sa ai tu, ca asa zis jurnalist sa te urci pe statuie, sa mutilezi practic un monument, si apoi sa te dai singur la gazeta ?
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

apai ma cititorule, daca aveai minte iti dadeai seama ca exact la fel de simplu cum s-a pus casca, la fel de simplu se da si jos!! Asa ca, ciocu mic!! Pun pariu ca de aia nu mai poti tu sa dormi noaptea!! dar hai sa-ti dau alt exemplu: tu cand spargi seminte in fata blocului si le scuipi pe trotuar si bei bere pana***pe tine, lasi o pata in urma ta. \"Magia\" care se intampla este urmatoarea: vine un vecin cu mai mult bun simt si arunca o galeata de apa pe balta care ai lasat-o dupa tine, si pata dispare ca prin minune. No, exact la fel se suie cineva pe statuie si da jos casca atunci cand se termina santierul. Logic, nu??
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

In sfirsit se respecta normele de protectia muncii in orasul asta!Sper ca ITM-ul e in extaz!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus